Αναζήτηση
Ψάρια χτιστά στο αλάτι
+2
anastazie
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ψάρια χτιστά στο αλάτι
Yλικά
1-2 ψάρια μεγάλα
2 κιλά αλάτι χοντρό
2 κλαράκια θυμάρι
2-3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα λέπια δε χρειάζεται να τα βγάλουμε γιατί θα φύγουν μετά μαζί με το αλάτι. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μισό αλάτι, ξαπλώνουμε τα ψάρια πάνω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο αλάτι και με λίγο νερό στα χέρια χτίζουμε τα ψαράκια γύρω από το σώμα τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σπάμε το αλάτι (προσέξτε γιατί πετάγεται και λερώνει καθώς θρυμματίζεται). Αφαιρώντας το αλάτι φεύγει μαζί και το δέρμα του ψαριού. Αν όμως δεν βγει απλά το τραβάτε και βγαίνει ολόκληρο μαζί με τα λέπια. Αφού ξεψαχνίσουμε το ψάρι το σερβίρουμε με μπόλικο λαδολέμονο και τριμμένο θυμάρι.
Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος κρατάει τα ψάρια ζουμερά χωρίς να στεγνώσουν εσωτερικά. Επίσης έχει το καλό ότι ο φούρνος δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τη μυρωδιά του ψαριού και βέβαια ούτε και η κουζίνα μας.
Μη το φοβηθείτε δεν γίνεται αλμυρό το ψάρι, ίσα ίσα που παίρνει μια υπέροχη γεύση.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Ιουλ 19, 2010 2:59 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Ψάρια χτιστά στο αλάτι
Με πρόλαβες Ρένα, αυτό για την αλμύρα θα ρώταγα. Τα μυρωδικά στα ψάρια τα βάζω κι εγώ. Θα δοκιμάσω κι ετσι μου άρεσε ο τρόπος αυτός.
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Είδες τι κάνουν οι κακές παρέες κοριτσάκι?????
Σε μαθαίνουν όχι μόνο να τρως ψάρια αλλά να τα μαγειρεύεις κιόλας!!!!!
Δεν το έχω φτιάξει ποτέ αλλά τη λιγουρεύτηκα την τσιπουρίτσα σου!!
Σε μαθαίνουν όχι μόνο να τρως ψάρια αλλά να τα μαγειρεύεις κιόλας!!!!!
Δεν το έχω φτιάξει ποτέ αλλά τη λιγουρεύτηκα την τσιπουρίτσα σου!!
Λιλάκι μου ναι οι κακές παρέες φταίνε
Δεν είναι τσιπούρες αυτά, μουρμούρες είναι.
Rena- Admin
-
Καλησπέρα σας!και οι τσιπούρες ωραίες γίνονται έτσι
Γενικά είναι θαυμάσιος τρόπος ψησίματος του ψαριού .Δεν στεγνώνει και ψήνεται ομοιόμορφα.Και πράγματι εκτός από το ταψί δεν λερώνεται τίποτε άλλο!
Μέχρι τώρα δεν έβαζα τα μυρωδικά.Ευχαριστώ για την καλή ιδέα
Γενικά είναι θαυμάσιος τρόπος ψησίματος του ψαριού .Δεν στεγνώνει και ψήνεται ομοιόμορφα.Και πράγματι εκτός από το ταψί δεν λερώνεται τίποτε άλλο!
Μέχρι τώρα δεν έβαζα τα μυρωδικά.Ευχαριστώ για την καλή ιδέα
Καλησπέρα και καλώς ήρθες
Αυτός ο τρόπος ψησίματος ταιριάζει σε όλα τα ψάρια που γίνονται ψητά. Τα μυρωδικά πραγματικά δίνουν εξαιρετική γεύση. Συνήθως έβαζα ρίγανη αλλά έτυχε να έχω φρέσκο θυμάρι στη γλάστρα και έκοψα ένα κλαράκι κι έβαλα, του πάει πολύ, το ίδιο και η δάφνη που για πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα μετά από προτροπή μιας φίλης.
Αυτός ο τρόπος ψησίματος ταιριάζει σε όλα τα ψάρια που γίνονται ψητά. Τα μυρωδικά πραγματικά δίνουν εξαιρετική γεύση. Συνήθως έβαζα ρίγανη αλλά έτυχε να έχω φρέσκο θυμάρι στη γλάστρα και έκοψα ένα κλαράκι κι έβαλα, του πάει πολύ, το ίδιο και η δάφνη που για πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα μετά από προτροπή μιας φίλης.
Rena- Admin
-
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙ.ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ.εν πασει περιπτωσει νόστιμα ειναι και τα 2Rena έγραψε:Λιλάκι μου ναι οι κακές παρέες φταίνε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Κι εγώ έχω και φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι (σε γλαστράκια) .Θα το δοκιμάσω λοιπόν οπωσδήποτε
ntina57 έγραψε:ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙ.ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ.εν πασει περιπτωσει νόστιμα ειναι και τα 2Rena έγραψε:Λιλάκι μου ναι οι κακές παρέες φταίνε
Χαχαχα Ντίνα εγώ δεν έχω επαφή με αυτά, απλά ρώτησα τη μάνα τι ψάρια έφερε ο άντρας μου και μου είπε μουρμούρες
Rena- Admin
-
χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!θα στο ειπε φαίνεται μουρμουριζοντας
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Πολύ ωραίο θα γίνεται! Χθες έβλεπα στην τηλεόραση που μαγείρευαν κρέας στο αλάτι αλλά για να πω την αλήθεια στο κρέας μου φαίνεται κάπως (ίσως επειδή το ψάρι έχει την πέτσα που αποκρύνει το περιττό, ενώ το κρέας όχι). Το έχει κάνει κανείς με κρέας?
Vita καλωσόρισες
Vita καλωσόρισες
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Παρόμοια θέματα
» Ψάρια
» Ψάρια σαβόρο
» Αλάτι-Κρύβεται παντού
» «Δημητριακά»: όλο ζάχαρη, αλάτι και λίπος
» Αρνάκι με κίτρινο αλάτι λεμονιού & μπέϊκον