Αναζήτηση
Τάρτα με μπρι και πράσο
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Τάρτα με μπρι και πράσο
Ζύμη
250γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1κγ αλάτι
2 κ.σ.βούτυρο
1 αβγό
1 κρόκο
1 αυγό χτυπημένο
Γέμιση
2 κ.σ. βούτυρο
400γρ πράσο μόνο το λευκό του μέρος κομμένο σε φετακια
1 κεφαλάκι μπρι, χωρίς το εξωτερικό περίβλημα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
50γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Ρίχνετε το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνουμε να έχουμε μια ζύμη. Όταν ετοιμαστεί την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το πράσο. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει και να τραβήξει τα υγρά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μερη (το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο) και ανοίγουμε το μεγάλο κομμάτι σε φύλλο. Ντύνουμε μια φόρμα τάρτας και αφήνουμε τα πλαινά να προεξέχουν. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο για να μη μαλακώσει το φύλλο και ανοίγουμε και το αλλο κομμάτι σε φύλλο και βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει το πράσο το βάζουμε στην ταρτιέρα και ρίχνουμε από πάνω το μπρι.
Χτυπάμε το αυγό με την κρέμα και ρίχνουμε το μίγμα στην ταρτιέρα.
Στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμης και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του πρώτου φύλου και με τα δάχτυλα πιέχουμε να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους και να κλείσει η πίτα.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για δεκαπέντε λεπτά να ησυχάσει. Βγάζουμε από το ψυγείο, τρυπάμε με το πηρούνι σε διάφορα σημεία για να φεύγουν οι υδρατμοί όσο ψήνεται και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Τάρτα με μπρι και πράσο
Η γεύση της πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη. Μου άρεσε η ιδέα. Ευχαριστώ Σοφία.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Φοβερή η πίτα με το πράσο Σοφία. Αφράτη και ροδοψημένη. Μπράβο.
Μια παρόμοια φτιάχνω και εγώ αλλά με έτοιμο φύλλο κουρού και αντί μπρι βάζω κατσικίσιο σεβρ.
Μια παρόμοια φτιάχνω και εγώ αλλά με έτοιμο φύλλο κουρού και αντί μπρι βάζω κατσικίσιο σεβρ.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Τέλεια φαίνεται. Αν και δεν είμαι πολύ του πράσου μου αρέσει το τυρί που βάζεις.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Φοβερή, φοβερή! Συμφωνώ και τη λιγουρεύομαι.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης