Αναζήτηση
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Σελίδα 1 από 1
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Είχα τρομερές φιλοδοξίες όταν το έφτιαχνα...χιχιιχι! Μόλις τους μύρισε ο βασιλικός όμως (μοσχοβολαέι ο άτιμος πολύ) έκαναν πίσω.....έντρομα...χαχαχαχαχαχ!
Δεν πειράζει, θα το φτιάχνω για όσους είναι ατρόμητοι εδώ μέσα! Τέλειο πιάτο!
Βράζουμε τα λαζάνια μας ή όποιο άλλο ζυμαρικούλι μας αρέσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγίζουμε.
Πέστο βασιλικού
Ιδανικά θέλει μουρτάρι (γουδί) για να γίνει με τον αυθεντικό τρόπο...τώρα τι να λέμε...τα σκασμένα έχουν μία πενηντάρα ευρουδάκια τουλάχιστον όπου έχω δει εγώ μέχρι τώρα οπότε μένουμε στο ψάξιμο...
Στο μούλτι λοιπόν ρίχνουμε :
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα χονδρό αλάτι
2 φλ φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (50 γρ.)
70 γρ. παρμεζάνα
30 γρ. πεκορίνο
15 γρ. κουκουνάρι
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ολα τα υλικά στο μούλτι με τη σειρά που τα δίνω, αλλά σταδιακά. Κανονικά θέλει γουδί αλλά δεν έχω ...οπότε η πιο προσιτή λύση για μένα είναι το μούλτι.
Πρώτα λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι και μόλις κρεμώσει προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού λίγα-λίγα να γίνουν πάστα. Κατόπιν ρίχνουμε το τυράκι, το κουκουνάρι και λίγο-λίγο εναλλάξ με τα τυράκια το ελαιόλαδο.
Αυτό ήταν!
Διατηρείται στο ψυγείο κλεισμένο σωστά και με ένα λεπτό φιλμ ελαιολάδου (συμβουλή του Σπιρτόκουτου αυτό) για αρκετές μέρες. Η ποσότητα αυτή βέβαια δεν είναι μεγάλη, απλά το αναφέρουμε.
Τα παιδιά δεν το θέλησαν, βρήκαν πολύ έντονο το άρωμα του βασιλικού οπότε είχαμε θέμα. Στους μεγάλους του σπιτιού άρεσε και θα το ξαναφτιάξω.
Καλή όρεξη!
Παρόμοια θέματα
» Σαλάτα με τορτελίνια και πέστο
» ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
» Τάρτα Caprese, με dressing Βασιλικού
» Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
» ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
» Τάρτα Caprese, με dressing Βασιλικού
» Νιόκι με ντομάτα και σάλτσα βασιλικού
» Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης