Αναζήτηση
Μοσχαράκι στιφάδο
+2
EfiK
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μοσχαράκι στιφάδο
Υλικά
1,5 κιλό μοσχάρι
2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά (κοκάρια)
1/3 φλ. τσ. λάδι
2 δαφνόφυλλα
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κανέλλα
1 κουτί χυμός ντομάτας
1/4 φλ. τσ. ξύδι
1 φλ. τσ. κόκκινο
κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε
τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρά να ροδίσουν.
Αν θέλουμε πιο ελαφρύ φαγητό παραλείπουμε αυτή τη διαδικασία. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το ξύδι
στην κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε 1 κ.γλ. ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για μία
ώρα ακόμη να μελώσουν τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε ζεστό.
* Αν θέλουμε μπορούμε να καθαρίσουμε τα κρεμμυδάκια από την προηγούμενη μέρα και να τα κρατήσουμε στο ψυγείο σε νερό μέσα σε ένα μπωλ που κλείνει. Αν ο καιρός βοηθά (βλ. παγωνιά) τα αφήνουμε κι εκτός ψυγείου μέσα σε μπωλ με νερό και ξύδι.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Ιαν 29, 2012 4:07 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μοσχαράκι στιφάδο
Συμφωνώ με τη Λίλα σε όλα
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Μοσχαράκι στιφάδο
Αγαπημένο και μελώνει τόσο ωραία με τα κρεμμυδάκια η σαλτσα του. Εγώ βάζω και λίγο κονιάκ στο σβήσιμο μαζί με το ξύδι.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Μοσχαράκι στιφάδο
Και εγώ το προτιμώ με μοσχαράκι. Τέλειο το πιάτο σου Ρένα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
» Μοσχαράκι γιουβέτσι
» Μοσχαράκι με μανιτάρια
» Μοσχαράκι λεμονάτο
» Μοσχαράκι στο πήλινο
» Μοσχαράκι γιουβέτσι
» Μοσχαράκι με μανιτάρια
» Μοσχαράκι λεμονάτο
» Μοσχαράκι στο πήλινο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης