delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

4 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ Empty ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

Δημοσίευση από T.A.G Τετ Μάης 11, 2011 5:16 am

Υλικά (για 8 μάφινς):
Ελαιόλαδο για λάδωμα
450γρ. σπανάκι
200γρ. φέτα
250γρ. τυρί ρικότα
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
8 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένο
2 κ.σ. καβουρδισμένα κουκουνάρια

Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Πλύντε το σπανάκι, στραγγίξτε το και σωτάρετε, σε μέτρια φωτιά, σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του. Αφήστε το να κρυώσει και στύψτε το καλά με τις παλάμες σας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.

Σε ένα μπωλ λιώστε τη φέτα μαζί με τη ρικότα, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέστε και το σπανάκι κι ανακατέψτε τα υλικά καλά.

Λαδώστε με ένα πινελάκι ένα φύλλο κρούστας. Βάλτε από πάνω ένα ακόμα φύλλο κι επίσης λαδώστε το. Συνεχίστε έτσι μέχρι να έχετε 8 φύλλα στρωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε προσεχτικά τα φύλλα σε 8 ομοιόμορφα τετράγωνα (δηλ. οχτώ 8φυλλα τετράγωνα).

Λαδώστε ελαφρά τις υποδοχές μιας φόρμας για μάφινς και χρησιμοποιήστε το κάθε τετράγωνο για να καλύψετε από μια υποδοχή της φόρμας. Η φόρμα πρέπει να είναι για μεγάλα μάφινς. Αν όμως δεν έχετε τέτοιο σκεύος μπορείτε να γεμίσετε 8 φορμάκια για κρέμα καραμελέ. *** Εγώ την πρώτη φορά που έφτιαξα τη συνταγή αυτά τα φορμάκια χρησιμοποίησα και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Γεμίστε τα τετράγωνα φύλλα με το μίγμα και ψήστε τα για 25-30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά ψησίματος, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο ώστε να μην καούν.

Τα βγάζετε, σκορπάτε σε κάθε μάφιν από λίγο κουκουνάρι και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά.
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ Empty Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

Δημοσίευση από EfiK Τετ Μάης 11, 2011 1:15 pm

Αγαπημένες μου γεύσεις αλλά θα του βάλω ανθοτυράκι εγώ. Wink
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ Empty Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

Δημοσίευση από sofia Τετ Μάης 11, 2011 11:02 pm

Ωραία συνταγή και για μπουφέ ότι πρέπει. Πολύ εμφανίσιμα καλαθάκια.
sofia
sofia
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ Empty Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

Δημοσίευση από anneta43 Πεμ Μάης 12, 2011 12:07 am

Ωραιότατη γέμιση και το κουκουναρι θα του πηγαίνει γάντι.
anneta43
anneta43
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ Empty Απ: ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ-ΡΙΚΟΤΑ

Δημοσίευση από T.A.G Πεμ Μάης 12, 2011 12:51 am

Πράγματι, για μπουφέ και πάρτυ είναι ότι πρέπει. Σε αυτή την κατηγορία τα έχω κατατάξει κι εγώ στο blog. Μπορείτε βέβαια να αλλάξετε τα τυριά, όπως σκέφτεται να κάνει η Έφη, αλλά το κουκουνάρι με τη ρικότα δένουν απίθανα
T.A.G
T.A.G
SuperiorMember
SuperiorMember

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 436
Τόπος : Βέλγιο
Registration date : 18/03/2011

http://www.beingalwayshungry.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης