Αναζήτηση
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
+2
sofia
neamamma
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΠΟΛΥ
ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΝΩΠΑ καθαρισμένα περ. 1 & 1/2 ΚΙΛΟ και βγάζουμε το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι μεγάλου μεγέθους
α) τρείς κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
β) ένα κρεμμύδι μέτριο τριμμένο και μερικά κομματάκια κομμένα από τα πλοκάμμια των καλαμαριών, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά.
μετά προσθέτουμε
γ) λίγο κύβο σκόνη λαχανικών
δ) 10 κουταλιές σούπας ρύζι κίτρινο και 2 κουταλιές καρολίνα
ε) σάλτσα ντομάτας ένα φλυτζάνι τσαγιού
αλάτι, πιπέρι μαύρο και πιπέρι κόκκινο γλυκό.
Αφού και πάλι τσιγαριστούν όλα μαζί για 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε νερό έως να σκεπάσει πλήρως το μείγμα. Μόλις τα ρύζι αρχίζει και φαίνεται τότε προσθέτουμε
στ) δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαιντανό και
ζ) δύο κομμάτια σουρίμι τεμαχισμένο.
Σβήνουμε την κουζίνα και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά για τα επόμενα 5 λεπτά έως να απορροφηθεί το νερό.
Παύρνουμε τα καλαμάρια και γεμίζουμε με το μείγμα αφήνοντας περίπου δύο πόντους κενό από επάνω και το κλείνουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε με μία οδοντογλυφίδα και τρυπάμε με ένα πιρούνι το σώμα του καλαμαριού σε αρκετά σημεία.
Τοποθετούμε τα καλαμάρια σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα κεφάλια τους στις άκρες, σε αντίθετη κατεύθυνση το ένα από το άλλο. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο δύο ακόμη κούπες τσαγιού σάλτσας και σκεπάζουμε τα καλαμάρια έως επάνω, και λίγο παραπάνω με νερό.
Τοποθετούμε ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με το καπάκι ανακλινόμενο σε χαμηλή φωτιά π.χ. από το σύνολο των 9 στο 3, για μία ώρα.
Τσιμπάμε κάπου κάπου το καλαμάρι με το πιρούνι. Εάν έχει μαλακώσει τότε σβήνουμε την φωτιά κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να "τραβήξει'' το υπόλοιπο ζουμί το ρύζι.
Σερβίρουμε αφού το τεμαχίσουμε με ουζάκι ή τσιπουράκι και απολαμβάνουμε μια παλιά πολίτικη συνταγή της γιαγιάς μου. Δοκιμασμένη πολλές πολλές φορές.
Σας εύχομαι καλή όρεξη και εις υγείαν μας
Υ.Σ. Εάν περισέψει γέμιση την βάζουμε στην κατάψυξη και την χρησιμοποιούμε άλλη φορά. Δεν παθαίνει τίποτα.
neamamma- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 30
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Registration date : 13/05/2010
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Ωραια συνταγούλα neamamma. Ευχαριστούμε.
Το ρύζι δεν σκληραίνει στην κατάψυξη?
Το ρύζι δεν σκληραίνει στην κατάψυξη?
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΒΡΑΣΜΕΝΟ.
neamamma- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 30
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Registration date : 13/05/2010
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Μερακλίδικη συνταγή και από πολίτισσα γιαγιά! Πολύ μου άρεσε θα δοκιμαστεί.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ...!!!
neamamma- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 30
Τόπος : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Registration date : 13/05/2010
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Πολύ μας αρέσουν τα θαλασσινά. Μπαίνει στα προσεχώς.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Και για φαγητό και σαν ουζομεζές ότι πρέπει. Γεια στα χέρια σου και καλωσόρισες!
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Ωραίο φαγητό και αφού μπαίνει κατάψυξη η γέμιση τη φτιάχνουμε όποτε θέλουμε και γλιτώνουμε και χρόνο.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» καλαμαρια γεμιστα
» Καλαμάρια γεμιστά αλλιώτικα
» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
» Καλαμάρια γεμιστά με τυριά
» Γεμιστά
» Καλαμάρια γεμιστά αλλιώτικα
» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
» Καλαμάρια γεμιστά με τυριά
» Γεμιστά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης