Αναζήτηση
Κουλουράκια λαδένια
Σελίδα 1 από 1
Κουλουράκια λαδένια
Υλικά
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γλ. μπέηκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
4 φλιτζ. καφέ λάδι
2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ. καφέ κρασί κόκκινο
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέηκιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μέτρια. Ούτε πολυ σφιχτή, ούτε μαλακή. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180.
5 φλιτζάνια αλεύρι
2 κ.γλ. μπέηκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
4 φλιτζ. καφέ λάδι
2 φλιτζ. καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ. καφέ κρασί κόκκινο
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέηκιν και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μέτρια. Ούτε πολυ σφιχτή, ούτε μαλακή. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κουλουράκια λαδένια
Αυτά τα κρασάτα λαδοκούλουρα τα φτιάχνω και εγώ και γίνονται τέλεια. Κρασί βάζω μαυροδάφνη.
Σας τα συνιστώ, φτιάξτε τα τώρα να έχετε να μασουλάτε την Μ. Εβδομάδα.
Σας τα συνιστώ, φτιάξτε τα τώρα να έχετε να μασουλάτε την Μ. Εβδομάδα.
????????- Επισκέπτης
Απ: Κουλουράκια λαδένια
Πρέπει να γίνονται νόστιμα με τη μαυροδάφνη. Μειώνεις καθόλου τη ζάχαρη λόγω του γλυκού κρασιού?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κουλουράκια λαδένια
για πεστε μου νοιωθεις την γεύση του κρασιού ? γιατι δεν μου αρέσει το κράσι! :shoot:
????????- Επισκέπτης
Απ: Κουλουράκια λαδένια
Στα δικά μου Μαράκι δε το καταλαβαίνεις. Για αυτά με τη μαυροδάφνη θα μας πει η Ειρήνη.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κουλουράκια λαδένια
Ρένα μου, όχι δεν βάζω λιγότερη ζάχαρη. Δεν γίνονται πολύ γλυκά.
Μαρία δεν καταλαβαίνεις γεύση κρασιού, (ούτε εγώ είμαι fan του κρασιού) αλλά όλο μαζί γίνεται πολύ αφράτο και με ιδιαίτερη γεύση.
Αντί ξύσμα λεμονιού βάζω κανέλλα. Επίσης θα ταιριάζει και ξύσμα πορτοκαλιού.
Μαρία δεν καταλαβαίνεις γεύση κρασιού, (ούτε εγώ είμαι fan του κρασιού) αλλά όλο μαζί γίνεται πολύ αφράτο και με ιδιαίτερη γεύση.
Αντί ξύσμα λεμονιού βάζω κανέλλα. Επίσης θα ταιριάζει και ξύσμα πορτοκαλιού.
????????- Επισκέπτης
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης