Αναζήτηση
Μπρόκολο σαλάτα με σάλτσα τυριών!
+5
chefoulla
Rena
sofia
despoina_67
Λίλα
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μπρόκολο σαλάτα με σάλτσα τυριών!
Σαλάτα μούρλια ακόμα και γι αυτούς που δεν αρέσκονται στα μπρόκολα και στα κουνουπίδια!
ΥΛΙΚΑ
1 μεσαίο μπρόκολο ή κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
αλάτι
πιπέρι
1 κούπα γάλα
1 κούπα τριμμένα τυριά
Βράζουμε το μπρόκολο σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Περίπου 10 λεπτά το έβρασα εγώ. Το σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα που το βράσαμε ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει το μίγμα βελούδινο. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει. Τότε ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 1 λεπτό περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Στο μεταξύ έχουμε βάλει το μπρόκολο σε σαλατιέρα, το έχουμε αλατίσει λίγο και έχουμε ριξει και λιγάκι ελαιόλαδο. Αφού το ανακατέψουμε το περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως!
TIPS
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι τυρί σας αρέσει, ή να βάλετε διάφορα τυριά που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο. Εγώ έβαλα κασέρι, παρμεζάνα και λίγο blue cheese που είχα. Γίνεται και με φέτα η σάλτσα. Προσέξτε το αλάτι να το προσθέσετε σιγά σιγά και ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά. Ρίξτε και μπόλικο τριμμένο πιπέρι από πάνω και ορμήξτε!
Απ: Μπρόκολο σαλάτα με σάλτσα τυριών!
Καταπληκτικό, Λίλα. Μου έδωσες ωραία εναλλακτική για το βραστό μπρόκολο, επειδή το μαγειρεύω πάρα πολύ συχνά.
Θα σας έλεγα όμως, όταν βάζετε τυριά να προσέχετε τις γραβιέρες. Καμιά φορά, αν δεν έχουν ωριμάσει, πικρίζουν. Μια φορά την πάτησα άσχημα.
Θα σας έλεγα όμως, όταν βάζετε τυριά να προσέχετε τις γραβιέρες. Καμιά φορά, αν δεν έχουν ωριμάσει, πικρίζουν. Μια φορά την πάτησα άσχημα.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Τι ωραία ιδέα! Μακάρι να το φάνε τα μικρά μου έτσι. Θα το δοκιμάσω Λίλα μου.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Υπέροχο Λίλα. Αν καταφέρω το γιο μου να δοκιμάσει μπρόκολο με αυτό τον τρόπο θα σου είμαι ευγνώμων
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Μιαμ, μιαμ ωραία ιδέα!
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Registration date : 12/07/2009
Τι ωραία σαλάτα είναι αυτή!
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Xαίρομαι που σας άρεσε παιδιά, είναι όντως καταπληκτικό. Ρένα στο γιο μου έβαλα διπλή δόση κρέμας από πάνω και το τσάκισε! Αυτή η κρέμα είναι τέλεια και σε ψητές πατάτες!
...και χθές είχα μπρόκολο με πατατούλες και καρώτα....
Αλλά επειδή το τρώμε συχνά,την επόμενη φορά θα στολιστεί όπως πρότεινε το Λίλάκι...thanks...
Αλλά επειδή το τρώμε συχνά,την επόμενη φορά θα στολιστεί όπως πρότεινε το Λίλάκι...thanks...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Λίλα μετά τη live περιγραφή σου, είδα και την φωτο με τα λιωμένα τυριά και με αποτέλειωσες. Είτε με μπρόκολο, είτε με κουνουπιδάκι, πρέπει να είναι φανταστικο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Πολύ έξυπνος τρόπος για να το πασάρεις στους μικρούς μπόμπιρες!!!
Θα δοκιμαστεί γιατί μόνο ο μικρός το τρώει (τα υπόλοιπα έχουν πάρει διαζύγιο με τα σαλατικά....λέτε να τα καταφέρω?)
Θα δοκιμαστεί γιατί μόνο ο μικρός το τρώει (τα υπόλοιπα έχουν πάρει διαζύγιο με τα σαλατικά....λέτε να τα καταφέρω?)
Παρόμοια θέματα
» Κουνουπίδι με σάλτσα τυριών
» Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» Πατατοσαλάτα με μπρόκολο
» Κροκέτες τυριών με πατάτα
» Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» Πατατοσαλάτα με μπρόκολο
» Κροκέτες τυριών με πατάτα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή