Αναζήτηση
Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
+4
nikolas
ntina
Rena
Λίλα
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Υπέροχο και ζουμερό πανέ αλλά στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες
1 νεροπότηρο γάλα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
αλάτι πιπέρι
2 περίπου κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο
Σε σκεύος βαθύ για να χωράει το κοτόπουλο αδειάζουμε το γάλα, ρίχνουμε το κάρυ το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε το κοτόπουλο και αφού το στραγγίσουμε το βάζουμε στο μπολ. Το φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες φροντίζοντας να γυρίσουμε το κοτόπουλο πλευρά για να μαλακώσει και να ρουφήξει γάλα παντού.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σουσάμι και την παρμεζάνα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και όπως είναι με το γάλα περνάμε τα κομμάτια ένα ένα από την φρυγανιά.
Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλά, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω το κοτόπουλο.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 40 λεπτά γυρίζοντας το στο ενδιάμεσο και μετά δυναμώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να γίνει τραγανό!
Απολαμβάνουμε με σαλάτα, πατάτες και παγωμένη μπύρα!
Κοτόπουλο μπορείτε να πάρετε ολόκληρο κομμένο σε παϊδάκια, μπουτάκια κομμένα στα δυο αλλά γίνεται υπέροχο και το στήθος κομμένο σε μπουκίτσες!
Είναι υπέροχο και για παιδικό πάρτι, με στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες αλλά χωρίς το κάρυ, με την προσθήκη λίγης μουστάρδας για να μην είναι πολύ πικάντικο!
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
Απ: Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Αυτά είναι που μου ΄λεγες ε? Πωπω λουκουμάκια θα γίνονται!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ρένα μου ναι αυτό είναι, σκέφτηκα να το ανεβάσω να το έχουμε κι εδώ και να το δει και η Ντίνα για το πάρτυ της εγγονής της!
Γισ πάρτυ ότι πρέπει. Τα μικρά τα τσακίζουν αυτά.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
λιλακι μου τι φανταστικο πιατο σε ευχαριστω πολυ
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Kαταπληκτικό θα είναι. Μου άρεσε που βάζεις σουσάμι και παρμεζάνα με τη φρυγανιά. Θεϊκό!
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Mου αρέσει που δεν έχουν αυγό. Πολύ καλά.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Eυκαιρία να δοκιμαστούν σήμερα που θα φτιάξω πανέ. Γίνεται και με χοιρινό έτσι σε γάλα?
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Πολύ νόστιμα τα κοτοπουλάκια αυτά και πολύ μου αρέσει που ψήνονται και δεν τηγανίζονται.
Εγώ έχω μια διαφορετκή συνταγή κοτόπουλου πανέ φούρνου που την είχα δώσει παλιότερα στο hungry.gr. Μου το θύμισες τώρα και μάλλον θα τα φιτάξω μέσα στην εβδομάδα οπότε θα σας δώσω και αυτή τη παραλλαγή.
Εγώ έχω μια διαφορετκή συνταγή κοτόπουλου πανέ φούρνου που την είχα δώσει παλιότερα στο hungry.gr. Μου το θύμισες τώρα και μάλλον θα τα φιτάξω μέσα στην εβδομάδα οπότε θα σας δώσω και αυτή τη παραλλαγή.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
simerouda έγραψε:Eυκαιρία να δοκιμαστούν σήμερα που θα φτιάξω πανέ. Γίνεται και με χοιρινό έτσι σε γάλα?
Έφτιαξα σνιτσελάκια χοιρινά με τον ίδιο τρόπο και έγιναν υπέροχα και πολύ αφράτα και ζουμερά!
Ειρήνη έγραψε:Πολύ νόστιμα τα κοτοπουλάκια αυτά και πολύ μου αρέσει που ψήνονται και δεν τηγανίζονται.
Μπριτζίτα μου να μας τη δώσεις, τρελλαίνομαι για το πανέ γενικώς αλλά τα τηγανιτά με πειράζουν πολύ στο στομάχι και δεν τα ακουμπάω. Οπότε περιμένω την συνταγούλα με λαχτάρα!
Δοκιμάστηκαν, εξαφανίστηκαν και πάνε για επανεκτέλεση. Συγχαρητήρια πολύ ωραία έτσι τα πανέ.
simerouda- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 358
Μμμμ θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε γιατι μας αρέσουν τα σνίτσελ γενικά.
irene- Moderator
-
Αριθμός μηνυμάτων : 496
Παρόμοια θέματα
» Πανέ σνίτσελ γαλοπούλας με αμύγδαλο
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΟ. 2
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΟ. 2
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ