Αναζήτηση
Λιλουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
+5
simerouda
raymonda
kiki
Rena
Λίλα
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Λιλουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
Κάθε χρόνο φτιάχνω λουκουμάδες και τους περιχύνω με το φρέσκο μελάκι που βγάζουμε αυτή την εποχή. Συνταγές για λουκουμάδες υπάρχουν πολλές, όμως εγώ έχω καταλήξει σε αυτήν που είναι η πιο απλή αλλά δίνει νόστιμους και τραγανούς λουκουμάδες.
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό
λάδι για το τηγάνισμα
μέλι θυμαρίσιο
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα, μεσα στην οποία ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε το αλάτι και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αλεύρι μέχρι που να έχουμε ένα ρευστό αλλά όχι νερουλό χυλό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό νερό να φουσκώσει ο χυλός και να κάνει φουσκάλες.
Σε μέτριου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν κάψει αρχίζουμε να ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το χυλό. Ανά δυο κουταλιές βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να γλιστράει ο χυλός και να μην κολλάει στο κουτάλι.
Μόλις ροδίσουν τους γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Όταν στραγγίξουν τους βάζουμε σε πιατέλα τους περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και τους πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Απ: Λιλουκουμάδες με μέλι και σουσάμι
Λατρεύω τους λουκουμάδες Λιλάκι μου. Κι εγώ με τα ίδια υλικά τους φτιάχνω μόνο που δε βάζω όλο το αλεύρι στην αρχή αλλά μόνο λίγο το οποίο ανακατεύω με τη μαγιά και αφήνω να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτω το υπόλοιπο σε αυτό το μίγμα. Με σουσαμάκι δε τους έχω δοκιμάσει ποτέ. Θα το κάνω την επόμενη φορά. Το μελάκι σας φαντάζομαι σούπερ Αλήθεια τελειώσατε με τα σχετικά?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Mιαμ μιαμ...Κράτα μου κι εμένα Λίλα, έφτασα
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Μας αρέσουν πολύ οι λουκουμάδες. Καλά και μου τους θύμισες. Κανελλίτσα δε βάζεις?
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Σουπερρρρρρρ!!! Και με καμιά μπαλίτσα παγωτό από δίπλααααα.... Ξέρεις διαιτητικό!!!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Χεχε αυτό το "Λιλουκουμάδες" πολύ μου άρεσε. Ωραία ιδέα και το σουσάμι. Ε και με το μελάκι σου από επάνω πλήρης απογείωση!!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
..και με μελάκι παραγωγής σας ε? Αχ χρυσοχέρα μου, μου τρεξε το σαλάκι πάλι της εγκυμονούσας χαχχαχα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Παιδιά χαίρομαι που σας άρεσαν τα λουκουμαδάκια. Με το σουσάμι είναι σούπερ! Ρένα μου μόλις χθες τελειώσαμε με τα σχετικά του μελιού! Από σήμερα είμαι ελεύθερη!!!
Περισεύει τπτ και για εμένα ???? Θαυμάσιοι Λίλα!!!!
Xara- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 316
Παρόμοια θέματα
» 7 top απορίες για το σουσάμι
» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ(...συνταγή light...)
» Ψάρι φιλέτο με αρωματικό αλεύρι και σουσάμι
» Μέλι
» Μεζεδάκι κανείς?
» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ(...συνταγή light...)
» Ψάρι φιλέτο με αρωματικό αλεύρι και σουσάμι
» Μέλι
» Μεζεδάκι κανείς?
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης