Αναζήτηση
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
+3
Λίλα
anneta43
Ειρήνη
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ρύζι κατάλληλο για ρυζότο (όχι πολύ γεμάτες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή έτοιμο
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομένα σε φετάκια
1 κούπα άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα (χρησιμοποιώ light)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια, κόβουμε την άκρη από το κοτσανάκι τους, τα κόβουμε φετάκια και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και το σωτάρουμε και αυτό μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το 1/4 του ζωμού και όταν απορροφηθεί επαναλαμβάναυμε τη διαδικασία μέχρι τελειώσει ο ζωμός. Ανακατεύουμε συχνά. Όταν ρίξουμε τη τελευταία δόση ζωμού προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε προσεκτικά, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι, τρίβουμε φρέσκο πιπεράκι και σερβίρουμε Α-Μ-Ε-Σ-Ω-Σ!!
Σημείωση
Για ιδιαίτερο άρωμα μπορούμε να πασπαλίσουμε το ρυζότο με δεντρολίβανο ή (ακόμα καλύτερα για εμένα) στο τέλος μαζί με το τυρί κρέμα να ρίξουμε και το ξύσμα ενός λεμονιού. Γίνεται απίστευτα αρωματικό.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Θα το ετοιμάσω μόλις πάω σπίτι, θα πηγαίνει σούπερ με τα σνιτσελάκια μας. Μπράβο Ειρήνη μου, θα το προτιμήσω με το ξύσμα λεμονιού.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Πολύ καλό φαίνεται και τι ωραία που έχει χυλώσει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Υπέροχο και χυλωμένο όμορφα όπως λέει και η Ρένα μας!Και η παρμεζάνα δεν θα του πηγαίνει αντί για τυρί κρέμα??
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Σίγουρα του πάει Εφη μου, απλά νομίζω ότι με το τυρί κρέμα θα χυλώνει καλύτερα αφενός και αφετέρου η γεύση θα αλλάζει. Τέλειο πιάτο Ειρήνη μου.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Ξέχασα να τονίσω στη συνταγή ότι ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός ώστε να μη διακόπτεται ο βρασμός του φαγητού.
Επίσης ένα μεγάλο του προσόν είναι ότι ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.
Έφη οπωσδήποτε ταιριάζει και η παρμεζάνα. Απλά η συγκεκριμένη συνταγή (τροποποιημένη εδώ) που είναι από κάτι βιβλιαράκια που μοίραζε παλιότερα ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ με συνταγές του Γκλεντή δίνει την παραλλαγή του cream cheese. Αν θέλεις, βάζεις και από πάνω παρμεζάνα.
Επίσης ένα μεγάλο του προσόν είναι ότι ετοιμάζεται πολύ γρήγορα.
Έφη οπωσδήποτε ταιριάζει και η παρμεζάνα. Απλά η συγκεκριμένη συνταγή (τροποποιημένη εδώ) που είναι από κάτι βιβλιαράκια που μοίραζε παλιότερα ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ με συνταγές του Γκλεντή δίνει την παραλλαγή του cream cheese. Αν θέλεις, βάζεις και από πάνω παρμεζάνα.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Ειρήνη καταπληκτική η συνταγή, ευχαριστούμε
Την έφτιαξα εχθές και πραγματικά ήταν πεντανόστιμη. Το τυρί κρέμα νομίζω κάνει τη διαφορά! Εγώ το μόνο που άλλαξα ήταν το λάδι, έβαλα βούτυρο στυλ "βιτάμ". Δεν ξέρω γιατί αλλά στα ριζότα το λάδι μου μυρίζει αφόρητα
Την έφτιαξα εχθές και πραγματικά ήταν πεντανόστιμη. Το τυρί κρέμα νομίζω κάνει τη διαφορά! Εγώ το μόνο που άλλαξα ήταν το λάδι, έβαλα βούτυρο στυλ "βιτάμ". Δεν ξέρω γιατί αλλά στα ριζότα το λάδι μου μυρίζει αφόρητα
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Άννα, χαίρομαι πολύ που ευχαριστηθήκατε αυτό το φαγητό.
Και εγώ καμιά φορά χρησιμοποιώ βιτάμ αντί για λάδι. Πάντως και με το λάδι εμένα τουλάχιστον δεν μου μυρίζει αφ' ενός γιατί η ποσότητα λαδιού είναι σχετικά λίγη αλλά και επειδή το άρωμα του φρέσκου βούτυρου με το οποίο σωτάρονται τα μανιτάρια δίνει τον γενικό τόνο στο πιάτο.
Εγώ πάλι έχω πρόβλημα με το ελαιόλαδο στα γλυκά. Όπου απαιτείται ελαιόλαδο το αντικαθιστώ με καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη.
Και εγώ καμιά φορά χρησιμοποιώ βιτάμ αντί για λάδι. Πάντως και με το λάδι εμένα τουλάχιστον δεν μου μυρίζει αφ' ενός γιατί η ποσότητα λαδιού είναι σχετικά λίγη αλλά και επειδή το άρωμα του φρέσκου βούτυρου με το οποίο σωτάρονται τα μανιτάρια δίνει τον γενικό τόνο στο πιάτο.
Εγώ πάλι έχω πρόβλημα με το ελαιόλαδο στα γλυκά. Όπου απαιτείται ελαιόλαδο το αντικαθιστώ με καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Προς το παρόν το ευχαριστήθηκα μόνη μου μιας και ο σύζυγος λείπει. Δεν μείωσα καν τη δόση γιατί έτσι έχω φαγητό και για σήμερα. Μάλιστα είχα στο ψυγείο κι ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο στον ατμό και σκέφτομαι να το ψιλοκόψω και να το προσθέσω στο ρυζότο..... Θα φτιάξω όμως τη συνταγή ξανά την επόμενη εβδομάδα που θα είναι εδώ κι ο σύζυγος γιατί είμαι σίγουρη ότι θα του αρέσει παρ' όλο που δεν τρελαίνεται γενικά για το ρύζι.
Έχεις δίκιο για τη δική σου συνταγή. Η γεύση της λαδίλας "σπάει" λόγω του βούτυρου. Αναφερόμουν γενικά στα ρυζότα επειδή στο εξωτερικό τα συνηθίζουν μόνο με λάδι. Το καλαμποκέλαιο πάλι (για τα γλυκά και όχι μόνο) είναι μια καλή λύση, έχει πιο ελαφριά γεύση.
Έχεις δίκιο για τη δική σου συνταγή. Η γεύση της λαδίλας "σπάει" λόγω του βούτυρου. Αναφερόμουν γενικά στα ρυζότα επειδή στο εξωτερικό τα συνηθίζουν μόνο με λάδι. Το καλαμποκέλαιο πάλι (για τα γλυκά και όχι μόνο) είναι μια καλή λύση, έχει πιο ελαφριά γεύση.
Παρόμοια θέματα
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝΟ
» Μιλφέιγ μελιτζάνας με τυρί κρέμα
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (mix παέγιας)
» Σνακ με τυρί κρέμα και σολομό
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
» Μιλφέιγ μελιτζάνας με τυρί κρέμα
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (mix παέγιας)
» Σνακ με τυρί κρέμα και σολομό
» ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης