Αναζήτηση
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ
+3
nikolas
Rena
EfiK
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ
Υλικά
1 κουνουπίδι μεγάλο σε μπουκετάκια
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κουτί κονκασέ ντομάτας
1 ξύλο κανέλας
2 γαρίφαλα
1 μάτσο μάραθος (προαιρετικά για όσους αρέσει)
Εκτέλεση
Σωτάρω το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Διαλύω τον πελτέ σε χλιαρό νερό και ρίχνω μέσα τα κανελογαρίφαλα για 10 λεπτά.
Ρίχνω και το κουνουπίδι στο κρεμμύδι, σωτάρω και σβήνω με τον πελτέ και το κονκασέ.
Αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω για μία ώρα περίπου και προς το τελείωμα ρίχνω και το ψιλοκομμένο μάραθο.
*Αν θέλω μπορώ να σωτάρω στην αρχή μπουκίτσες κοτόπουλου ή χοιρινού και μόλις μαλακώσει το κρεατάκι λίγο, ρίχνω και το κουνουπίδι.
Καλή σας όρεξη!
Απ: ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑΣ
Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η μητέρα μου και πεισματικά αρνιόμουν να το δοκιμάσω. Δεν ξέρω γιατί, ενώ το κουνουπίδι μου άρεσε γενικά. Μέχρι σήμερα δε το έφτιαξα ποτέ. Να μια καλή ευκαιρία Εφάκι, τώρα που μου το θύμησες και μάλιστα με τη συνταγή σου, που έχει κανελλογαρύφαλλο και μάραθο (είμαι σίγουρη η μάνα δεν έβαζε τίποτα από αυτά, αλλά θα το επιβεβαιώσω )
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Νοστιμότατο. Και εμένα το έφτιαχνε η μαμά μου και μου άρεσε πολύ. Τώρα το φτιάχνω και εγώ το χειμώνα κυρίως, εμπλουτισμένο με λάχανο και πράσο.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Αγαπημένο αλλά κι εγώ δεν ήξερα για το μάραθο, θα το δοκιμάσω κι έτσι.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
ποτε δεν το εχω δοκιμάσει κοκκινιστο.Το προσφέρω σαν συνοδευτικό με μπύρα .Το κόβω μπουκετάκια και το ζεματάω για 2 λεπτα σε καυτό νερό .το ξεπλένω με κρύο,το σουρώνω και το ραντίζω με αρκετό λεμόνι και κανονικό αλάτι και το αφήνω στο ψυγειο για μια ώρα.Το μιγμα λεμονιου ,αλατιου το ψήνει και ειναι πεντανόστιμο και τραγανό
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Κοκκινιστό ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει αλλά ούτε ήξερα και την εκδοχή της Ντίνας με το αλάτι. Ωραίες ιδέες κορίτσια.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης