Αναζήτηση
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Λίγο διαφορετική προσέγγιση στα υλικά σε σχέση με τις ελληνικές κροκέτες αλλά εξίσου καταπληκτικές
Υλικά (για 12 κροκέτες):
250γρ. παστός μπακαλιάρος, ξαρμυρισμένος
200γρ. πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. γάλα
1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 αυγά, χωριστά κρόκοι από ασπράδια
λάδι για τηγάνισμα
Μέθοδος:
Αφού ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο (όπως κάνουμε συνήθως) αφαιρέστε το δέρμα και ότι τυχόν κόκκαλα έχει, κομματιάστε το με τα χέρια σας και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, το ξύδι, το γάλα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τους κρόκους των αυγών. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη στο μπωλ με το ψάρι, ανακατεύοντας πολύ απαλά με ένα κουτάλι ώστε να ενωθούν τα υλικά χωρίς να "κόψει" η μαρέγκα.
Γεμίστε το 1/3 μιας κατσαρολίτσας με λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει αρχίστε να ρίχνετε μέσα κουταλιές από το μείγμα του ψαριού (ή πλάστε τις πρώτα σε οβάλ σχήμα στην παλάμη σας), αλλά μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα. Λίγες κροκέτες κάθε φορά. Αφήστε να τηγανισθούν φέρνοντας βόλτα τις κροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να ψηθούν και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.
Στραγγίξτε τις σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές μαζί με φέτες λεμονιού.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την T.A.G στις Τετ Μαρ 23, 2011 7:08 am, 1 φορά
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Πολύ ωραία εκδοχή! Με τον πουρέ πρέπει να νοστιμεύει πολύ!
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Τις κάνει πιο αφράτες Έφη, αυτό διεπίστωσα όταν τις πρωτοέφτιαξα.
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
υπέροχες και με λίγη σκορδαλιά για συνοδευτικό ,τέλειο μεσογειακό πιάτο.Και θα ήθελα να αναφέρω ότι ο πουρές πατάτας ταιριάζει σε όλες τις κροκέτες ,γιατί τις αφρατεύει και επίσης μπορούμε να αντικαταστήσομε το ψωμί για τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Ωραιότατη πρόταση. Θα την τιμήσουμε αύριο κιόλας, θα φτιάξω το μισό μπακαλιάρο με πατάτα και τον άλλο ως συνήθως.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Θα το προσέξατε βέβαια, αλλά να επισημάνω μιας και είμαι αυτή που δημοσίευσε τη συνταγή, ότι δεν πρόκειται για νηστίσιμες κροκέτες...
Απ: ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ
Αν και είδα ότι έχει αυγό, αν δε το έλεγες δε θα το συνδυαζα στο μυαλό μου με τη νηστεία αν και το ψάρι από μονο του δεν ειναι νηστίσιμο, αλλά τουλάχιστον καταλύεται αύριο. Καλά και το διευκρίνισες γιατί παρόλο που εμείς δε νηστεύουμε θα έχω νηστεύοντες καλεσμένους αύριο.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης