Αναζήτηση
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
+3
nikolas
Rena
T.A.G
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά (για 4 άτομα):
750γρ. μέτριες πατάτες
500γρ. ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
φέτες λεμόνι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Πλύντε καλά τις πατάτες αλλά μην τις ξεφλουδίζετε. Κόψτε τις σε ροδέλες μετρίου πάχους και στη συνέχεια βράστε τις για 6-8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ κόψτε τις ντομάτες, επίσης σε μετρίου πάχους ροδέλες και τις αφήνετε στην άκρη.
Ραντίστε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο ένα ταψί αρκετά φαρδύ ώστε να πάρει με άνεση τα λαχανικά και τις μπριζόλες σε μια στρώση. Τακτοποιήστε τις πατάτες και τις ντομάτες σε σειρές κατά μήκος του ταψιού, βάζοντάς τις εναλλάξ και μισοσκεπάζοντας η μια την άλλη. Σκορπίστε από πάνω όλο το σκόρδο και το μισό δενδρολίβανο και πασπαλίστε με μπόλικο αλατοπίπερο. Ραντίστε παντού με 2 κ.σ. λάδι και περιχύστε με 1 κούπα ζεστό νερό.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Τότε βάλτε πάνω από τα λαχανικά τις μπριζόλες, ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίστε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40-45 λεπτά. Στα μισά του χρόνο γυρίζετε τις μπριζόλες μια φορά, ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ξεσκεπάζετε κι αφήνετε να ροδίσει κάπως το φαγητό για ακόμα 5-8 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως παρέα με το λεμονάκι και σαλάτα της αρεσκείας σας.
750γρ. μέτριες πατάτες
500γρ. ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
φέτες λεμόνι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Πλύντε καλά τις πατάτες αλλά μην τις ξεφλουδίζετε. Κόψτε τις σε ροδέλες μετρίου πάχους και στη συνέχεια βράστε τις για 6-8 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Στο μεταξύ κόψτε τις ντομάτες, επίσης σε μετρίου πάχους ροδέλες και τις αφήνετε στην άκρη.
Ραντίστε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο ένα ταψί αρκετά φαρδύ ώστε να πάρει με άνεση τα λαχανικά και τις μπριζόλες σε μια στρώση. Τακτοποιήστε τις πατάτες και τις ντομάτες σε σειρές κατά μήκος του ταψιού, βάζοντάς τις εναλλάξ και μισοσκεπάζοντας η μια την άλλη. Σκορπίστε από πάνω όλο το σκόρδο και το μισό δενδρολίβανο και πασπαλίστε με μπόλικο αλατοπίπερο. Ραντίστε παντού με 2 κ.σ. λάδι και περιχύστε με 1 κούπα ζεστό νερό.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Τότε βάλτε πάνω από τα λαχανικά τις μπριζόλες, ραντίστε με το υπόλοιπο λάδι, πασπαλίστε με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40-45 λεπτά. Στα μισά του χρόνο γυρίζετε τις μπριζόλες μια φορά, ξανασκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος ξεσκεπάζετε κι αφήνετε να ροδίσει κάπως το φαγητό για ακόμα 5-8 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως παρέα με το λεμονάκι και σαλάτα της αρεσκείας σας.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την T.A.G στις Δευ Ιουν 06, 2011 9:05 am, 1 φορά
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Εξαιρετικό φαγητό όλο αρώματα. Και μια και αναφέρεις το φρέσκο δεντρολίβανο μήπως ξέρει κανείς πως διατηρείται στη γλάστρα? Έχω πάρει πολλές φορές και ποτέ δεν κατάφερα να το σώσω.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Ναι, είναι νόστιμο φαγητούλι. Αλλά, δώστε σημασία στο σημείο που γράφω να σκεπάσετε το ταψί. Την πρώτη φορά που έκανα τις μπριζόλες έτσι στέγνωσαν πολύ και δεν ήταν τόσο ωραίες.
Όσο για το δενδρολίβανο Ρένα μου κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.... Ίσως κάποια κοπέλα γνωρίζει και μας δώσει μια ιδέα.
Όποτε κάνω συνταγή που απαιτεί φρέσκο π.χ. δενδρολίβανο την προγραμματίζω από λίγες μέρες πριν ώστε με άλλα ψώνια να αγοράσω κι ένα ματσάκι. Βλέπεις εδώ, εκτός της γλάστρας, όλα αυτά τα μυρωδικά τα βρίσκεις και σε ματσάκια.
Όσο για το δενδρολίβανο Ρένα μου κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω.... Ίσως κάποια κοπέλα γνωρίζει και μας δώσει μια ιδέα.
Όποτε κάνω συνταγή που απαιτεί φρέσκο π.χ. δενδρολίβανο την προγραμματίζω από λίγες μέρες πριν ώστε με άλλα ψώνια να αγοράσω κι ένα ματσάκι. Βλέπεις εδώ, εκτός της γλάστρας, όλα αυτά τα μυρωδικά τα βρίσκεις και σε ματσάκια.
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Σούπερ οι μπριζολίτσες έτσι και αν μπουν και σε γάστρα όνειρο.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υπεροχες οι μπριζολίτσες έτσι και λουκούμι!Και εγώ με το δενδρολίβανο το ίδιο θεματάκι έχω αλλά πριν τα παίξει τελείως....ήδη έχει αρχίσει....θα πάω να το φυτέψω στον κήπο μπας και γλιτώσει!!!
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Για μπριζόλες γενικά δεν τρελλαίνομαι αλλά αυτές τις μυρωδάτες πατατούλες αγκαλιά με τις ψημένες ντομάτες θα μπορούσα να τις φάω όλες.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Τελικά με το δεντρολίβανο όλοι έχουμε το θεματάκι μας. Οι μπριζολίτσες λουκουμαδένιες.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα
Ο Νικόλας έχει δίκιο για τη γάστρα και σίγουρα έτσι δεν θα στεγνώσουν και οι μπριζόλες. Πάντως, γενικά, δεν θέλουν πάρα πολύ ψήσιμο.
Υπογράμμισα το σημείο για να σκεπασθεί το φαγητό μόλις μπουν οι μπριζόλες ώστε να το προσέξουν όσοι θα ήθελαν να κάνουν τη συνταγή.
Ο Νικόλας έχει δίκιο για τη γάστρα και σίγουρα έτσι δεν θα στεγνώσουν και οι μπριζόλες. Πάντως, γενικά, δεν θέλουν πάρα πολύ ψήσιμο.
Υπογράμμισα το σημείο για να σκεπασθεί το φαγητό μόλις μπουν οι μπριζόλες ώστε να το προσέξουν όσοι θα ήθελαν να κάνουν τη συνταγή.
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ρενα μου το δενδρολίβανο μόλις το κόψω ,το πλένω,το μαδάω και το βάζω σε σακουλάκια στον καταψύκτη και έτσι έχω πάντα φρέσκο.Rena έγραψε:Εξαιρετικό φαγητό όλο αρώματα. Και μια και αναφέρεις το φρέσκο δεντρολίβανο μήπως ξέρει κανείς πως διατηρείται στη γλάστρα? Έχω πάρει πολλές φορές και ποτέ δεν κατάφερα να το σώσω.
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
επειδη αυτο το φαγητό το φτιάχνω τακτικά και μου γίνεται λουκούμι θα σας πω το μυστικό.Παίρνω μπριζόλα από λαιμό η σπάλα και όταν τις βάλω στο ταψί απλώνω απο πάνω φέτες ντομάτας ώστε να καλυφθούν τελείως.Επίσης κόβω ενα κρεμμύδι σε φέτες καθώς και μια πιπεριά φλωρίνης και ψήνω στους 170β για μια περίπου ωρα.Και οταν ψηστεί το βγάζομε απο το φουρνο και το σκεπάζομε με μια πετσέτα μέχρι να το σερβίρομε
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Χοιρινές καπνιστές μπριζόλες
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
» Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
» ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΧΑΣΑΠΑ
» Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
» Χοιρινες μπριζολες με barbeque sauce
» Μπριζόλες χοιρινές με κρασί, σούμακ και μουστάρδα στο τηγάνι
» ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΛΑ ΧΑΣΑΠΑ
» Χοιρινές Μπριτζόλες του «Σφακιανού»
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης