Αναζήτηση
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Παραδοσιακό γλυκό από τις Φιλιππίνες που εκεί συνηθίζουν να
το σερβίρουν τα Χριστούγεννα αλλά εμάς μας βλέπω από Άνοιξη και μετά...
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι
1 κ.σ. μπαίκιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλλιας (ή 1 βανιλίνη)
Για το σιρόπι:
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
Για την κρέμα:
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
3 κούπες γάλα
4 κρόκοι αυγών
1/4 κούπας βούτυρο, χτυπημένοι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλλιας (ή 1 βανιλίνη)
850γρ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα κονσέρβας (με πηχτό σιρόπι)
1 κ.σ. σκόνη ζελατίνη (χωρίς άρωμα)
Μέθοδος:
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC-180ºC. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο πυρέξ μετρίου μεγέθους.
Κοσκινίστε σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Σε άλλο μπωλ, χτυπήστε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια σιγά σιγά προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ξανοίξει το χρώμα τους και να αφρατέψει το μείγμα. Σταδιακά προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπαίκιν.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το γάλα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλλιας· τα αφήνετε μέχρι απλώς να λιώσει το βούτυρο. Σιγά σιγά προσθέστε μείγμα γάλακτος στο μείγμα του κέικ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε το χυλό στο πυρέξ και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι όταν η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσετε το παντεσπάνι να βγει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Με ένα κουτάλι αρχίστε να περιχύνετε το σιρόπι σιγά σιγά στην επιφάνεια του κέικ φροντίζοντας να το περάσετε όλο. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα του σιροπιού, αρκετό μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του κέικ (χωρίς να πλημμυρίσει!!)
Για την κρέμα: Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και το γάλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να πήξει. Ρίξτε λίγη από την κρέμα στο μπωλ με τους χτυπημένους κρόκους κι ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα κρόκων/κρέμας στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα. Βράστε, σε μέτρια φωτιά τώρα, για λίγα λεπτά ακόμα και τραβήξτε από το μάτι της κουζίνας. Προσθέστε μέσα στην κρέμα τη βανίλλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας. Στρώστε την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ και αφήστε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τα φρούτα και πασπαλίστε τα με τη σκόνη ζελατίνης. Αφήστε τη ζελατίνη για λίγο να προλάβει να απορροφήσει τα υγρά των φρούτων και να απλωθεί πριν ανακατέψετε τα φρούτα. Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα-1 λεπτό ώστε να λιώσει η ζελατίνη. Όταν είναι έτοιμη περιχύστε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια της κρέμας.
***Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε το γλυκό
το σερβίρουν τα Χριστούγεννα αλλά εμάς μας βλέπω από Άνοιξη και μετά...
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα αλεύρι
1 κ.σ. μπαίκιν πάουντερ
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλλιας (ή 1 βανιλίνη)
Για το σιρόπι:
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
Για την κρέμα:
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
3 κούπες γάλα
4 κρόκοι αυγών
1/4 κούπας βούτυρο, χτυπημένοι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλλιας (ή 1 βανιλίνη)
850γρ. ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρούτα κονσέρβας (με πηχτό σιρόπι)
1 κ.σ. σκόνη ζελατίνη (χωρίς άρωμα)
Μέθοδος:
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC-180ºC. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τετράγωνο πυρέξ μετρίου μεγέθους.
Κοσκινίστε σε ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το μπαίκιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Σε άλλο μπωλ, χτυπήστε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια σιγά σιγά προσθέστε τη ζάχαρη. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ξανοίξει το χρώμα τους και να αφρατέψει το μείγμα. Σταδιακά προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπαίκιν.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το γάλα, το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλλιας· τα αφήνετε μέχρι απλώς να λιώσει το βούτυρο. Σιγά σιγά προσθέστε μείγμα γάλακτος στο μείγμα του κέικ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε το χυλό στο πυρέξ και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι όταν η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσετε το παντεσπάνι να βγει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Για το σιρόπι: Βάλτε τη ζάχαρη και το το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Με ένα κουτάλι αρχίστε να περιχύνετε το σιρόπι σιγά σιγά στην επιφάνεια του κέικ φροντίζοντας να το περάσετε όλο. Δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα του σιροπιού, αρκετό μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του κέικ (χωρίς να πλημμυρίσει!!)
Για την κρέμα: Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και το γάλα. Βράστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι η κρέμα να πήξει. Ρίξτε λίγη από την κρέμα στο μπωλ με τους χτυπημένους κρόκους κι ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα κρόκων/κρέμας στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα. Βράστε, σε μέτρια φωτιά τώρα, για λίγα λεπτά ακόμα και τραβήξτε από το μάτι της κουζίνας. Προσθέστε μέσα στην κρέμα τη βανίλλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας. Στρώστε την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ και αφήστε να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ ρίξτε τα φρούτα και πασπαλίστε τα με τη σκόνη ζελατίνης. Αφήστε τη ζελατίνη για λίγο να προλάβει να απορροφήσει τα υγρά των φρούτων και να απλωθεί πριν ανακατέψετε τα φρούτα. Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα-1 λεπτό ώστε να λιώσει η ζελατίνη. Όταν είναι έτοιμη περιχύστε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια της κρέμας.
***Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε το γλυκό
Έχει επεξεργασθεί από τον/την T.A.G στις Πεμ Μαρ 24, 2011 8:32 am, 1 φορά
Απ: ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
καλοκαιρινό γυκό με συνοδεία παγωτού =απόλαυση,Μπράβο και τωρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι ας μαζέψομε συνταγές για να δροσίσομε και γλυκάνομε την οικογένεια και όχι μόνο.Ρένα μου συμφωνείς;
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Συμφωνώ κι επαυξάνω Ντινάκι Τα λατρεύω τα γλυκά αυτού του τύπου. Μου έκανε εντύπωση δε, που θεωρείται και Χριστουγεννιάτικο γλυκό στον τόπο του!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Κόρες πρέπει να είναι αντίστροφος ο καιρός εκεί κάτω, για αυτό και θεωρείται χριστουγεννιάτικο. Στην Αυστραλία τουλάχιστον κάνουν Χριστούγεννα και μπάνια....μάλλον και εκεί. Οπως και να' χει χάρμα είναι δε μπα να' ναι και πασχαλιάτικο...Το τσακίζουμε ευχαρίστως!!
Απ: ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
γλυκα να μας δώσουμε και και ξεχνάμε και την εποχή όπως π.χ δεν θα τρώγατε χειμώνα μια ζεστή βαφλα σοκολάτας με παγωτό κα'ι'μάκι η το καλοκαίρι μια καρυδόπιτα με κρέμα και ζεστό σιρόπι σοκολάτας;ετσι ρωτω.........
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Φυσικά, άλλωστε δεν χαλάμε χατήρια εμείς...αυτά είναι γνωστά πράγματα...χαχααα!!! Το καλό το τιμούμε πάντοτε!
Παρόμοια θέματα
» Γλύκισμα με κρέμα λευκής σοκολάτας και βατόμουρο
» Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
» ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
» ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ
» Γλυκό Ψυγείου Βερίκοκο
» Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
» ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
» ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ
» Γλυκό Ψυγείου Βερίκοκο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης