Αναζήτηση
Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
Πολύ καλοκαιρινό & δροσιστικό γλυκάκι. Χωρίς ζάχαρη και με γάλα ελαφρύ. Κατάλληλο για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
1 πακέτο γαλέτες χωρίς ζάχαρη ή πτι-μπερ ολικής άλεσης (τα πτι-μπερ περιέχουν ζάχαρη)
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
5 κ.σ. γλυκαντικό Natreen
1 λίτρο γάλα light
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή ότι άλλο θέλετε light
(Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικά υλικά π.χ ζάχαρη, πλήρες γάλα κλπ)
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μπισκότα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε το γλυκαντικό. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει και ετοιμάζουμε το ζελέ. Σε 600 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να λειώσει. Συμπληρώνουμε άλλα 600 ml παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. (όχι να δέσει τελείως). Αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει εντελώς το ζελέ.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα της επιλογής μας, τοποθετώντας τα πάνω στην κρέμα και προσθέτοντας στη συνέχεια το ζελέ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Αυγ 16, 2015 12:18 am, 9 φορές συνολικά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Γλυκό Ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
Γλυκό από τα παιδικά μας χρόνια. Αξέχαστο
????????- Επισκέπτης
Συμφωνώ με το Χάρη, όλοι το θυμόμαστε από παλιά!
Επίσης και με πολλές παραλλαγές, με τα λιγοστά υλικά που κυκλοφορούσαν τότε...
Θυμάμαι κι ένα άλλο που έφτιαχνε η μανούλα, με μιράντα βουτηγμένα στο γάλα και κρέμα άνθος αραβοσίτου (2 στρώσεις).
Τέλειο Ρενάκι και χωρίς επιβάρυνση (και χωρίς τη ζάχαρη νόστιμο θα'ναι)
Επίσης και με πολλές παραλλαγές, με τα λιγοστά υλικά που κυκλοφορούσαν τότε...
Θυμάμαι κι ένα άλλο που έφτιαχνε η μανούλα, με μιράντα βουτηγμένα στο γάλα και κρέμα άνθος αραβοσίτου (2 στρώσεις).
Τέλειο Ρενάκι και χωρίς επιβάρυνση (και χωρίς τη ζάχαρη νόστιμο θα'ναι)
????????- Επισκέπτης
Για πες για το γλυκό της μαμάς?
Rena- Admin
-
Τίποτ' άλλο, τόσο απλά, έβαζε μια στρώση μιράντα βουτηγμένα στο γάλα και από πάνω έστρωνε κρέμα. Και μετά μια επανάληψη από τα ίδια.
Το θυμήθηκα με το σχόλιο του Χάρη, τώρα αν έβαζε κανένα ζαχαρούχο δεν ξέρω, θα πρέπει να τη ρωτήσω (αν θυμάται μετά από τόσα χρόνια...)
Το θυμήθηκα με το σχόλιο του Χάρη, τώρα αν έβαζε κανένα ζαχαρούχο δεν ξέρω, θα πρέπει να τη ρωτήσω (αν θυμάται μετά από τόσα χρόνια...)
????????- Επισκέπτης
Mη σου πω ότι θα το δοκιμάσω ...τρελλαίνομαι για μπισκότα και κρέμα. Ευχαριστώ!
Rena- Admin
-
All time classic! Να είχα μια μεριδούλα. Βάνα κι εγώ το φτιάχνω το γλυκάκι της μαμάς σου με τα μπισκότα. Ζαχαρούχο δε βάζω απλά βούτηγμα τα μπισκότα σε γάλα ή πορτοκαλάδα.
????????- Επισκέπτης
Το μαμαδίστικο γλυκάκι που πάντα όμως παραμένει μια δροσερή καλοκαιρινή και ελαφριά πρόταση, είτε με φρουκτόζη, είτε με ζάχαρη.
Θυμάμαι η μαμά μου το ζελέ το έπηζε όχι με νερό αλλά με πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και γινόταν κάπως κρεμώδες και ήταν τέλειο.
Θυμάμαι η μαμά μου το ζελέ το έπηζε όχι με νερό αλλά με πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και γινόταν κάπως κρεμώδες και ήταν τέλειο.
????????- Επισκέπτης
Αχ Ρενάκι, απαγημένο γλυκάκι και ότι πρεπει για το καλοκαιρι
Καλά που μου το θυμισες
Καλά που μου το θυμισες
????????- Επισκέπτης
Το τέλειο καλοκαιρινό γλυκάκι!!
Από την μανούλα μου το έχω μάθει κι εγώ, βάζω και ροδάκινα ή βερύκοκα κομπόστα κάτω από το ζελέ.
Ρενάκι την φρουκτόζη στον καφέ την έχω πλέον τελείως συνηθίσει, έχω να βάλω κανονική ζάχαρη στον καφέ μου .... χρόνια.
Σε γλυκό δεν την έχω ακόμα δοκιμάσει, πιστεύω δεν θα είναι άσχημη!!
Από την μανούλα μου το έχω μάθει κι εγώ, βάζω και ροδάκινα ή βερύκοκα κομπόστα κάτω από το ζελέ.
Ρενάκι την φρουκτόζη στον καφέ την έχω πλέον τελείως συνηθίσει, έχω να βάλω κανονική ζάχαρη στον καφέ μου .... χρόνια.
Σε γλυκό δεν την έχω ακόμα δοκιμάσει, πιστεύω δεν θα είναι άσχημη!!
????????- Επισκέπτης
Έλενα ειδικά σε αυτό το γλυκό ούτε που "ακούγεται", πόσο μάλλον αν την έχεις συνηθίσει και απο το καφεδάκι σου τη φρουκτόζη.
Rena- Admin
-
Ρενάκι μια απορία γιατί θα το φτιάξω σύντομα, τα μπισκοτάκια "νωτίζουν" από την κρέμα ή μένουν σκληρά-τραγανά?
????????- Επισκέπτης
Kαλημερα σας και απο μενα!!!!Αυτο το γλυκο ειναι υπεροχο και αεγω προσπαθω να το κανω ακομα πιο ελαφρυ κρατωντας φυσικα τη δροσια και την νοστιμαδα του!!!!Παιρνω μπισκοτα πτι μπερ ολικης αλεσης η τα dijestive χωρις ζαχαρη τα βουταω σε απαχο γαλα επιφανειακα οχι πολυ τα στρωνω σε πυρεξ απο πανω βαζω γιαουρτι 2% που το εχω αρωματισει με βανιλλια και ενιοτε με κομματακια φρουτων και απο πανω ζελε λαιτ με φρουτα!!!!!Γινεται απιστευτο πολυ ελαφρυ τοσο που ξεγελιεσαι και τρως πανω απο ενα κομματι.Την τελευταια φορα που το εφτιαξα εβαλα μεσα στο γιαουρτι 2 κουταλιες της σουπας αγλυκη φυτικη σαντιγυ με αποτελεσμα να φτιαχτει μια φανταστικη κρεμα εξισου ελαφρια!!!!
Υπεροχο γλυκακι ευχαριστουμε για την παραθεση της συνταγης.Δοκιμαστε το δεν θα χασετε!!!!
Υπεροχο γλυκακι ευχαριστουμε για την παραθεση της συνταγης.Δοκιμαστε το δεν θα χασετε!!!!
????????- Επισκέπτης
Vana έγραψε:Ρενάκι μια απορία γιατί θα το φτιάξω σύντομα, τα μπισκοτάκια "νωτίζουν" από την κρέμα ή μένουν σκληρά-τραγανά?
Mary έγραψε:Kαλημερα σας και απο μενα!!!!Αυτο το γλυκο ειναι υπεροχο και αεγω προσπαθω να το κανω ακομα πιο ελαφρυ κρατωντας φυσικα τη δροσια και την νοστιμαδα του!!!!Παιρνω μπισκοτα πτι μπερ ολικης αλεσης η τα dijestive χωρις ζαχαρη τα βουταω σε απαχο γαλα επιφανειακα οχι πολυ τα στρωνω σε πυρεξ απο πανω βαζω γιαουρτι 2% που το εχω αρωματισει με βανιλλια και ενιοτε με κομματακια φρουτων και απο πανω ζελε λαιτ με φρουτα!!!!!Γινεται απιστευτο πολυ ελαφρυ τοσο που ξεγελιεσαι και τρως πανω απο ενα κομματι.Την τελευταια φορα που το εφτιαξα εβαλα μεσα στο γιαουρτι 2 κουταλιες της σουπας αγλυκη φυτικη σαντιγυ με αποτελεσμα να φτιαχτει μια φανταστικη κρεμα εξισου ελαφρια!!!!
Βάνα όχι δε μένουν σκληρά αλλά ούτε και μουλιάζουν. Απλά μαλακώνουν.
Μαίρη πολύ ωραία ιδέα με το γιαουρτάκι!! Πάει για δοκιμή.
Rena- Admin
-
ρενα τετοιο μου κανει η μαμακα μου αλλα αντι για πτιμπερ βαζει σαβαγιαρ!!
τρελο γλυκο!!!!!!!!!
τρελο γλυκο!!!!!!!!!
Επισκέπτης- Επισκέπτης
Σαβαγιάρ ε? Σούπερ θα γίνεται !!! Νίκο μου έδωσες ιδέα
Με την ευκαιρία καλώς μας ήρθες!
Με την ευκαιρία καλώς μας ήρθες!
Rena- Admin
-
ναι παντα με σαβαγιαρ τα κανει δοκιμαστε και θα δειτε!
Επισκέπτης- Επισκέπτης
καλοκαιρινο γλυκο,οσο για το γλυκο της μαμας τα μπισκοτα σαβαγιαρ τα βουτανε σε γαλα στο οποιο έχουν ριξει και λιγο κονιακ η κουαντρώ λικέρ.ωραια η ιδεα με το γιαούρτι μόνο που εγω το ανακατεύω με ζελέ και τριμμένι αμυγδαλο και κομματάκια φρέσκιας φρ.αουλας η μπανάνας
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Ροδακινόπιτα με κρέμα και ζελέ
» ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
» Γλυκό Ψυγείου Βερίκοκο
» γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ
» ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
» ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
» Γλυκό Ψυγείου Βερίκοκο