Αναζήτηση
Βύσσινο λικέρ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Βύσσινο λικέρ
Υλικά
1 κιλό βύσσινα, ώριμα
1 λίτρο καλής ποιότητας κονιάκ
1 κιλό ψιλή ζάχαρη
4 - 5 καρφάκια γαρίφαλο
1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Σε μια μεγάλη γυάλα βάζουμε σε στρώσεις τα βύσσινα με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 ημέρες. Κάθε μέρα φροντίζουμε να κουνάμε το βάζο για να λειώσει η ζάχαρη. Μετά το 40ήμερο ανοίγουμε το βάζο και προσθέτουμε το κονιάκ. Κλείνουμε τη γυάλα και την αφήνουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 10 ημέρες ακόμη (όχι στο ψυγείο). Μετά το δεκαήμερο σουρώνουμε το λικέρ σε μπουκάλια. Τα βύσσινα που έμειναν αφού σουρώσαμε το λικέρ δε τα πετάμε. Τα βύσσινα τα φυλάμε στην κατάψυξη (μέχρι και ένα χρόνο) είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα-δυο κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για να φτιάξουμε τούρτα μπλακ φόρεστ ή να σερβίρουμε τα παγωτά μας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Πεμ Ιουλ 11, 2013 10:23 am, 3 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Βύσσινο λικέρ
Το αγαπημένο μου λικέρ. Μερικές φορές βάζω λιγότερη ποσότητα κονιάκ και προσθέτω λίγο τσίπουρο ή οινόπνευμα ποτοποιίας, έτσι δε γλυκίζει τόσο αλλά και το χρώμα γίνεται πιο διαυγές. Και του χρόνου
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Βύσσινο λικέρ
Αύριο λέω να καταπιαστώ με βυσσινάδα και το ζηλεύω το λικεράκι αυτό μέρες τώρα! Μου φαίνεται θα πάρω για να το βάλω μπροστά! Καλόπιωτο Ρενάκο μου!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης