Αναζήτηση
ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
+2
ntina
EfiK
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
Παραδοσιακή η σημερινή μας συνταγή και πεντανόστιμη!
Το είχα στο μυαλό μου από όταν είχα δει παλιά μία εκπομπή του κ. Μαμαλάκη στην Κρήτη αλλά δεν έτυχε να την φτιάξω μέχρι τώρα, όλο λαδερές τις τρώμε τις μπάμιες σκέτες ή με κοτοπουλάκι. Ωρα για ψάρι λοιπόν. Το λες και κυριακάτικο αυτό το φαγάκι!
Υλικά
1 μεγάλο ψάρι 2 κιλών περίπου (ροφός, συναγρίδα, μαγιάτικο κλπ)
1 κιλό μπάμιες
3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία κονκασέ ντομάτας
1 κρασοπότηρο ξύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος
χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολύ καλά, μετά ρίχνουμε τις μπάμιες (κατεψυγμένες στην προκειμένη περίπτωση) στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε σχεδόν καθόλου, και τις σωτάρουμε επίσης καλά. Στο τέλος σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψάρι μέσα και έξω, το περνάμε με το χυμό των λεμονιών και το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί να το χωράει. Το δικό μου το στρίμωξα λιγάκι αλλά ήταν λίγες τελικά οι μπάμιες μου για το ταψί του φούρνου μου το μεγάλο.
Περιχύνουμε στο ταψί τις μπάμιες και το ζουμάκι τους φροντίζουμε να περάσει και πάνω από το ψάρι μας.
Βρέχουμε ένα αντικολλητικό χαρτί πολύ καλά και το στύβουμε και σκεπάζουμε το ταψί μας, καλύπτοντας το φαγητό για να μην καεί στο φούρνο. Το βγάζουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει χρώμα το ψαράκι και να μελώσει η σαλτσούλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα, πάνω και κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Το ψάρι είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τη ράχη το κόκκαλο.
Καλή σας όρεξη!
Απ: ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ
για μένα προσωπικά το ωραιότερο ελληνικό πιάτο και αν το συνοδεύσεις και με χοντροκομμένη τηγανητή πατάτα ειναι όνειρο
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Πατατούλα, ε??? Μμμμμ...!! Αυριο το μεσημέράκι με όσο μας έμεινε!
Ευχαριστώ Ντίνα μου!
Ευχαριστώ Ντίνα μου!
Οι φωτογραφίες και μόνο σε ξεσηκώνουν να δοκιμάσεις. Τέλεια η συνταγή Έφη μου.
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Με μπάμιες ε? Δεν έτυχε να το ακούσω ή να δοκιμάσω. Θα παίρνει άλλη γλύκα το ψαράκι.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Με ξαφνιάζει ο συνδιασμός ντομάτα λεμόνι. Έρχεται σε γλυκόξινη γεύση ?
seranaki- SuperiorMember
-
Αριθμός μηνυμάτων : 372
Registration date : 27/08/2009
οταν φτιάχνω ψάρι πλακί στο τέλος προσθέτω και λίγο λεμόνι μαζί με αλεύρι ,αφ'ενος μεν δένει η σάλτσα αφ'ετέρου το φαγητό γίνεται πιο εύπεπτο.seranaki έγραψε:Με ξαφνιάζει ο συνδιασμός ντομάτα λεμόνι. Έρχεται σε γλυκόξινη γεύση ?
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Φοβερές φωτογραφίες Εφάκι! Ολοζώντανες
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή