Αναζήτηση
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
+3
Rena
Ειρήνη
EfiK
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Υλικά (4 μερίδες)
35 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini φουσκωμένα σε
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/4 φλ. βούτυρο
1 μικρό κρεμύδι τριμμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
1 φλ. ρύζι αρμπόριο
αλάτι + πιπέρι
4 1/2 φλ. ζωμός κότας ζεστός
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. βούτυρο επιπλέον
Εκτέλεση
Βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού πρώτα τα σπάσετε σε κομματάκια, μαζί με το κρασί σε ένα μπωλ να σταθούν για 20 λεπτά, μέχρι να τραβήξουν το κρασί, να μαλακώσουν και να φουσκώσουν. Στραγγίστε, περνώντας το ζουμάκι τους από γάζα, ώστε να μείνει καθαρό. Μην πετάξετε το κρασί, το χρειαζόμαστε. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γλασσάρει (να γίνει διάφανο).
Προσθέστε το ρύζι, αλατοπίπερο και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρασί και ανακατέψτε, ώσπου να απορροφηθεί.
Προσθέστε το 1/4 του ζωμού και σιγοβράστε, ανακατεύοντας, ώσπου να απορροφηθεί.
Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με όλο το ζωμό, λίγο-λίγο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να κρατάει.
Προσθέστε τις 2 κ.σ. βούτυρο, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και σερβίρετε ζεστό.
Η συνταγή είναι από το ΑΒ της Αλεξίας & Βέφας Αλεξιάδου.
[justify]
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Νόστιμο και αρωματικό, εξαιρετικό και σαν συνοδευτικό αλλά και σαν πρώτο πιάτο.
Εγώ χρησιμοποιώ φρέσκα μανιτάρια γιατί τα πορτσίνι όλως παραδόξως δεν μου αρέσουν καθόλου.
Το μόνο κακό με το ρυζότο είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Άμα κρυώσει δεν τρώγεται.
Εγώ χρησιμοποιώ φρέσκα μανιτάρια γιατί τα πορτσίνι όλως παραδόξως δεν μου αρέσουν καθόλου.
Το μόνο κακό με το ρυζότο είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Άμα κρυώσει δεν τρώγεται.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Αρωματικό Ειρήνη, όπως το λες! Merci Εφάκι, πολύ μου άρεσε η συνταγή.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Νόστιμο που θα 'ναι!
Ειρήνη όταν φτιάχνω ριζότο, το αφήνω πάντα λίγο να κρατάει. Έτσι αν δεν καταναλωθεί αμέσως όταν είναι να το ζεστάνω του προσθέτω λίγο ζωμό, ανακατεύω και είναι σαν φρεσκομαγειρεμένο.
Ειρήνη όταν φτιάχνω ριζότο, το αφήνω πάντα λίγο να κρατάει. Έτσι αν δεν καταναλωθεί αμέσως όταν είναι να το ζεστάνω του προσθέτω λίγο ζωμό, ανακατεύω και είναι σαν φρεσκομαγειρεμένο.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Μούρλια το ρυζότο όπως και να είναι!!! Και με μανιτάρια ακόμα καλύτερο!
Ριζότο με πράσο, μανιτάρια και λεμόνι!!!!
Παιδιά άψογο είναι και πρωτότυπο ριζότο με πράσο, μανιτάρια και λεμονάκι
Είναι το πράσο γλυκό και δένει με τα μανιτάρια. Καλά λεμόνι εγώ βάζω παντού, γι αυτό μου άρεσε.
Δείτε εδώ: http://syntagodimiourgies.blogspot.com/
Τα υλικά είναι:
1 φλυτζάνι πράσο
1 φλυζάνι μανιτάρια (κατά προτίμηση ποικιλία Cremini)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
4 κ.σ. βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 και 3/4φλυτζάνια ρύζι για ριζότο
5 φλυτζάνια ζωμό (ζωμό λαχανικών ή κότας)
ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 φέτα λεμονιού
2/3 φλυτζάνιου τυρί παρμεζάνα
2 κ.σ. σχοινόπρασο(ψιλοκομμένο)
1/4 φλυτζάνι μαϊντανό (πλατύφυλλο) και φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδο
Είναι το πράσο γλυκό και δένει με τα μανιτάρια. Καλά λεμόνι εγώ βάζω παντού, γι αυτό μου άρεσε.
Δείτε εδώ: http://syntagodimiourgies.blogspot.com/
Τα υλικά είναι:
1 φλυτζάνι πράσο
1 φλυζάνι μανιτάρια (κατά προτίμηση ποικιλία Cremini)
2-3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
4 κ.σ. βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 και 3/4φλυτζάνια ρύζι για ριζότο
5 φλυτζάνια ζωμό (ζωμό λαχανικών ή κότας)
ξύσμα από ένα λεμόνι και 1 φέτα λεμονιού
2/3 φλυτζάνιου τυρί παρμεζάνα
2 κ.σ. σχοινόπρασο(ψιλοκομμένο)
1/4 φλυτζάνι μαϊντανό (πλατύφυλλο) και φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι
πιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδο
kalofagas- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 9
Registration date : 27/03/2012
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
αυτη την συνταγή την κάνω για μακαρόνια και ειναι υπέροχη.Οσο για το πράσο δίνει μια φανταστική γεύση και γλύκα στο φαγητό
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΣΙΝΙ
Μα κι εγώ γι αυτό το επέλεξα, γιατί όπου το βάλεις έχει αυτή τη γλυκιά σχεδόν αρωματική γεύση και άνετα μπορείς να αντικαταστήσεις το κρεμμύδι.....
kalofagas- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 9
Registration date : 27/03/2012
Παρόμοια θέματα
» ΡΙΖΌΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
» Μανιτάρια
» Μανιτάρια με μπύρα
» Μπαρμπούνια με μανιτάρια
» ΚΟΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
» Μανιτάρια
» Μανιτάρια με μπύρα
» Μπαρμπούνια με μανιτάρια
» ΚΟΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης