Αναζήτηση
ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Κεκάκι τέλειο και μοσχομυρωδάτο, με λεμονάκια ολόκληρα μέσα από τον Στέλιο Παρλιάρο. Γνωστή η αδυναμία μας στα λεμονογλυκάκια, οπότε πάμε να το δούμε κατευθείαν!
Υλικά
2 λεμόνια ακέρωτα ολόκληρα και καλά πλυμένα
175 γρ. βούτυρο λιωμένο
350 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αβγά
90 γρ. αμύγδαλο πούδρα
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. baking powder (μέσα στο αλεύρι)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για μισή ώρα ολόκληρα τα λεμόνια. Μετά τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε στο μούλτι να τα λιώσουμε αφού πρώτα πετάξουμε τα κουκουτσάκια.
Σε μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τα αβγά, τον λεμονοπολτό, την πούδρα αμυγδάλου και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το baking powder.
Αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε ταψί 24 εκατ. λαδωμένο και αλευρωμένο ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει όταν γίνει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε με γλάσο λεμονιού που φτιάχνουμε αν ανακατέψουμε 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού που το ρυθμίζουμε σε ποσότητα βάσει του πόσο αραιό ή πηχτό γλάσο θέλουμε (με το μάτι δηλαδή). Εγώ το άφησα έτσι γιατί δεν ήξερα πόσο ξινούλι θα μου βγει και φοβήθηκα μήπως δεν το θέλουν οι μικροί δοκιμαστές μας.
Καλή μας απόλαυση!
Απ: ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Κι εγώ πεθαίνω για λεμονογλυκά. Με τα ολόκληρα λεμόνια θα είναι σούπερ.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Και φαντάζομαι αντίστοιχα τέλειο θα είναι και με πορτοκαλάκια, πάντα ακέρωτα όμως. Next time....χαχααχ!!! Καλημέρα Σοφία μου!
Να είχα μια φετούλα με τον καφεδάκο μου...
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Παρόμοια θέματα
» ΚΕΗΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
» κεικ λεμονιου
» Τάρτες λεμονιού
» Μάφινς λεμονιού αλά Λίλα
» Κρέμα λεμονιού
» κεικ λεμονιου
» Τάρτες λεμονιού