Αναζήτηση
ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ
+2
Sevasti
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ
Ο καιρός κρύωσε για τα καλά! Καιρός για ζεστές σουπίτσες φούλ στην ενέργεια με όλα τα χειμωνιάτικα λαχανικά και όχι μόνο!
Κουνουπίδι! Σχέση αγάπης ή μίσους! Μέση κατάσταση δεν νομίζω να υπάρχει σε κανένα σπίτι. Εμείς είμαστε μοιρασμένοι....για αυτό το λόγο σήμερα θα βαφτίσουμε τη σουπίτσα αυτή "σούπα λαχανικών"...ψέμματα είναι??? Και μόλις αρχίσουν να μουγκρίζουν από νοστιμιά...θα δούμε αν θα διευκρινήσουμε το βασικό συστατικό της...τι να κάνω? Ολα τα δοκιμάζω...και ότι πιάσει!
Πωπω, παιδάκια έχω ξελιγωθεί ...μόλις τη δοκίμασα.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γράψτε!
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 πράσσο σε μικρές ροδέλες
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
2 πατάτες σε μικρά κυβάκια
λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
μπούκοβο (εβαλα γλυκό)
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
1 κ. γλ. κουρκουμάς
2 φύλλα δάφνης
κρέμα γάλακτος με το μάτι λίγη στο τέλος
Εκτέλεση
Σωτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτω όλα τα λαχανικά μου με πρώτο το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον κύβο και τα άλλα μπαχαρικά μου, συμπληρώνω νεράκι αρκετό για να βράσει σαν σούπα και το αφήνω να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
Με τη ράβδο του μπλέντερ περνάω όλη τη σουπίτσα να γίνει βελουτέ, αν πάλι δεν θέλουμε την αφήνουμε έτσι ή την πατάμε με την πρέσσα του πουρέ (αν θέλουμε να νιώθουμε κομματάκια).
Περιχύνω με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και σερβίρω. Αν θέλω στο σερβίρισμα ρίχνω λίγο μπούκοβο ακόμα.
Τέλεια έγινε, να την φτιάξετε οπωσδήποτε!
Καλή σας όρεξη!
Κουνουπίδι! Σχέση αγάπης ή μίσους! Μέση κατάσταση δεν νομίζω να υπάρχει σε κανένα σπίτι. Εμείς είμαστε μοιρασμένοι....για αυτό το λόγο σήμερα θα βαφτίσουμε τη σουπίτσα αυτή "σούπα λαχανικών"...ψέμματα είναι??? Και μόλις αρχίσουν να μουγκρίζουν από νοστιμιά...θα δούμε αν θα διευκρινήσουμε το βασικό συστατικό της...τι να κάνω? Ολα τα δοκιμάζω...και ότι πιάσει!
Πωπω, παιδάκια έχω ξελιγωθεί ...μόλις τη δοκίμασα.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Γράψτε!
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
1 πράσσο σε μικρές ροδέλες
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
2 πατάτες σε μικρά κυβάκια
λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
μπούκοβο (εβαλα γλυκό)
1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
1 κ. γλ. κουρκουμάς
2 φύλλα δάφνης
κρέμα γάλακτος με το μάτι λίγη στο τέλος
Εκτέλεση
Σωτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτω όλα τα λαχανικά μου με πρώτο το κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον κύβο και τα άλλα μπαχαρικά μου, συμπληρώνω νεράκι αρκετό για να βράσει σαν σούπα και το αφήνω να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
Με τη ράβδο του μπλέντερ περνάω όλη τη σουπίτσα να γίνει βελουτέ, αν πάλι δεν θέλουμε την αφήνουμε έτσι ή την πατάμε με την πρέσσα του πουρέ (αν θέλουμε να νιώθουμε κομματάκια).
Περιχύνω με λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω και σερβίρω. Αν θέλω στο σερβίρισμα ρίχνω λίγο μπούκοβο ακόμα.
Τέλεια έγινε, να την φτιάξετε οπωσδήποτε!
Καλή σας όρεξη!
Απ: ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ
Καλά τι εμπνευσμένο πιάτο είναι αυτό. Αν καταφέρω την Ελπίδα να φάει κουνουπίδι έτσι, θα σου στήσω άγαλμα.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Ειμαι στη διαδικασία να βρω διαιτητικές σουπίτσες για μένα και τον άνδρα μου για βραδυνό. Θα τη δωκιμάσω οπωσδήποτε.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Παιδιά, πεντανόστιμη και δεν τους έλεγα και τι είναι... Τρώγανε και δεν το "πιάνανε" το κουνουπίδι...ήταν μεσαίου μεγέθους για να καταλάβετε την ποσότητα. Με ρώταγαν αν έχει μέσα κολοκύθι, άρα δεν τους ενόχλησε αυτό που λέμε...κουνουπιδίλα....Φτιάξτε το και προσαρμόστε το κιόλας κατά τα γούστα σας.
Αν θέλετε από πάνω στολίζετε με κρουτόν φρεσκοπερασμένο στο τηγάνι με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδι ξερό...μμμμμ!!! Δεν προλάβαινα, αυτό ήταν η αρχική σκέψη...χιχιχι!!
Αν θέλετε από πάνω στολίζετε με κρουτόν φρεσκοπερασμένο στο τηγάνι με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδι ξερό...μμμμμ!!! Δεν προλάβαινα, αυτό ήταν η αρχική σκέψη...χιχιχι!!
Eμείς πεθαίνουμε για σούπες γενικώς και το κουνουπίδι το τρώμε όοοοολοι!
Πωπω Εφάκι φοβερή πρέπει να 'ναι. Θα στείλεις πιατάκι? εδώ δεν το τρώει κανείς το κουνουπίδι....
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Εφτασε!!!χαχαχαχα!!! Γιατί, αν τους το έλεγα ...νομίζεις θα το τρώγανε και εδώ??? Μέχρι και ο Διον. έφαγε και είπε να ξανακάνω....οταν του είπα ότι είναι με κουνουπίδι...χλώμιασε....μπουχαχαχααχ!!!
axaxxaxxaxaxa λειώνωωωωωω!!!! Λες να κάνω ένα τεστάκι? Το πολύ πολύ να μείνει για μένα η νοστιμιά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Καταπληκτική σούπα και αφού σου άρεσε δοκίμασε και με μπρόκολο.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Κάνε δοκιμή Ρένα, και μάλιστα αν υπερισχύσουν τα υπόλοιπα λαχανικά (παίξε με τη δοσολογία) άμα καταλάβει τι τρώει ..................χαχαχαχα!!!! If you know...what I mean!
Helen, και εγώ το σκέφτηκα...αργότερα....γιατί τώρα θα με υποψιάζονται....άστους να χαλαρώσουν πρώτα.....χαχααχχα!!!
Παρόμοια θέματα
» ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ
» Μανιταρόσουπα βελουτέ
» Βελουτέ Τυρένια Πατατόσουπα
» Ντοματόσουπα βελουτέ πικάντικη
» Μανιταρόσουπα βελουτέ με δενδρολίβανο
» Μανιταρόσουπα βελουτέ
» Βελουτέ Τυρένια Πατατόσουπα
» Ντοματόσουπα βελουτέ πικάντικη
» Μανιταρόσουπα βελουτέ με δενδρολίβανο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή