Αναζήτηση
Μπισκοτάκια με γλάσο
+3
kiki
helen
Rena
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μπισκοτάκια με γλάσο
Υλικά
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
150 γρ κουβερτούρα
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό, να γίνει μίγμα αφράτο. Ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, το χυμό, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει λεία ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη κι αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε χοντρό φύλλο και με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκότα σε διάφορα σχήματα.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά ,να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα σε κατσαρολάκι προσέχοντας να μην βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια για να λιώσει. Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές από το γλάσο πάνω στα μπισκότα ώσπου να καλυφθούν εντελώς.
Αν θέλουμε αφού σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, διακοσμούμε με άσπρο γλάσο ή με γλάσο χρωματισμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
1 κούπα βούτυρο μαλακό
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
150 γρ κουβερτούρα
1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Eκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό, να γίνει μίγμα αφράτο. Ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, το χυμό, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει λεία ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη κι αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε χοντρό φύλλο και με κουπ πατ ή ποτήρι κόβουμε μπισκότα σε διάφορα σχήματα.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου δέκα λεπτά ,να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα σε κατσαρολάκι προσέχοντας να μην βράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια για να λιώσει. Με ένα κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές από το γλάσο πάνω στα μπισκότα ώσπου να καλυφθούν εντελώς.
Αν θέλουμε αφού σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη, διακοσμούμε με άσπρο γλάσο ή με γλάσο χρωματισμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Ιουλ 28, 2010 4:23 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μπισκοτάκια με γλάσο
Ωραία που είναι. Η γεύση τους είναι πορτοκαλιού κυρίως ή βανίλια?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
..ε..ένα μπισκοτάκι με γλάσο για πρωινό το χρειαζόμασταν...γιατί μας βλέπω κομμένους τώρα τελευταία... Μπράβο κοριτσάκι μου....
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Ναι. Όντως. Παραέκοψε το χρώμα μας από την αδυναμία. Σε λίγο θα φέξουμε. Παρεμπιπτόντως, με αυτές όλες τις συνταγές για μπισκοτάκια, να δείτε που θα με καταφέρετε στο τέλος να τα φτιάξω.
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Ρένα για ξεκίνα να μοιράζεις μπισκοτάκια. Και αν σου τελειώσουν δεν πειράζει. Ξαναμπαίνεις στη κουζίνα και φτιάχνεις άλλη μια δόση. Αυτά είναι παιχνιδάκια για σένα.
Αυτή τη συνταγή τη κάνω και εγώ. Μάλιστα μια φορά ξέχασα το μπέικιν και βγήκαν πάρα πολύ ωραία και έτσι από τότε το έχω καταργήσει.
Αυτή τη συνταγή τη κάνω και εγώ. Μάλιστα μια φορά ξέχασα το μπέικιν και βγήκαν πάρα πολύ ωραία και έτσι από τότε το έχω καταργήσει.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Registration date : 12/07/2009
Αχ! λαχταριστά φαίνονται... Ρενάκι με γειά ο τάρανδος!!!!
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Καλέ τάρανδος είναι ?? Σαν ιπποπόταμος μου φάνηκε. Και απόρησα μάλιστα.
Σκίζω από παρατηρητικότητα!
Σκίζω από παρατηρητικότητα!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Χαχχαχα, δε φταις εσύ Ειρήνη μου απλά φαίνεται ο μισός.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Brownies με γλάσο σοκολάτας
» ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Μπισκοτάκια κανέλας
» Μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα
» Μπισκοτάκια δίχρωμα
» ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
» Μπισκοτάκια κανέλας