Αναζήτηση
Γεμιστά
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γεμιστά
Υλικά
-2 πιπεριές
-7 ντομάτες
-2 μελιτζάνες
-2 κολοκύθια
-1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-2 κ.σ ρύζι καρολίνα για κάθε λαχανικό
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ποτήρι λάδι
-1 κούπα σταφίδες ξανθές
-1 κούπα κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
-αλάτι και πιπερι κατά βούληση
-πατάτες
-λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε και αδειάζουμε τα λαχανικά με το ειδικό εργαλείο. Κρατάμε τα καπάκια. Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη για να φύγει η ξινίλα τους και λίγο αλάτι.
Σε ένα μπωλ ψιλοκόβουμε την μισή ψίχα από τις ντομάτες ή πολτοποιούμε στο μούλτι, αλλά όχι να λειώσουν τελείως.
Προσθέτουμε το ρύζι, κρεμμύδι, σκόρδο, τα μυρωδικά, το λάδι, το κουκουνάρι , την σταφίδα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά μας. Κλείνουμε με τα καπάκια.
Την υπόλοιπη ντομάτα που πολτοποιήσαμε την ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο επιπλέον λάδι.
Ενδιάμεσα από τα λαχανικά βάζουμε στο ταψί μας πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω -κάτω για περίπου 1 ½ με 2 ώρες ανάλογα με το φούρνο μας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τρι Ιουλ 18, 2017 10:25 pm, 8 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γεμιστά
I love Gemista!
...και ξέρεις τι μ' αρέσει πολύ?
Αυτές οι πατατούλες και το ρυζάκι που ψήνονται ενδιάμεσα...
Σταφίδες δε βάζω αν και το έχω δοκιμάσει και μου αρέσει πολύ.
Επίσης αν βρω, γεμίζω και κολοκυθοανθούς. Γιαμ!
...και ξέρεις τι μ' αρέσει πολύ?
Αυτές οι πατατούλες και το ρυζάκι που ψήνονται ενδιάμεσα...
Σταφίδες δε βάζω αν και το έχω δοκιμάσει και μου αρέσει πολύ.
Επίσης αν βρω, γεμίζω και κολοκυθοανθούς. Γιαμ!
????????- Επισκέπτης
Απ: Γεμιστά
Γιαμ γιαμ! Και δικό μας αγαπημένο. Δοκιμάστε να συνοδεύσετε με γιαούρτι και δυόσμο. Άλλη χάρη.
????????- Επισκέπτης
Απ: Γεμιστά
Εγώ πάλι τα προτιμώ με κιμά. Χωρίς σταφίδες και κουκουνάρι όμως. Ευχαριστούμε Ρένα
????????- Επισκέπτης
Απ: Γεμιστά
Τρελλαίνομαι για γεμιστά είτε λαδερά, είτε με κιμά. Τέλεια είναι.
Ρένα μου, και εγώ στα λαδερά βάζω σταφιδούλες και κουκουνάρι αλλά όχι σκόρδο. Η πεθερά μου αντί για κουκουνάρι έβαζε τριμένο καρύδι και λίγη κανέλα σε σκόνη. Και έτσι δεν ήταν άσχημα. Μάλιστα την κανέλλα την έχω καθιερώσει κι εγώ.
Ρένα μου, και εγώ στα λαδερά βάζω σταφιδούλες και κουκουνάρι αλλά όχι σκόρδο. Η πεθερά μου αντί για κουκουνάρι έβαζε τριμένο καρύδι και λίγη κανέλα σε σκόνη. Και έτσι δεν ήταν άσχημα. Μάλιστα την κανέλλα την έχω καθιερώσει κι εγώ.
????????- Επισκέπτης
Απ: Γεμιστά
Θα τα φτιάξω τώρα. super. Μπράβο Ρένα μου,ότι συνταγές μου έχεις δώσει ειναι τέλειες.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Γεμιστά
Καλή επιτυχία Άσπα και καλοφάγωτα τα γεμιστούλια! Χαίρομαι που σου αρέσουν
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γεμιστά
Ναι μας αρέσουν πολύ και οι συνταγές σου ειναι πάρα πολύ ωραίες. Μπράβο σου.Επιτέλους κάτι νόστιμο και απλό βαρέθηκα τις δήθεν συνταγές για να κάνουν το διαφορετικό.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Γεμιστά
Εγώ είμαι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας. Kαλά είναι και τα περίεργα αλλά όχι για όλες τις ώρες. Σα τα φαγάκια που μάθαμε από τα σπίτια μας τίποτα
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γεμιστά
Μπράβο Ρένα συμφωνώ απολύτως.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Γεμιστά
Σήμερα έφτιαξα κιέγώ γεμιστά στον καινούργιο μου φούρνο Miele ψηφιακό παρακαλώ. Θα σας πώ τι θα γίνει και πως ψήνει. Χά. Χά.
aspa- Simple Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 34
Registration date : 16/03/2010
Απ: Γεμιστά
Με γειά η καινούρια κουζίνα Άσπα! Περιμένουμε εντυπώσεις
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γεμιστά
ρενα ωραια εμφανιση και περιποιημενα ,μπραβο.την αλλη φορα βαλε στο πλαι του ταψιου αμπελοφυλλα και ανθους και γεμισε τα και τα σκεπαζεις με αρκετα αμπελοφυλλα για να μην σου τραγανισουν τα φυλλα και τα ψηνεις κανονικα
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Γεμιστά
Ντίνα θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε, ειδικά με αμπελόφυλλα. Σε ευχαριστώ πολύ!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Κολοκυθολούλουδα γεμιστά
» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
» καλαμαρια γεμιστα
» γεμιστα κολοκυθια
» Μανιτάρια γεμιστά
» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
» καλαμαρια γεμιστα
» γεμιστα κολοκυθια
» Μανιτάρια γεμιστά
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης