Αναζήτηση
Αρνάκι με κίτρινο αλάτι λεμονιού & μπέϊκον
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αρνάκι με κίτρινο αλάτι λεμονιού & μπέϊκον
Υλικά
3 φέτες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο
δεντρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 αρνίσιο μπούτι ή
χεράκι
1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό
κρασί
Πιπέρι
Κίτρινο αλάτι λεμονιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βουτάμε σε λίγο αλατοπίπερο και το αναμιγνύουμε με το επίσης ψιλοκομμένο
μπέικον, τη φρέσκια ρίγανη και το δεντρολίβανο.
Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα
(μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλείφουμε με λίγο λάδι το αρνάκι, προσθέτουμε
πιπέρι και το κίτρινο αλάτι λεμονιού, που θα δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα στο
κρέας μας.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη
γάστρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα έξι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε
το αρνάκι στη γάστρα πάνω από τις πατάτες.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180οC στις αντιστάσεις. Μετά την
πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο
ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον
20 λεπτά.
* Αν βάλουμε το φαγητό σε ταψί τότε σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα.
** Το μπέικον (ψιλοκομμένο μαζί με τα μυρωδικά) θα δώσει στο κρέας περισσότερη
υγρασία - λιπαρή ουσία και θα βοηθήσει ώστε το κρέας να μη στεγνώσει κατά τη
διάρκεια του ψησίματος. Συγχρόνως το κρέας αρωματίζεται ενώψήνεται.
*** Το αρωματικό αλάτι με τη γεύση φρέσκου λεμονιού και το πορτοκαλοκίτρινο χρώμα είναι
μια έκπληξη για τον ουρανίσκο (θα το βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών) και δίνει
πολύ ωραία γεύση και άρωμα σε παντός είδους ψητά. Παίρνει το
σχήμα του ακολουθώνταs την παραδοσιακή μέθοδο. Το νερό τηs θάλασσαs εξατμίζεται
και διοχετεύεται σε μεγάλα δοχεία όπου σιγοβράζει μέχρι το αλάτι να πάρει την
μορφή του.
Αν δεν έχουμε βάζουμε κανονικό αλάτι ή φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό αρωματικό αλάτι αναμειγνύοντας:
3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού με 3 κ.σ. αλάτι χοντρό
Το µείγµα θα αποκτήσει πορτοκαλοκίτρινο χρώµα και θα είναι νωπό. Το αφήνουµε να στεγνώσει τελείως και το φυλάµε σε βαζάκια. Διατηρείται έναν χρόνο.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Τετ Μάης 04, 2016 9:18 am, 2 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αρνάκι με κίτρινο αλάτι λεμονιού & μπέϊκον
Λαχταριστό, λαχταριστό. Θα το δοκιμάσω άμεσα γιατί μου άρεσε και στο μάτι και στην περιγραφή.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Αρνάκι με κίτρινο αλάτι λεμονιού & μπέϊκον
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΩ ......................ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ.....................
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Αρνακι με μπεικον και δενδρολίβανο
» Ψάρια χτιστά στο αλάτι
» Αλάτι-Κρύβεται παντού
» ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
» Χοιρινό με φασκόμηλο και μπέικον
» Ψάρια χτιστά στο αλάτι
» Αλάτι-Κρύβεται παντού
» ΑΡΝΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
» Χοιρινό με φασκόμηλο και μπέικον
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης