Αναζήτηση
Λικέρ Ρόδι
+8
Sevasti
SpIrToKoYto
despoina_67
antonis63
simerouda
Rena
boxeraki
Λίλα
12 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 2
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Λικέρ Ρόδι
Λικεράκι αρωματικό και πανεύκολο στην παρασκευή του
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένους σπόρους ροδιού
600 γραμμάρια ζάχαρη
750 ml βότκα
Σε μεγάλη γυάλα βάζουμε τα σπόρια και τη ζάχαρη! Κλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για ένα βράδυ κοντά σε ζεστό μέρος κουνώντας συνέχεια τη γυάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη!
Την άλλη μέρα το βάζουμε στο ψυγείο και το ξεχνάμε για 4 μέρες. Βγάζουμε από το ψυγείο και σουρώνουμε. Αν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τα σπόρια στον αποχυμωτή για να πάρουμε όλο τον χυμό. Αν δεν έχουμε τα πατάμε καλά με κουτάλα στο σουρωτήρι για να βγει όσο πιο πολύ χυμός γίνεται! Επειδή σίγουρα στο βάζο θα έχει μείνει ζάχαρη ζεσταίνουμε ένα ποτήρι από το χυμό και το ρίχνουμε στο βάζο για λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με τη βότκα. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε βάζουμε ένα μικρό ξυλάκι κανέλας μέσα στο ποτό. Μετά από 3 μέρες περνάμε το λικέρ από γάζα ή από φίλτρο καφέ τουλάχιστον 3 φορές για να γίνει διαυγές! Αφαιρούμε και την κανέλα και το ποτό είναι έτοιμο. Βέβαια όσο μένει τόσο καλύτερο γίνεται. Αν το θέλετε πιο ελαφρύ βάζετε λιγότερο αλκοόλ μέσα , αν το θέλετε πιο βαρύ βάζετε περισσότερο. Εγώ μέτρησα το υγρό και έβαλα 2 κούπες σιρόπι με μια κούπα αλκοόλ και έγινε κατά κοινή ομολογία τέλειο.
Να πω επίσης οτι φέτος έφτιαξα δυο φορές λικέρ ρόδι με δυο διαφορετικούς τρόπους. Τον άλλο τρόπο θα τον βρείτε εδώ:
Λικέρ Ρόδι
Και οι δυο τρόποι δίνουν καταπληκτικό αποτέλεσμα. Αυτός που δίνω εδώ δίνει πιο μυρωδάτο λικέρ και είναι και πιο εύκολος!
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Απ: Λικέρ Ρόδι
Καλόπιοτο Λίλα. Ήθελα πολύ φέτος να φτιάξω τέτοιο λικεράκι. Προλαβαίνω νομίζω, έχει ακόμα πολλά ρόδια ε? Θα διαβάσω και τις δύο συνταγές να αποφασίσω. Τι ωραίο γλυκό χρώμα που έχει!
boxeraki- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 176
Registration date : 26/08/2009
Να πω και κάτι συμπληρωματικό! Η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε το λικεράκι μας είναι ο Νοέμβρης γιατί πιο πριν τα ρόδια δεν είναι αρκετά ώριμα και το χρώμα τους δεν είναι σκούρο οπότε δεν δίνουν το σωστό άρωμα και χρώμα στο ποτό!
Λίλα ωραίος και αυτός ο τρόπος και ναι πιο εύκολος. Θα το βάλω μπρος κι εγώ. Πως μου αρέσουν τα λικέρ! Και του χρόνου να 'σαι καλά να ξαναφτιάξεις κοριτσάκι.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ωραία συνταγή. Το λικέρ ρόδι το έχω συνδυάσει με Χριστούγεννα, το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Ίσως φτιάξω κι εγώ για το καλό αλλά δυστυχώς δε μπορώ να δω την άλλη σου συνταγή, δεν ανοίγει το λινκ.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Registration date : 12/07/2009
Και η Αννέτα έτσι το φτιάχνει. Γίνεται πολύ καλό. Να το δοκιμάσετε και δε θα χάσετε.
antonis63- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 208
Ευχαριστώ πολύ, Λίλα. Θα το φτιάξω μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν κάνω τη διπλή δόση θα υπάρχει πρόβλημα; Επίσης, στον αποχυμωτή, την ώρα που θα πιέζουμε, τα σποράκια δε θα σπάσουν ώστε να πικρίσουν το χυμό μας; Δεν το έχω κάνει ποτέ και φοβάμαι λίγο.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Δέσποινά μου εγώ έφτιαξα 4 κιλά σπόρους ροδιού άρα όχι τη διπλή αλλά την τετραπλή δόση! Στον αποχυμωτή δεν πικρίζει το ρόδι, κάθε απόγευμα ο γιος μου πίνει χυμό από 4-5 ρόδια! Μην το φοβάσαι!
Δηλαδή, καθαρίζεις τέσσερα ρόδια κάθε απόγευμα; Πες μου αν έχεις κανένα κόλπο γιατί με ενδιαφέρει. Είχα δει τον Παρλιάρο πέρσι που το έκοβε οριζόντια στη μέση, το χτυπάγε από έξω και "άδειαζε". Το δοκίμασα, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και δεν το κατάφερα. Θα ήθελα να έπινε και ο δικός μου κάθε απόγευμα ένα χυμό ρόδι που είναι εξαιρετικά αντιόξινο φρούτο. Περιμένω κι ευχαριστώ ήδη για τις διευκρινίσεις σου.
-
Λιλάκι μπράβο..τέλειο...την περίμενα πως και πως τη συνταγή γιατί δεν το έχω ξαναφτιάξει...σ'ευχαριστώ και το πρώτο ποτηράκι στην υγειά σου...
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Βιβή μου το περίμενα να ωριμάσει το λικεράκι, να το δοκιμάσω για να δω ποια συνταγή θα δώσω! Είπαμε οι συνταγές μας πρέπει να είναι δοκιμασμένες!!
despoina_67 έγραψε:Δηλαδή, καθαρίζεις τέσσερα ρόδια κάθε απόγευμα; Πες μου αν έχεις κανένα κόλπο γιατί με ενδιαφέρει. Είχα δει τον Παρλιάρο πέρσι που το έκοβε οριζόντια στη μέση, το χτυπάγε από έξω και "άδειαζε". Το δοκίμασα, αλλά κάτι δεν πήγε καλά και δεν το κατάφερα. Θα ήθελα να έπινε και ο δικός μου κάθε απόγευμα ένα χυμό ρόδι που είναι εξαιρετικά αντιόξινο φρούτο. Περιμένω κι ευχαριστώ ήδη για τις διευκρινίσεις σου.
Δέσποινα έχω κόλπο φοβερό, μόλις έρθει ο γιος μου από τα αγγλικά για να κάνει το φωτογράφο θα σας ανεβάσω οδηγίες βήμα βήμα!!! Μετά τις 7.30 αναμένετε!
Οκ. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Είσαι πολύ γλυκιά.
-
Δέσποινάκι...είναι γλυκειά σαν μέλι....
..αναμένουμε εναγωνίως...
..αναμένουμε εναγωνίως...
-
Παραφράζω το ποιηματάκι και λέω......
κορίτσια είστε ζάχαρη
κορίτσια είστε μέλι
πάω να πάρω τον υιό
να κεράσω ρόδι και παστέλι!!!!
κορίτσια είστε ζάχαρη
κορίτσια είστε μέλι
πάω να πάρω τον υιό
να κεράσω ρόδι και παστέλι!!!!
Αντε παιδί μου κι έχω κάτσει με τα ρόδια αγκαλιά και περιμένω....
-
Παρομοίως...
-
Aπό τα ωραιότερα λικεράκια. Στην υγειά σου Λιλα!
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
καλή επιτυχία και απο μένα . Με ούζο γίνεται:
Υπάρχεί βότκα χύμα :
Υπάρχεί βότκα χύμα :
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Registration date : 16/04/2010
Εγω είχα στο μπαρ βότκες πολλές και έβαλα από εκεί μία επώνυμη, αλλά δεν θυμάμαι που, ακουσα ότι η βότκα του γνωστού γερμανικού ΣΜ είναι πολύ καλή για τέτοιες δουλειές!
Εφάκι μου καλόπιοτο!
Με ούζο ή με τσίπουρο γίνεται αλλά δεν το συνιστώ γιατί το άρωμα του τσίπουρου επισκιάζει το λεπτό άρωμα του ροδιού!!!
Κι εγώ βότκα από το γερμανικό αγοράζω γιατί είναι οικονομική!
Με ούζο ή με τσίπουρο γίνεται αλλά δεν το συνιστώ γιατί το άρωμα του τσίπουρου επισκιάζει το λεπτό άρωμα του ροδιού!!!
Κι εγώ βότκα από το γερμανικό αγοράζω γιατί είναι οικονομική!
Σελίδα 1 από 2 • 1, 2
Σελίδα 1 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης