Αναζήτηση
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
+2
helen
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
9 κρόκοι αβγών
8 κ.σ. βούτυρο (όχι λιωμένο)
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
λίγο δενδρολίβανο ψιλ/νο
1 φλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη, το χυμό και μόλις γίνει κρεμώδες το υλικό, προσθέτω το βούτυρο, αλάτι, δενδρολίβανο, ξύσμα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μου και να κρεμώσει, περίπου 8-10 λεπτά.
Αποσύρω από τη φωτιά μόλις δω ότι είναι έτοιμο και σουρώνω σε ένα άλλο μπωλ πολύ καλά για να έχω λείο αποτέλεσμα στην κρέμα μου και να μην υπάρχει δενδρολίβανο (το πετάω).
Τοποθετώ στο ψυγείο και αφήνω γία ένα βράδυ (καλύπτω με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας).
Καλή επιτυχία!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την EfiK στις Πεμ Φεβ 23, 2012 1:12 pm, 1 φορά
Απ: ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Ωραίο κι ανάλαφρο, ότι πρέπει μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Εύκολο δείχνει, λες να το παλέψω?
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Ναι, και μάλιστα να βάλεις από πάνω φρούτα του δάσους ή βύσινο
Φρούτα του δάσους μπορείς να βρεις σε κονσέρβα στο Α/Β στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ή βατόμουρα κατεψυγμένα στο καρφούρ στα ψυγεία.
Φρούτα του δάσους μπορείς να βρεις σε κονσέρβα στο Α/Β στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής ή βατόμουρα κατεψυγμένα στο καρφούρ στα ψυγεία.
Όλα τα ξινούτσικα μου αρέσουν. Γιάμι!!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Εφάκι μπράβο...ελαφριά και ωραία ιδέα ...ασε που σου περισσεύουν και τα ασπράδια για μαρεγκάκια...
(..και είδα και μια συνταγή από την Αργυρώ που πολύ με άρεσε για...αν έρθετε τελικά την Κυριακή θα σας την έχω έτοιμη...)
(..και είδα και μια συνταγή από την Αργυρώ που πολύ με άρεσε για...αν έρθετε τελικά την Κυριακή θα σας την έχω έτοιμη...)
SpIrToKoYto- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 3109
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 13/07/2009
Και έλεγα τι θα κάνω τους κρόκους όταν φτιάξω τα καρυδάτα. Τέλεια και σίγουρα θα αρέσει στον κανακάρη μιας και λατρεύει τις ξινές γεύσεις. Και έχω και φρούτα του δάσους πάντα στην κατάψυξη. Μιαμ μιαμ....
despoina_67- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1327
Registration date : 03/11/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης