Αναζήτηση
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
+2
Rena
T.A.G
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά (για 4 άτομα):
4 μισά φιλέτα κοτόπουλου (χωρίς το δέρμα), χτυπημένα να πλατύνουν
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα κρύο νερό
1 αυγό, χτυπημένο
φυστικέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ. σάλτσα σόϊ (soy sauce)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 κούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά το αλεύρι μαζί με το νερό και το αυγό μέχρι να γίνουν ένας απαλός χυλός.
Βυθίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου να καλυφθούν καλά κι απ' τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί εις βάθος και να ροδίσει καλά κι απ' τις δυο πλευρές.
Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξει και διατηρείτε το κοτόπουλο ζεστό.
Σε ένα μπωλάκι διαλύστε το κορν φλάουρ στις 2 κ.σ. νερού κι αφήστε στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόϊ, το αλάτι και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε. Ρίξτε στην κατσαρόλα το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε στρώση απλού λευκού πιλαφιού περιχύνοντας από πάνω με τη λεμονάτη σάλτσα.
4 μισά φιλέτα κοτόπουλου (χωρίς το δέρμα), χτυπημένα να πλατύνουν
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα κρύο νερό
1 αυγό, χτυπημένο
φυστικέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.γ. σάλτσα σόϊ (soy sauce)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/3 κούπας χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά το αλεύρι μαζί με το νερό και το αυγό μέχρι να γίνουν ένας απαλός χυλός.
Βυθίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου να καλυφθούν καλά κι απ' τις δυο πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί εις βάθος και να ροδίσει καλά κι απ' τις δυο πλευρές.
Μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξει και διατηρείτε το κοτόπουλο ζεστό.
Σε ένα μπωλάκι διαλύστε το κορν φλάουρ στις 2 κ.σ. νερού κι αφήστε στην άκρη.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόϊ, το αλάτι και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε. Ρίξτε στην κατσαρόλα το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε στρώση απλού λευκού πιλαφιού περιχύνοντας από πάνω με τη λεμονάτη σάλτσα.
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Μμμ ωραία συνταγή. Το πανάρισμα γίνεται σε ένα είδος κουρκουτιού από ότι κατάλαβα ε? Δε βάζεις φρυγανιά καθόλου. Η δε σάλτσα πρέπει να είναι όνειρο.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Γειά σου Ρενάκι
Ναι, το πανάρισμα γίνεται με χυλό ( τεμπούρα κατά το ελληνικότερον...) Η σάλτσα πραγματικά είναι πολύ νόστιμη λόγω, νομίζω, του τζίντζερ που της δίνει μια ελαφριά πιπεράτη γεύση
Ναι, το πανάρισμα γίνεται με χυλό ( τεμπούρα κατά το ελληνικότερον...) Η σάλτσα πραγματικά είναι πολύ νόστιμη λόγω, νομίζω, του τζίντζερ που της δίνει μια ελαφριά πιπεράτη γεύση
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
πολυ ωραίο κ εντυπωσιακό πιάτο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ευχαριστώ Ντίνα
Είναι νόστιμο πιάτο αν και με λίγες ενοχές λόγω του τηγανίσματος... αλλά τι να κάνουμε; Χρειάζεται κι αυτό που και που
Είναι νόστιμο πιάτο αν και με λίγες ενοχές λόγω του τηγανίσματος... αλλά τι να κάνουμε; Χρειάζεται κι αυτό που και που
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Λατρεύω το κοτόπουλο πανέ, αν και συνήθως το ψήνω στο φούρνο για πιο ελαφρύ. Η σαλτσούλα όλα τα λεφτά!!!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Με κουρκουτάκι, ε??? Μέχρι τώρα το έκανα με φρυγανιά...ευκαιρία για αλλαγούλα! Αυτές οι φωτό σου Αννα μου τσακίζουν κόκκαλα!!!
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ναι Έφη μου, με κουρκούτι . Γι' αυτό και δεν θα μπορούσαμε να την κάνουμε στο φούρνο (και να γλυτώσουμε θερμίδες) όπως με τη φρυγανιά.
Όσο για τη συγκεκριμένη φωτό τα συγχαρητήρια στην κουνιάδα μου που είχε την καλωσύνη να μου την παραχωρήσει μαζί με τη συνταγή. Ο δικός μου κόπος σταματάει στη μετάφραση από τα Αγγλικά, στην ανάρτηση και βεβαίως όποτε τη μαγειρεύω .
Δυστυχώς, με τις φωτό δεν τα πάω καθόλου καλά κι άλλωστε φαίνεται ποιές είναι "σπιτικές" (όπως κι αυτή άλλωστε) και όχι επαγγελματικές (όπως οι περισσότερες που υπάρχουν στα περιοδικά και τα βιβλία μαγειρικής που μαζεύω εδώ και χρόνια).
Συμφωνώ πάντως με αυτό που λες για τις φωτογραφίες γενικότερα. Έχουν δίκιο που λένε πως "πρώτα χορταίνεις με το μάτι"
Όσο για τη συγκεκριμένη φωτό τα συγχαρητήρια στην κουνιάδα μου που είχε την καλωσύνη να μου την παραχωρήσει μαζί με τη συνταγή. Ο δικός μου κόπος σταματάει στη μετάφραση από τα Αγγλικά, στην ανάρτηση και βεβαίως όποτε τη μαγειρεύω .
Δυστυχώς, με τις φωτό δεν τα πάω καθόλου καλά κι άλλωστε φαίνεται ποιές είναι "σπιτικές" (όπως κι αυτή άλλωστε) και όχι επαγγελματικές (όπως οι περισσότερες που υπάρχουν στα περιοδικά και τα βιβλία μαγειρικής που μαζεύω εδώ και χρόνια).
Συμφωνώ πάντως με αυτό που λες για τις φωτογραφίες γενικότερα. Έχουν δίκιο που λένε πως "πρώτα χορταίνεις με το μάτι"
Απ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Πολύ νόστιμο και η σάλτσα σούπερ!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» Κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΟ. 2
» Κοτόπουλο με σάλτσα νταναμπλου
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΦΟΥΡΝΟΥ ΝΟ. 2
» Κοτόπουλο με σάλτσα νταναμπλου
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
» Σάλτσα κιμά & σάλτσα κρεμμυδιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης