delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Τί να διαλέξω: Άσπρο λάχανο ή Μπρόκολο;

Πήγαινε κάτω

Τί να διαλέξω: Άσπρο λάχανο ή Μπρόκολο; Empty Τί να διαλέξω: Άσπρο λάχανο ή Μπρόκολο;

Δημοσίευση από anneta43 Τετ Ιαν 26, 2011 12:20 am

Τί να διαλέξω: Άσπρο λάχανο ή Μπρόκολο; Cabbage-soup-diet-1

ΑΣΠΡΟ ΛΑΧΑΝΟ

  • Εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες.
  • Καλή πηγή ιχνοστοιχείων, φυτοθρεπτικών και φυτικών ινών.
  • Επιταχύνει το μεταβολισμό των οιστρογόνων.
  • Περιορίζει την ανάπτυξη πολυπόδων στο έντερο.
  • Βοηθά στην επούλωση των εσωτερικών ελκών.
  • Εμφανίζει βακτηριοκτόνο δράση.
  • Συμβάλλει στον έλεγχο του σακχάρου και στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης.
  • Σε υπερβολική κατανάλωση μπορεί να δημιουργήσει συσσώρευση αερίων, να πυροδοτήσει κρίσεις ημικρανίας, να μειώσει την απορρόφηση ιωδίου των άλλων τροφίμων.


Τί να διαλέξω: Άσπρο λάχανο ή Μπρόκολο; Broccoli1

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

  • Εξαιρετική πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.
  • Πλούσιο σε διάφορα φυτοθρεπτικά.
  • Η συστηματική του κατανάλωση συσχετίζεται με ελαττωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου μαστού, πνευμόνων, παχέος εντέρου και στομάχου.
  • Προστατεύει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, βοηθάει στην ταχύτερη εκρίζωση του.
  • Ενισχύει την αποτοξίνωση του ήπατος, διευκολύνει τη λειτουργία του εντέρου.
  • Συμβάλλει στην ρύθμιση του σακχάρου.
  • Συνεισφέρει στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, οστεοπόρωσης και καταρράκτη.



Σημείο προσοχής: Άσπρο λάχανο, μπρόκολο και όλα τα σταυρανθή λαχανικά (κατσαρό λάχανο, κουνουπίδι κ.ά.), περιέχουν ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία του θυρεοειδούς (βρογχοκήλη) ή/και τη δραστικότητα των θυρεοειδικών φαρμάκων. Άτομα σε φαρμακευτική θεραπεία, πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους ως προς την κατανάλωσή τους.

Προτιμάμε: Μπρόκολο
Γιατί: περιέχει ένα πολύτιμο «κοκτέιλ» φυτοθρεπτικών και άλλων χρήσιμων ουσιών με αποδεδειγμένα ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τρόπος κατανάλωσης: Μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό είτε, προτιμότερο, ελαφρώς βρασμένο στον ατμό διότι έτσι απενεργοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το θυρεοειδή. Επιπλέον, το ήπιο μαγείρεμα μαλακώνει τις φυτικές ίνες του, το κάνει πιο εύπεπτο και αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα και την απορρόφηση των φυτοθρεπτικών του συστατικών.

Πηγή: womanonly.gr
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης