Αναζήτηση
Ζαμπόν Wellington
+6
EfiK
Rena
irene
seranaki
Λίλα
antigoni
10 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ζαμπόν Wellington
Υλικά
1 ¾ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ κ.σ. μουστάρδα σκόνη
¼ κ.σ. αλάτι
2 φλιτζ. Cheddar
½ φλιτζ. Βούτυρο σε κομμάτια
7 κ.σ κρύο νερό
1 μεγάλο μπούτι ζαμπόν
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το τυρί και το βούτυρο και ζυμώνουμε να έχουμε μια θρυμματιστή ζύμη. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη, την πλάθουμε σε μπάλα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ παίρνουμε το ζαμπόν και το σκουπίζουμε να στεγνώσει. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας ένα φύλλο και τοποθετούμε πάνω του το ζαμπόν. Κλείνουμε τις μικρότερες πλευρές του φύλλου και στη συνέχεια τις μεγαλύτερες σαν να διπλώνουμε ένα πακέτο. Λειαίνουμε την ένωση με τα χέρια μας και αν θέλουμε στολίζουμε με κομμάτια ζύμης.
Τοποθετούμε σε ταψί με την ένωση στο κάτω μέρος μην μας ανοίξει, αλείφουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
1 ¾ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ κ.σ. μουστάρδα σκόνη
¼ κ.σ. αλάτι
2 φλιτζ. Cheddar
½ φλιτζ. Βούτυρο σε κομμάτια
7 κ.σ κρύο νερό
1 μεγάλο μπούτι ζαμπόν
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, με το αλάτι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το τυρί και το βούτυρο και ζυμώνουμε να έχουμε μια θρυμματιστή ζύμη. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη, την πλάθουμε σε μπάλα και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ παίρνουμε το ζαμπόν και το σκουπίζουμε να στεγνώσει. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Φτιάχνουμε με τη ζύμη μας ένα φύλλο και τοποθετούμε πάνω του το ζαμπόν. Κλείνουμε τις μικρότερες πλευρές του φύλλου και στη συνέχεια τις μεγαλύτερες σαν να διπλώνουμε ένα πακέτο. Λειαίνουμε την ένωση με τα χέρια μας και αν θέλουμε στολίζουμε με κομμάτια ζύμης.
Τοποθετούμε σε ταψί με την ένωση στο κάτω μέρος μην μας ανοίξει, αλείφουμε με το αυγό αφού το χτυπήσουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
antigoni- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 161
Registration date : 05/08/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Με τσάκισες μιλάμε τώρα!!! Το έχω φάει σε μπουφέ ξενοδοχείου και ήταν όλα τα λεφτά!!!
Απ: Ζαμπόν Wellington
Speachless... Αυτό για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή μπουφέ είναι ιδανικό. Πολύ ωραία ιδέα, τη γεύση την ξέρω κι εγώ, το έχω δοκιμάσει και είναι τοπ.
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Και Αχ και Βαχ! τι πράγμα είναι τούτο!!!! Συγχαρητήρια!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Εντυπωσιάστηκα Αντιγόνη. Μπράβο σου, είναι απίθανο!!!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Πολύ εντυπωσιακό και πολύ εορταστικό. Πόσες μερίδες βγαίνουν στην ποσότητα αυτή?
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Αντιγόνη φοβερό. Πολύ γκουρμέ πρόταση για τις γιορτινές μέρες.
Το έχω φάει και εγώ σε μπουφέ ξενοδοχείου αλλά με μοσχαρίσιο φιλέτο. Χωριστά σέρβιραν και μια σάλτσα κρασάτη.
Επίσης, όποιος δεν τα πάει καλά με το ζύμωμα, μπορεί να αντικαταστήσει τη ζύμη με φύλλο σφολιάτας ή κουρού.
Το έχω φάει και εγώ σε μπουφέ ξενοδοχείου αλλά με μοσχαρίσιο φιλέτο. Χωριστά σέρβιραν και μια σάλτσα κρασάτη.
Επίσης, όποιος δεν τα πάει καλά με το ζύμωμα, μπορεί να αντικαταστήσει τη ζύμη με φύλλο σφολιάτας ή κουρού.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Συγχαρητήρια, Αντιγόνη. Κόντεψα να ορμήσω στη φωτογραφία. Φαντάσου να το είχα μπροστά μου αληθινό αληθινό. Δε θα είχα αφήσει ούτε ψίχουλο. Μπράβο και πάλι μπράβο!
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Απ: Ζαμπόν Wellington
Εξαιρετική πρόταση Αντιγόνη..και μιά και έρχονται γιορτές και συνάξεις και τραπέζια και μπουφέδες...καίριο χτύπημα...ευχαριστούμε..
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
» Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα
» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ(...συνταγή light...)
» ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ
» Μπρόκολο στο φούρνο με ζαμπόν και λευκή σάλτσα
» ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ(...συνταγή light...)
» ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΖΑΜΠΟΝ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης