delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές!

Πήγαινε κάτω

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές! Empty Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές!

Δημοσίευση από Rena Τρι Απρ 20, 2010 11:02 am

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές! Strawberry

Oι φράουλες βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους Απρίλιο - Μάιο. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε φράουλες όλο το χρόνο, όμως δεν είναι τόσο νόστιμες και αρωματικές όπως αυτή την περίοδο. Πλούσιες σε πολύτιμα συστατικά, βοηθούν πολύπλευρα τον οργανισμό μας, καθώς έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τη λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος. Λόγω των πολλών αντιοξειδωτικών ουσιών και των καροτένιων που περιέχουν, «καθαρίζουν» τον οργανισμό από τις τοξίνες και τον προστατεύουν από σοβαρές παθήσεις (όπως ο καρκίνος).

Τις απολαμβάνουμε φρέσκες, με ζάχαρη και κονιάκ, με σαντιγί ή τυρί Μασκαρπόνε, με λιωμένη σοκολάτα, ως νόστιμη σως, αλλά και ως βασικό συστατικό σε χίλιες δυο πρωτότυπες συνταγές στη ζαχαροπλαστική.

Γιατί μας ωφελούν…

Εκτός από την πεντανόστιμη γεύση και το υπέροχο άρωμά τους, οι φράουλες πριμοδοτούν τον οργανισμό μας με πολύτιμα συστατικά, θωρακίζοντας την άμυνά του και χαρίζοντάς μας υγεία, ευεξία και ομορφιά. Κι αυτό γιατί…
• Διαθέτουν ισχυρές αποτοξινωτικές ιδιότητες που επιδρούν ευεργετικά στις ηπατικές ανεπάρκειες και τις νεφρικές λειτουργίες, τονώνοντάς τις.
• Διεγείρουν και άλλα όργανα που συμβάλλουν κι αυτά στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
• Έχουν καρδιοτονωτική και αντικαρκινική δράση.
• Περιέχουν ίνες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.
• Συγκρινόμενες με όλα τα άλλα φρούτα, περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Β2 και Β6, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε και βιταμίνη C (ακόμη και από το πορτοκάλι). Περιέχουν, επίσης, ασβέστιο και σίδηρο.
• Αυξάνουν τη μακροβιότητα (όπως και τα κεράσια και τα μούρα).
• Ενισχύουν τη δράση των αντιοξειδωτικών που παίρνουμε από άλλα τρόφιμα.

Ιδανικό φρούτο για δίαιτα: Μισό κιλό φράουλες φρέσκες περιέχουν μόνο 185 θερμίδες!

Αυτό το ξέρατε;

Οι γυναίκες στην αρχαία Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς με τις μικρές, αρωματικές άγριες φράουλες των δασών της Ευρώπης. Οι κατακόκκινες φράουλες που τρώμε σήμερα είναι προϊόν διασταύρωσης των άγριων ευρωπαϊκών με τις μεγάλες λευκές φράουλες της Νότιας Αμερικής.

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές! Strawberry%20Yogurt%20Cones

Μικρά και χρήσιμα..!

• Καλό είναι να καταναλώνουμε τις φράουλες την ίδια ημέρα που τις αγοράζουμε, γιατί είναι ευαίσθητο φρούτο και δεν αντέχει πολύ.

• Αν πρέπει να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, τις βάζουμε στον κάδο για τα λαχανικά μέσα σε χαρτοσακούλα. Υπολογίζουμε ότι διατηρούνται περίπου 36 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.

• Πριν τις φάμε, καλό είναι να τις αφήνουμε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ανακτήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.

• Προτού τις καταναλώσουμε, θα πρέπει να τις πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό κι έπειτα να τις αφήνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να διαλυθούν τυχόν χημικές ουσίες ή μικρόβια υπάρχουν στο φλοιό τους. Έπειτα, τις ξεπλένουμε για άλλη μια φορά και τις τρώμε.

• Εάν πλύνουμε τις φράουλες και δεν τις καταναλώσουμε, μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για δύο μέρες, αφού τις ραντίσουμε με λίγο κονιάκ και τις κλείσουμε αεροστεγώς σε τάπερ.

Πώς διαλέγουμε τις καλύτερες


Όταν επιλέγουμε φράουλες, καλό είναι να προτιμάμε τις φυσιολογικού μεγέθους και όχι αυτές που είναι τεράστιες.

Οι υπερβολικά διογκωμένες φράουλες (εκτός από τις αμφιβολίες μας για τεχνητή διόγκωση) έχουν συχνά λιγότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Προσέχουμε τα φυλλαράκια και το κοτσανάκι που είναι κολλημένα πάνω τους να είναι φρέσκα και δροσερά, κι όχι μαραμένα.

Όταν αγοράζουμε φράουλες στα γνωστά πλαστικά κεσεδάκια, προσέχουμε μήπως οι από κάτω είναι αλλοιωμένες.

Επειδή είναι ευπαθές φρούτο και αλλοιώνεται γρήγορα, καλό είναι να αγοράζουμε όση ποσότητα σκοπεύουμε να καταναλώσουμε άμεσα.

Μυστικό!

Οι φράουλες πλένονται ολόκληρες, μαζί με το φυλλαράκι στην κορυφή τους, γιατί αν το αφαιρέσουμε προηγουμένως, θα μπει νερό στην εσωτερική τους κοιλότητα κι έτσι χάσουν το άρωμα και τη νοστιμιά τους.

Καλλιεργήστε τις δικές σας φράουλες

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Σε μια γωνιά του κήπου ή σε ένα ξύλινο παρτέρι ή βαρέλι στο μπαλκόνι μας μπορούμε να καλλιεργήσουμε φράουλες. Φυτεύουμε τα φυτά τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, σε μέρος υγρό και σκιερό. Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετός χώρος τριγύρω, γιατί τα φυτά έχουν την τάση να απλώνονται και να αναπτύσσονται γρήγορα. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα έχουμε μαζέψει τις πρώτες μας φράουλες. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρές. Το άρωμα και η νοστιμιά τους δεν θα συγκρίνονται με καμιά του εμπορίου.

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές! Fraoules_02

Μικρές ιδέες για super απόλαυση!


• Πλένουμε καλά και κόβουμε στη μέση μέτριες, ζουμερές φράουλες. Τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ και τις περιχύνουμε με 4 κουταλιές της σούπας Cointreau και 2 κουταλιές της σούπας βότκα. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε με φυλλαράκια μέντας.
• Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε μερικές ώριμες φράουλες. Έπειτα, τις βουτάμε σε λιωμένη λευκή σοκολάτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί λίγο η σοκολάτα και τις περνάμε και από δεύτερο στρώμα μαύρης σοκολάτας που έχουμε ρίξει και ψιλοκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα (καβουρδισμένα). Μόλις στερεοποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε αμέσως.
• Αν πάλι προτιμάμε να τις απολαμβάνουμε κλασικά με σαντιγί, ας την αρωματίσουμε με λίγες σταγόνες ροδόνερο. Θα προσθέσει extra άρωμα στη γευστική μας απόλαυση.

Η καλύτερη ώρα για να γευτούμε τις φράουλες

Για να επωφεληθούμε περισσότερο από τα πολύτιμα συστατικά τους, καλό είναι να τρώμε τις φράουλες σε αρκετή απόσταση από τα γεύματα, επειδή έτσι δεν καθυστερούμε την πέψη τους. Οι φράουλες είναι φρούτα όξινα, που δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε μαζί με άλλα είδη φρούτων. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε μια φρουτοσαλάτα, καλό είναι να τις χρησιμοποιήσουμε μόνες τους, ή με άλλα όξινα φρούτα, όπως είναι τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα κορόμηλα, τα εσπεριδοειδή, τα βερίκοκα και ο ανανάς.

Πηγή: myclubcarrefour

Φράουλες-Κατακόκκινες, ζουμερές και αρωματικές! 721308o8ency8hw0 Συνταγές με φράουλες


Κεκάκια με φράουλες

Φραουλοποτό

Φραουλένιο ρολό
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης