Αναζήτηση
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
+2
Λίλα
T.A.G
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Παίρνει χρόνο η προετοιμασία και θέλει υπομονή αλλά θα σας ανταμείψει με τη γεύση της!
Υλικά (για μια ταρτιέρα 23εκ.)
Για τη ζύμη:
1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
8 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους και κρύο από το ψυγείο
3-4 κ.σ. παγωμένο νερό
Για την κρέμα:
1 1/2 κούπες γάλα πλήρες (και όχι λιγότερο από 2% λιπαρά)
1/3 κούπας ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 κ.σ. βούτυρο
Για τα ροδάκινα:
4 κούπες ροδάκινα κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. νερό
Για τη σαντιγύ:
1 κούπα κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη (κρύα από το ψυγείο)
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 1/2 κ.γ. κρύο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε τους κύβους βούτυρου και με τα δάχτυλά σας αρχίζετε να τρίβετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι η ζύμη να σχηματίσει χοντρά ψίχουλα.
Προσθέστε 2 κ.σ. από το παγωμένο νερό και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Εάν σας φανεί πολύ στεγνή προσθέστε 1 κ.σ. νερό ακόμα και συνεχίζετε το ζύμωμα. Ζυμώνετε πέντε φορές πιέζοντας τη ζύμη στην επιφάνεια απαλά, διπλώνοντας στη μέση και επαναλαμβάνετε τις ίδιες κινήσεις. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με διάμετρο 28εκ., δηλαδή 5εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
Ακουμπάτε τη ζύμη στην ταρτιέρα προσέχοντας να μην την ξεχυλώσετε. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι ότι περισσεύει γύρω γύρω αφήνοντας όμως ένα περιθώριο 2,5εκ. να κρεμάει έξω από τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Απαλά πιέζετε τη ζύμη να κάτσει στον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας, φροντίζοντας το τελείωμα της ζύμης να φθάνει μέχρι το χείλος του τοιχώματος της ταρτιέρας γύρω γύρω. Στη συνέχεια με τα δάχτυλά σας πιέζετε το τελείωμα της ζύμης γύρω γύρω (βλ. φωτό). Σκεπάζετε τη ζύμη απαλά με διαφανή μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
Μόλις περάσει ο χρόνος, τρυπήστε τον πάτο και τα πλαϊνά της ζύμης με ένα πηρούνι, στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα κι από πάνω στρώστε ρύζι (ή φασόλια) για βάρος. Ψήστε τη ζύμη για 12 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη ομοιόμορφα. Βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει πλήρως πριν τη γεμίσετε.
Σε μια κατσαρολίτσα βάλτε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό και χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βάλτε την κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Τραβήξτε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατέψτε.
Περάστε την κρέμα από μια σίτα και στη συνέχεια ρίξτε την στην ψημένη ζύμη που έχει πια κρυώσει. Στρώστε απ' ευθείας πάνω στην κρέμα, όσο είναι ακόμα καυτή, ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης για να μην κάνει κρούστα κι αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να κρυώσει πλήρως.
Σε ένα μπωλ ρίξτε τα ροδάκινα κι ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνετε στην άκρη να μαριναρισθούν για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα ροδάκινα με τους χυμούς τους και σωτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπωλ διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό. Αφήστε τα ροδάκινα να πάρουν βράση στο τηγάνι και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Σβήστε τη φωτιά κι αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίζουν οι χυμοί, μεταφέρετε τα ροδάκινα από το τηγάνι και τα στρώνετε πάνω στην κρύα κρέμα στην τάρτα. Βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει το γλυκό.
Για τη σαντιγύ, ανακατέψτε τη σκόνη ζελατίνης με το νερό κι αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στο μπωλ ενός μίξερ βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Σιγά σιγά προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η κρέμα να έχει την υφή μιας μαρέγκας που "στέκεται", αλλά όχι πολύ σφιχτής.
Στρώνετε τη σαντιγύ πάνω στην πίτα και βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Υλικά (για μια ταρτιέρα 23εκ.)
Για τη ζύμη:
1 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
8 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους και κρύο από το ψυγείο
3-4 κ.σ. παγωμένο νερό
Για την κρέμα:
1 1/2 κούπες γάλα πλήρες (και όχι λιγότερο από 2% λιπαρά)
1/3 κούπας ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 κ.σ. βούτυρο
Για τα ροδάκινα:
4 κούπες ροδάκινα κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. νερό
Για τη σαντιγύ:
1 κούπα κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη (κρύα από το ψυγείο)
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 1/2 κ.γ. κρύο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε τους κύβους βούτυρου και με τα δάχτυλά σας αρχίζετε να τρίβετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι η ζύμη να σχηματίσει χοντρά ψίχουλα.
Προσθέστε 2 κ.σ. από το παγωμένο νερό και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Εάν σας φανεί πολύ στεγνή προσθέστε 1 κ.σ. νερό ακόμα και συνεχίζετε το ζύμωμα. Ζυμώνετε πέντε φορές πιέζοντας τη ζύμη στην επιφάνεια απαλά, διπλώνοντας στη μέση και επαναλαμβάνετε τις ίδιες κινήσεις. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όταν περάσει η ώρα ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με διάμετρο 28εκ., δηλαδή 5εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
Ακουμπάτε τη ζύμη στην ταρτιέρα προσέχοντας να μην την ξεχυλώσετε. Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι ότι περισσεύει γύρω γύρω αφήνοντας όμως ένα περιθώριο 2,5εκ. να κρεμάει έξω από τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Απαλά πιέζετε τη ζύμη να κάτσει στον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας, φροντίζοντας το τελείωμα της ζύμης να φθάνει μέχρι το χείλος του τοιχώματος της ταρτιέρας γύρω γύρω. Στη συνέχεια με τα δάχτυλά σας πιέζετε το τελείωμα της ζύμης γύρω γύρω (βλ. φωτό). Σκεπάζετε τη ζύμη απαλά με διαφανή μεμβράνη κι αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
Μόλις περάσει ο χρόνος, τρυπήστε τον πάτο και τα πλαϊνά της ζύμης με ένα πηρούνι, στρώστε τον πάτο με λαδόκολλα κι από πάνω στρώστε ρύζι (ή φασόλια) για βάρος. Ψήστε τη ζύμη για 12 λεπτά. Αφαιρείτε τα φασόλια και τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-12 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη ομοιόμορφα. Βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει πλήρως πριν τη γεμίσετε.
Σε μια κατσαρολίτσα βάλτε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αυγό και χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Βάλτε την κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε το μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Τραβήξτε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια κι ανακατέψτε.
Περάστε την κρέμα από μια σίτα και στη συνέχεια ρίξτε την στην ψημένη ζύμη που έχει πια κρυώσει. Στρώστε απ' ευθείας πάνω στην κρέμα, όσο είναι ακόμα καυτή, ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης για να μην κάνει κρούστα κι αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να κρυώσει πλήρως.
Σε ένα μπωλ ρίξτε τα ροδάκινα κι ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνετε στην άκρη να μαριναρισθούν για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα ροδάκινα με τους χυμούς τους και σωτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπωλ διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό. Αφήστε τα ροδάκινα να πάρουν βράση στο τηγάνι και προσθέστε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Σβήστε τη φωτιά κι αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίζουν οι χυμοί, μεταφέρετε τα ροδάκινα από το τηγάνι και τα στρώνετε πάνω στην κρύα κρέμα στην τάρτα. Βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει το γλυκό.
Για τη σαντιγύ, ανακατέψτε τη σκόνη ζελατίνης με το νερό κι αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στο μπωλ ενός μίξερ βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Χτυπήστε τα υλικά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Σιγά σιγά προσθέτετε το μείγμα ζελατίνης, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η κρέμα να έχει την υφή μιας μαρέγκας που "στέκεται", αλλά όχι πολύ σφιχτής.
Στρώνετε τη σαντιγύ πάνω στην πίτα και βάζετε ξανά στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Προσπαθώ να κάνω λίγη δίαιτα και κάνω πως δεν το βλέπω!!!!
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Καλά , αφού είναι έτσι θα σου επιτρέψω να φας μόνο ένα κομμάτι
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Τι να σου κάνω που την είδα τώρα και έχω βάλει άλλο μπροστά!!! Θα είναι το επόμενο! Φανταστικό το γλυκάκι σου σήμερα!
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Αχ, Εφούλα χρυσοχέρα Πάντα με ένα γλυκό έτοιμο Μπράβο!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι πράγματι πολύ νόστιμο γλυκό παρ' όλη την προετοιμασία του. Να είμαι ειλικρινής, όμως, 1-2 φορές έκλεψα και χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη για τάρτες...
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είναι πράγματι πολύ νόστιμο γλυκό παρ' όλη την προετοιμασία του. Να είμαι ειλικρινής, όμως, 1-2 φορές έκλεψα και χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη για τάρτες...
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Κι εγώ θα κλέψω γιατί τον θέλει το χρόνο του.Σκέφτομαι να την ετοιμάσω για την Κυριακή που έχω τραπέζι στους κουμπάρους μας, μαζί με την κολοκυθοτάρτα.
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Ωραία helen, πες μας εντυπώσεις τη Δευτέρα εάν τους άρεσαν οι συνταγές . Όσο για το "κλέψιμο", όταν έχεις τραπέζωμα.... δικαιολογείται (αν όχι ενδείκνυται) να κλέψεις και λίγο για να τα προλάβεις όλα Καλή επιτυχία
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Μπα...μη νομίζεις...εχω μια εβδομάδα να τους κάνω γλυκό και σκούζουν..χαχαχα!! Ασε που δεν μένει και τίποτα από αυτά τα μικρά....εμείς είμαστε τόσοι!!!Μια μερίδα ο καθένας μας...και αν! μπουχαχαχαχα!!!
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
Έφη, άστα αυτά...φτιάξε τη ροδακινόπιτα και κράτα μου κομμάτι να κάνει παρέα σε αυτό της κερασένιας τάρτας
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
λιλα να μοιραστουμε ενα κομματι και να κάνομε τη δίαιτα της πάπιας;Λίλα έγραψε:Προσπαθώ να κάνω λίγη δίαιτα και κάνω πως δεν το βλέπω!!!!
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Παρόμοια θέματα
» Ροδακινόπιτα με κρέμα και ζελέ
» Φράουλες με σοκολάτα και σαντιγύ
» Φρουτοσαλάτα με σαντιγύ και ρούμι
» Λεμονάδα σπιτική
» Σπιτική τυρόπιτα
» Φράουλες με σοκολάτα και σαντιγύ
» Φρουτοσαλάτα με σαντιγύ και ρούμι
» Λεμονάδα σπιτική
» Σπιτική τυρόπιτα
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης