Αναζήτηση
French Yogurt Cake with Marmalade Glaze
+9
big mama
antonis63
Ειρήνη
Λίλα
nikolas
anneta43
anastazie
EfiK
Rena
13 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
French Yogurt Cake with Marmalade Glaze
Yλικά
1 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ.τσ. πούδρα αμυγδάλου (ή αν προτιμάτε παραλείψτε το αμύγδαλο και προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι αλεύρι)
2 κ.σ. baking powder
Μία πρέζα αλάτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλ.τσ. κεράσια ή βύσσινα κονσέρβα στραγγισμένα
1/2 φλ.τσ. γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1/2 φλ. τσ. ηλιέλαιο
Για το γλασάρισμα :
1/2 φλ.τσ. μαρμελάδα κεράσι
1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι στο μέγεθος ταρτιέρας. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου, το baking powder και το αλάτι.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα μπωλ μαζί με τα μισά κεράσια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μπωλ και ανακατεύοντας προσθέτουμε το λάδι. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψάκι μας και ενσωματώνουμε πάνω τα υπόλοιπα κεράσια.
4. Ψήνουμε για 50 με 55 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας. Βγάζουμε το κέηκ από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και φτιάχνουμε το γλάσο μαρμελάδας.
Για το γλάσο
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 1 κ.σ. νερό και αφήνουμε να λειώσει και να αποκτήσει την υφή ζελέ. Μπορούμε να το κάνουμε και στα μικροκύμματα.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο απλώνεται τη μαρμελάδα κι αν θέλετε με ένα πηρούνι χαράζετε κυματοειδείς γραμμές.
(αν έχετε πινέλο σιλικόνης είναι καλύτερο γιατί απλώνεται ευκολότερα η μαρμελάδα και πετυχαίνετε τα «κυμματάκια» χωρίς τη βοήθεια του πηρουνιού)
Η συνταγή είναι παραλλαγή του French Yogurt Cake with Marmalade Glaze από το Cookbook Addiction
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Πεμ Αυγ 21, 2014 9:17 pm, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: French Yogurt Cake with Marmalade Glaze
Jesus Christ! Τι είναι αυτό
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Πρέπει να είναι καταπληκτικό και υποθέτω μπορούμε να βάλουμε ότι μαρμελάδα και φρούτα θέλουμε. Να είχα τώρα λιγάκι μιαμ
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Είναι που είναι το νευρικό μου σύστημα χάλια από τη γιαουρτοφαγία μου βάλες και το γλυκό και με αποτελείωσες. Ωραίο όμως Ρενάκι μας!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Kαλά μιλάμε με πέθανες Ρενάκι. Έχω τρελλαθεί. Αυτό θα φτιαχτεί μόλις τελειώσω τα βαψίματα αλλά σε ταψάρα.
Αλήθεια γίνονται και μάφινς?????????????
Αλήθεια γίνονται και μάφινς?????????????
Αμάν Ρένα τι θεϊκό γαρνίρισμα είναι αυτό? Όλο βέβαια το γλυκάκι είναι ωραίο αλλά η διακόσμηση μοναδική.
Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου?
Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς σου?
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Ειρηνάκι μου, μπααα τυχαίο ήταν, εγώ απλά σκόρπισα τα κεράσια και στο κόψιμο του κομματιού έτυχε να πέσουν εκεί μπόλικα.
Λίλα μαφινάκια γίνονται και βγαίνουν σούπερ. Αν το προτιμάς δοκίμασε το έτσι. Αλλά αν θες ταψάρα όπως είπες τότε μάλλον δε θα βολέψει το μαφινοταψί, θα φας όλη τη μέρα να φουρνίζεις
Λίλα μαφινάκια γίνονται και βγαίνουν σούπερ. Αν το προτιμάς δοκίμασε το έτσι. Αλλά αν θες ταψάρα όπως είπες τότε μάλλον δε θα βολέψει το μαφινοταψί, θα φας όλη τη μέρα να φουρνίζεις
Rena- Admin
-
antonis63- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Με τίποτα δεν το περίμενα έτσι όταν διάβασα τον τίτλο. Είναι τέλειο! Και το γλάσσο μαρμελάδας μου έκανε μεγάλη εντύπωση!
big mama- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 01/10/2009
Σε ευχαριστώ! Δοκίμασέ το, δε θα σε απαγοητεύσει. Η αρχική συνταγή ήταν με λεμόνι, εσάνς στη ζύμη και μαρμελάδα για τοπινγκ. Επειδή όμως εσάνς δεν είχα και μου περίσσευαν και κάτι κονσερβοποιημένα βύσσινα-κεράσια το έκανα έτσι. Έγινε πολύ καλό.
Rena- Admin
-
Έμεινα με το στόμα ορθάνοιχτο να χάσκω. Δεν έχω λόγια Ρένα, πολύ ωραίο!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Oυάααουυυ, πολύ εντυπωσιακό Ρενούλα!
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Rena έγραψε:Ειρηνάκι μου, μπααα τυχαίο ήταν, εγώ απλά σκόρπισα τα κεράσια και στο κόψιμο του κομματιού έτυχε να πέσουν εκεί μπόλικα.
Καλέ τι τυχαίο Ρένα μου. Αυτό είναι ένα ονειρεμένο ποίημα!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Τρελαίνομαι για γλυκάκια με φρούτα, αλλά εδώ οι υπόλοιποι δεν...Να είχα ένα κομμάτι τώρα!!!
δεν μπορούσες να βάλεις μια φωτογραφία; έπρεπε να λιποθυμίσω 3 φορές;ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» THREE MILK CAKE
» CARROTT CAKE
» CHEESE CAKE ΕΥΚΟΛΟ
» BANANA CARROT CAKE
» cheese cake με αρωμα πορτοκαλιου
» CARROTT CAKE
» CHEESE CAKE ΕΥΚΟΛΟ