Αναζήτηση
Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
+5
sofia
EfiK
Rena
nikolas
T.A.G
9 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Υλικά (για 20 κομμάτια):
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1⁄2 κ.γ. τριμμένο ξερό τσίλι
400γρ. ντοματάκια κονσέρβας
6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα στη μέση
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κούπα φρέσκο τυρί ρικότα
1 κούπα χοντροτριμμένα ξερά ψίχουλα ψωμιού
1⁄2 κούπα τριμμένο τυρί πεκορίνο
1⁄3 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1⁄2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1⁄8 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κρόκοι αυγών
2 ολόκληρα αυγά
110γρ. λεπτές φέτες προσιούτο, ψιλοκομμένες
1⁄4 κούπας αλεύρι
1⁄2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 5 λεπτά μέρι να ροδίσει. Ρίξτε μέσα το τσίλι και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 1 λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες και το βασιλικό και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρουν βράση, γυρίστε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε τη σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αλατοπιπερώστε, γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό για να διατηρήσετε τη σάλτσα ζεστή.
Σε ένα μπωλ βάλτε μαζί τη ρικότα, τα ψίχουλα ψωμιού, το πεκορίνο, τη μοτσαρέλα, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και το προσιούτο. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Βάλτε, ξεχωριστά, σε τρία πιάτα τα ολόκληρα αυγά χτυπημένα, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. Με τα χέρια σας παίρνετε ποσότητα από το μείγμα τυριού και πλάθετε σε κεφτεδάκια των 3 εκ.. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τα αφήνετε στην άκρη σε ένα δίσκο όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε να κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (εάν έχετε κατάλληλο θερμόμετρο πρέπει να φθάσει τους 175ºC-180ºC). Παίρνοντας, λίγους λίγους, τους λουκουμάδες τηγανίστε τους για περίπου 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους κατά διαστήματα ώστε να ροδίσουν παντού.
Με μια τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1⁄2 κ.γ. τριμμένο ξερό τσίλι
400γρ. ντοματάκια κονσέρβας
6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα στη μέση
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κούπα φρέσκο τυρί ρικότα
1 κούπα χοντροτριμμένα ξερά ψίχουλα ψωμιού
1⁄2 κούπα τριμμένο τυρί πεκορίνο
1⁄3 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1⁄2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1⁄8 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
3 κρόκοι αυγών
2 ολόκληρα αυγά
110γρ. λεπτές φέτες προσιούτο, ψιλοκομμένες
1⁄4 κούπας αλεύρι
1⁄2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σωτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 5 λεπτά μέρι να ροδίσει. Ρίξτε μέσα το τσίλι και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 1 λεπτό.
Προσθέστε τις ντομάτες και το βασιλικό και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρουν βράση, γυρίστε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε τη σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αλατοπιπερώστε, γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό για να διατηρήσετε τη σάλτσα ζεστή.
Σε ένα μπωλ βάλτε μαζί τη ρικότα, τα ψίχουλα ψωμιού, το πεκορίνο, τη μοτσαρέλα, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και το προσιούτο. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Βάλτε, ξεχωριστά, σε τρία πιάτα τα ολόκληρα αυγά χτυπημένα, την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι. Με τα χέρια σας παίρνετε ποσότητα από το μείγμα τυριού και πλάθετε σε κεφτεδάκια των 3 εκ.. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τα αφήνετε στην άκρη σε ένα δίσκο όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε να κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (εάν έχετε κατάλληλο θερμόμετρο πρέπει να φθάσει τους 175ºC-180ºC). Παίρνοντας, λίγους λίγους, τους λουκουμάδες τηγανίστε τους για περίπου 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους κατά διαστήματα ώστε να ροδίσουν παντού.
Με μια τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρετε αμέσως μαζί με τη σάλτσα ντομάτας.
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Δεν διάβασα ακόμα τη συνταγή αλλά εκστασιάστηκα με τη φωτογραφία. Κρέμασε το σαγόνι μου που λένε...τι να πω...δύσκολη ώρα
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Άτοιμα αυτά τα αλμυρά λουκουμαδάκια... Ότι έχει τυρί με τραβάει σαν μαγνίτης
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Κι εμένα το ίδιο. Δώσε μου αλμυρά και ειδικά με τυρί και πάρε μου την ψυχή, ούτε τα γλυκά δε βάζω δίπλα τους σε σύγκριση. Πολύ μου άρεσε η συνταγή σου!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Δευ Μαρ 21, 2011 11:37 am, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Ρένα μου, να γιάσει το στόμα σου!
Κι εγώ τα ίδια. Υπάρχουν βέβαια γλυκά που μου αρέσουν, αλλά δεν ψάχνομαι για να τα φάω. Εάν τύχει και εάν μου το κεράσουν και εάν και εάν... τότε θα το φάω το γλυκό. Στο σπίτι δεν φτιάχνω πολύ συχνά και γι' αυτό ίσως δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη με τη ζαχαροπλαστική όσο με τη μαγειρική. Και όσον αφορά τα τυριά, τι να λέμε... Το μόνο πρόβλημα με συνταγές σαν αυτή είναι όλη αυτή η φασαρία του παναρίσματος και του τηγανίσματος....
Κι εγώ τα ίδια. Υπάρχουν βέβαια γλυκά που μου αρέσουν, αλλά δεν ψάχνομαι για να τα φάω. Εάν τύχει και εάν μου το κεράσουν και εάν και εάν... τότε θα το φάω το γλυκό. Στο σπίτι δεν φτιάχνω πολύ συχνά και γι' αυτό ίσως δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη με τη ζαχαροπλαστική όσο με τη μαγειρική. Και όσον αφορά τα τυριά, τι να λέμε... Το μόνο πρόβλημα με συνταγές σαν αυτή είναι όλη αυτή η φασαρία του παναρίσματος και του τηγανίσματος....
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Αχ μαζί σου κι εγώ, στα τυράκια λέμε ΝΑΙ!!!!! Άσε που είδα και την καροτοσαλάτα σου τώρα στο blog και πέθανα χαχαχχαχαα (Ναι και στις σαλάτες!)
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Εδώ είμαι λίγο ιδιότροπη.... Καλές οι σαλάτες, αλλά τι είδος είναι, εάν είναι ωμή ή μαγειρεμένη.... και άστα να πάνε
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ....πάει απόψε από τα πατώματα θα μας μαζεύουν...χαχαχ!!!
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Γιάμι. Μου αάρεσει ο συνδυασμός των τυριών που έχειες βάλει.
Είναι λίγο μπελαλίδικα βέβαια και έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να φαγωθούν αμέσως.
Είναι λίγο μπελαλίδικα βέβαια και έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να φαγωθούν αμέσως.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Υπέροχα και δείχνουν τόσο τραγανά απέξω. Δυστυχώς όμως δε με βλέπω να το καταφέρνω.....
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
τι όνειρο είναι αυτό βρε παιδιά ???? πω πω να είχα λίγους !!!!!!!
συγχαρητήρια !!
συγχαρητήρια !!
Απ: Αλμυροί λουκουμάδες με προσιούτο και τρία τυριά
Καλημέρα σε όλους, sorry που δεν απάντησα νωρίτερα στις διάφορες παρατηρήσεις αλλά εχθές ήταν μια μέρα δύσκολη.
Ειρήνη, αυτό έλεγα κι εγώ παραπάνω, ότι τέτοιου είδους μεζέδες έχουν λίγη φασαρία να ετοιμασθούν λόγω παναρίσματος και τηγανίσματος. Πρέπει να έχεις λίγο χρόνο για να ασχοληθείς και βεβαίως να φαγωθούν μόλις ετοιμασθούν
Ειρήνη, αυτό έλεγα κι εγώ παραπάνω, ότι τέτοιου είδους μεζέδες έχουν λίγη φασαρία να ετοιμασθούν λόγω παναρίσματος και τηγανίσματος. Πρέπει να έχεις λίγο χρόνο για να ασχοληθείς και βεβαίως να φαγωθούν μόλις ετοιμασθούν
Παρόμοια θέματα
» ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
» ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
» ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
» Λουκουμάδες παραδοσιακοί
» ΤΥΡΙΆ
» ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
» ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
» Λουκουμάδες παραδοσιακοί
» ΤΥΡΙΆ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης