Αναζήτηση
ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Υλικά (για 8 άτομα):
2 κιλά πατάτες, κατάλληλες για φούρνο και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο σε σκελίδες (με τη φλούδα τους)
2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας)
αλάτι
πιπέρι
12 λουκάνικα χοιρινά τύπου τσιπολάτα (chipolatas)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βάζετε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για να κάψει.
Στραγγίξτε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τινάξτε τες καλά ώστε να χτυπηθούν λίγο στα τοιχώματα και να ραγίσουν ελαφρά. Ρίξτε τις στο καυτό ταψί και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο και το λάδι. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε τις για 20 λεπτά.
Βγάζετε και προσθέτετε στο ταψί τις σκελίδες σκόρδου, αλατοπίπερο, το δενδρολίβανο και τα λουκάνικα, ανακατεύοντας ξανά όλα τα υλικά για να βουτυρωθούν.
Βάλτε ξανά στο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά ακόμα μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ' έξω και να ψηθούν καλά τα λουκάνικα
2 κιλά πατάτες, κατάλληλες για φούρνο και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο σε σκελίδες (με τη φλούδα τους)
2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας)
αλάτι
πιπέρι
12 λουκάνικα χοιρινά τύπου τσιπολάτα (chipolatas)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°C.
Βάζετε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για να κάψει.
Στραγγίξτε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τινάξτε τες καλά ώστε να χτυπηθούν λίγο στα τοιχώματα και να ραγίσουν ελαφρά. Ρίξτε τις στο καυτό ταψί και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο και το λάδι. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε τις για 20 λεπτά.
Βγάζετε και προσθέτετε στο ταψί τις σκελίδες σκόρδου, αλατοπίπερο, το δενδρολίβανο και τα λουκάνικα, ανακατεύοντας ξανά όλα τα υλικά για να βουτυρωθούν.
Βάλτε ξανά στο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά ακόμα μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ' έξω και να ψηθούν καλά τα λουκάνικα
Απ: ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Ωραία αρώματα έχει. Τα λουκάνικα τσιπολάτα ποια είναι T.A.G. μου ?
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Ωραίο φαγητό, γρήγορο και σίγουρα νόστιμο. Οι σκορδάτες πατάτες θα είναι ωραίες και μόνες τους χωρίς λουκάνικο σα συνοδευτικό σε αρνάκι.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Καλημέρα Ρένα μου. Τα τσιπολάτα είναι φρέσκα χοιρινά λουκάνικα και πιθανότατα προέρχονται από τη Γαλλία ως ιδέα. Η ιδέα αυτή με τη σειρά της από ένα είδος μαγειρευτού της Ιταλίας με κρεμμύδια και λουκάνικα.... Στην Αγγλία τα τρώνε πολύ και συχνά συνοδεύουν την ψητή γαλοπούλα τα Χριστούγεννα. Επίσης τα προτιμούν πολύ και με πρωϊνό μαζί με αυγά κλπ. Φτιάχνονται με μυρωδικά όπως φασκόμηλο, θυμάρι, πάπρικα ή και μοσχοκάρυδο ακόμα. Κατά καιρούς τα βρίσκεις και με διαφορετικά μυρωδικά αλλά γενικώς είναι απαλά σε γεύση και άρωμα. Πάντα γίνονται λεπτά σε πάχος, όπως βλέπεις και στη φωτό. Είναι πολύ δημοφιλή και στο Βέλγιο και συνήθως τα ψήνουν κάτω από το γκριλ. Στην Ελλάδα πιστεύω ότι μπορείτε να τα βρειτε σε μεγάλα καταστήματα του Βασιλόπουλου διότι συνεργάζονται με μια μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ του Βελγίου, για την ακρίβεια αυτή η εταιρεία έχει πλέον τις περισσότερες μετοχές του Βασιλόπουλου. Οπότε, οι δυο εταιρείες ανταλλάσσουν προϊόντα μεταξύ τους. Εγώ μόνο σε αυτό το σούπερ μάρκετ μπορώ να βρω π.χ. φύλλο Κανάκη, ή γυαούρτι Φάγε, ή φέτα Δωδώνης, χαλούμι κλπ
Απ: ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ
Σεβαστή, οι πατάτες κατά τέτοιο τρόπο μαγειρεμένες είναι πάρα πολύ νόστιμες και σίγουρα μπορείς να συνοδεύσεις οποιοδήποτε ψητό κρέας. Με αυτό τον τρόπο συνηθίζουν στην Αγγλία να κάνουν τις "πατάτες φούρνου", αν και πλέον τις βρίσκεις και κατεψυγμένες στα σούπερ μάρκετ αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο.
Παρόμοια θέματα
» ΡΕΒΙΘΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
» ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
» Μεζεδάκι κανείς?
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
» ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
» Μεζεδάκι κανείς?
» ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
» "Λουκουμάτο" Μοσχαράκι ψητό με τρυφερές πατάτες φούρνου
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης