Αναζήτηση
Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
Σελίδα 1 από 1
Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
Ακούγοντας τις «μαγειρικές» εκπομπές στην τηλεόραση, φοβάμαι πως σε λίγο θα μιλώ κι εγώ με υποκοριστικά, όπως κάνουν –προεξαρχούσης της Μαμαλάκαινας- αρσενικοί (!!!) και θηλυκοί σεφ.
Σας δίνω ένα παράδειγμα εκ του προχείρου.
«Σπάμε τα αυγουλάκια μέσα σε μία λεκανούλα και τα χτυπάμε με ένα χτυπητηράκι μαζί με λίγο γαλατάκι, αλευράκι, αλατάκι και πιπεράκι. Βάzουμε και λίγη ρηγανούλα αν θέλουμε. Μετά, παίρνουμε ένα τηγανάκι, βάζουμε μέσα λίγο λαδάκι, προσθέτουμε κομματάκια από ζαμπονάκι, λίγη τοματούλα και λίγη φετίτσα ή/και ψιλοκομμενούλι τυράκι να ψηθούν λιγουλάκι στο λαδάκι και, ύστερα, χύνουμε το μιγματάκι της ομελετούλας στο τηγανάκι και το αναποδογυρίζουμε για ν' αλλάξει πλευρούλι η ομελετούλα και να ψηθεί κι από κατούλια. Θα πρέπει να προσέξουμε, όμως, την ώρα που αναποδογυρίζουμε την ομελετούλα διότι μπορεί να έχει πέσει, εν τω μεταξύ, η γυναικούλα μας στα γονατάκια της για να καθαρίσει τις βρωμούλες που κάναμε στη κουζινίτσα. Τότε, μπορεί να μας ξεφύγει η καυτούλα ομελετούλα και πέσει πάνω στην πλατούλα της γυνακούλας μας και να σχηματιστεί ένα στρογγυλούλι εγκαυματάκι στην πλατούλα της. Αυτή, από τον πόνο του εγκαυματακιού, μπορεί να μπήξει τα νυχάκια της στο στηθάκι μας και μεις απο το μεγαλούλι πονάκι που θα νιωσουμε θα πρέπει να τις βροντήξουμε το τηγανάκι δυνατά κι επανειλημμένα πάνω στο κεφαλάκι της με κίνδυνο να της προκαλέσουμε διάφορα οδυνηρούλια καρουμπαλάκια πάνω του, οπότε μπορούμε κάλλιστα κι οι δυό μας να καταλήξουμε στο νοσοκομειάκι βαριά τραυματiούληδες και το ψήσιμο της ομελετούλας να έχει καταλήξει να είναι μια αρκετούλα μεγαλούλα καταστροφούλα.
Σας δίνω ένα παράδειγμα εκ του προχείρου.
«Σπάμε τα αυγουλάκια μέσα σε μία λεκανούλα και τα χτυπάμε με ένα χτυπητηράκι μαζί με λίγο γαλατάκι, αλευράκι, αλατάκι και πιπεράκι. Βάzουμε και λίγη ρηγανούλα αν θέλουμε. Μετά, παίρνουμε ένα τηγανάκι, βάζουμε μέσα λίγο λαδάκι, προσθέτουμε κομματάκια από ζαμπονάκι, λίγη τοματούλα και λίγη φετίτσα ή/και ψιλοκομμενούλι τυράκι να ψηθούν λιγουλάκι στο λαδάκι και, ύστερα, χύνουμε το μιγματάκι της ομελετούλας στο τηγανάκι και το αναποδογυρίζουμε για ν' αλλάξει πλευρούλι η ομελετούλα και να ψηθεί κι από κατούλια. Θα πρέπει να προσέξουμε, όμως, την ώρα που αναποδογυρίζουμε την ομελετούλα διότι μπορεί να έχει πέσει, εν τω μεταξύ, η γυναικούλα μας στα γονατάκια της για να καθαρίσει τις βρωμούλες που κάναμε στη κουζινίτσα. Τότε, μπορεί να μας ξεφύγει η καυτούλα ομελετούλα και πέσει πάνω στην πλατούλα της γυνακούλας μας και να σχηματιστεί ένα στρογγυλούλι εγκαυματάκι στην πλατούλα της. Αυτή, από τον πόνο του εγκαυματακιού, μπορεί να μπήξει τα νυχάκια της στο στηθάκι μας και μεις απο το μεγαλούλι πονάκι που θα νιωσουμε θα πρέπει να τις βροντήξουμε το τηγανάκι δυνατά κι επανειλημμένα πάνω στο κεφαλάκι της με κίνδυνο να της προκαλέσουμε διάφορα οδυνηρούλια καρουμπαλάκια πάνω του, οπότε μπορούμε κάλλιστα κι οι δυό μας να καταλήξουμε στο νοσοκομειάκι βαριά τραυματiούληδες και το ψήσιμο της ομελετούλας να έχει καταλήξει να είναι μια αρκετούλα μεγαλούλα καταστροφούλα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
Πολύ γέλασα βρε Κυριάκο μου. Να 'σαι καλά!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Η Γενικευμένη Χρήση Υποκοριστικών Στην Μαγειρική
Δεν εχω λογια!!!!!ΘΕΙΚΟ!!!!Μπραβο Κυριακο!!!!!
????????- Επισκέπτης
Παρόμοια θέματα
» Πράσινη Κουζίνα: Μαγειρική χωρίς σπατάλες
» Αποθήκευση και χρήση μπαχαρικων
» ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
» Παιδιά στην Κουζίνα
» Η αισθητική στην κουζίνα μας
» Αποθήκευση και χρήση μπαχαρικων
» ΠΟΥΡΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ
» Παιδιά στην Κουζίνα
» Η αισθητική στην κουζίνα μας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης