Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από anastazie Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 1:07 am

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Nioki

Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σεμολίνα (σιμιγδάλι ψιλό)
4 κρόκοι αυγών
2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα σε μπουκάλι για ζυμαρικά
40 γρ βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα έξτρα

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Nioki1

Εκτέλεση

Βάζετε γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα να βράσει καλά. Σταδιακά προσθέτετε το σεμολίνα, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνετε τη θερμοκρασία, ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να πήξει το μίγμα. Το βγάζετε από την φωτιά και ανακατεύετε μέσα τους κρόκους των αυγών και το τυρί. Τα αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Ρίχνετε και άλλη σεμολίνα σε επίπεδη επιφάνεια και τυλίγετε το μίγμα σε δυο κυλίνδρους σαν λουκάνικα πάχους 2Χ5 εκ. Τα βάζετε σε πλαστικό δοχείο και τα βάζετε σε ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να στερεοποιηθούν.

Εν των μεταξύ ζεσταίνετε λάδι σε μικρή κατσαρόλα, μαγειρεύετε το σκόρδο και το βασιλικό ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτετε την σάλτσα ζυμαρικών και τη βράζετε καλά. Μειώνετε τη θερμοκρασία, σιγοβράζετε με καπάκι για 2 λεπτά και προθερμαίνετε τη σχάρα.

Κόβετε τη σεμολίνα από το ψυγείο σε 2 κομμάτια νιόκκι των 2 εκ. Βάζετε το νιόκκι σε ένα στρώμα, σε δίσκους όπου βάλατε λίγο λάδι. Αλείφετε το νόκκι με λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε κ’ άλλο τυρί, το βάζετε στη σχάρα για 3 λεπτά ή μέχρις ότου το τυρί αρχίσει να ροδίζει.

Σερβίρετε το νιόκκι με τη σάλτσα ντομάτας και φρέσκα φύλλα βασιλικού, αν επιθυμείτε.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την anastazie στις Παρ Οκτ 08, 2010 4:43 am, 1 φορά
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Απ: Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 1:13 am

Ωραίο πιάτο και η σάλτσα του εξαιρετική.
Μας αρέσουν τα νιόκι και ιδιαίτερα της κόρης μου, αλλά δεν τα έχω επιχειρήσει ποτέ. Φοβάμαι λίγο μήπως δεν μου πετύχει και λασπώσουν.

Τα δικά σου πάντως δείχνουν σούπερ.
:eat
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Απ: Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από anastazie Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 1:30 am

Δοκίμασε τα Ειρήνη μου, είναι πολύ εύκολα. Μη τα φοβάσαι.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Απ: Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από helen Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 2:27 am

Πολύ λαχταριστό πιάτο. Ούτε εγώ έχω φτιάξει ποτέ. Μπράβο σου Αναστασία.

helen
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Απ: Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από ntina Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 3:14 am

σεμολίνα ειναι το σιμιγδάλι το ψιλό
ntina
ntina
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού Empty Απ: Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού

Δημοσίευση από anastazie Την / Το Παρ Οκτ 08, 2010 4:40 am

Nαι, Ντίνα απλά επειδή χρησιμοποιώ μια συγκεκριμένη μάρκα που γράφει πάνω σεμολίνα, αλεσμένο σιτάρι, το έγραψα έτσι. Όμως είναι το ίδιο ότι μάρκα σιμιγδάλι κι αν βάλετε.
anastazie
anastazie
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης