Αναζήτηση
ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Μια ντελικάτη σε γεύση συνταγή για αλμυρό τσηζκέικ που μπορείτε να σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή ως ένα από τα πιάτα σε μπουφέ. Ο συνδυασμός των υλικών δίνει καταπληκτικό αποτέλεσμα σε εμφάνιση και γεύση. Η δόση της συνταγής δεν είναι πολύ μεγάλη όπως βλέπετε αλλά μπορείτε ανάλογα να αυξήσετε τα υλικά
Υλικά (για μια μικρή φόρμα):
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα (ίσως λίγο επιπλέον)
1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά (ίσως λίγο επιπλέον)
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ίσως λίγο επιπλέον)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
230γρ. τυρί κρέμα, απλή γεύση (τύπου Φιλαδέλφεια)
1 αυγό
1/4 κούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
120γρ. καπνιστό σολομό
Για τη σάλτσα:
90-100ml κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μικρή κάππαρη (ή μεγάλη ψιλοκομμένη και ξεπλυμένη από την άρμη)
2-3 κ.γ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C.
Σ' ένα μπωλ ανακατέψτε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και προσθέστε τόσο βούτυρο όσο το μείγμα να δείτε ότι όταν το πιέζετε κρατάει το σχήμα του, "στέκεται" δηλαδή. Ανακατεύετε τα υλικά καλά για να ενωθούν και, εάν χρειασθεί, προσθέτετε λίγη ακόμα παρμεζάνα ή φρυγανιά ή βούτυρο.
Αλατοπιπερώστε το μείγμα και πιέστε το να καθίσει καλά σε μια στρογγυλή φόρμα με διαμ. 10εκ.-11εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
Σ' ένα τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μπωλ του μίξερ (ή στο μούλτι) χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε το αυγό και την παχύρρευστη κρέμα κι αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και το σολομό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Προσθέστε στο μείγμα το κρεμμύδι με το σκόρδο κι ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή το χτυπάτε λίγο ακόμα στο μούλτι εάν το προτιμάτε πιο λείο. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι το τσηζκέικ να σταθεροποιηθεί.
Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει πλήρως στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρετε και κόψετε σε φέτες.
Για τη σάλτσα, απλώς βάλτε σ' ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος, το χυμο λεμονιού, την κάππαρη και το σχινόπρασο, πασπαλίστε με μπόλικο πιπέρι αλλά προσοχή με το αλάτι λόγω της κάππαρης. Χτυπήστε τα υλικά να ενωθούν και κρατήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Αφού έχει κρυώσει καλά το τσηζκέικ, κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Μπορείτε, επίσης, να το σερβίρετε ολόκληρο σε μια πιατέλα γαρνίροντας γύρω γύρω με επιπλέον σολομό σε φετάκια, σφιχτά βραστά αυγά, ντομάτες και κρεμμύδια κομμένα όλα σε ροδέλες και τη σάλτσα ξεχωριστά σ' ένα μπωλ.
Υλικά (για μια μικρή φόρμα):
1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα (ίσως λίγο επιπλέον)
1/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά (ίσως λίγο επιπλέον)
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ίσως λίγο επιπλέον)
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
230γρ. τυρί κρέμα, απλή γεύση (τύπου Φιλαδέλφεια)
1 αυγό
1/4 κούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
120γρ. καπνιστό σολομό
Για τη σάλτσα:
90-100ml κρέμα γάλακτος, παχύρρευστη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μικρή κάππαρη (ή μεγάλη ψιλοκομμένη και ξεπλυμένη από την άρμη)
2-3 κ.γ. ψιλοκομμένο σχινόπρασο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C.
Σ' ένα μπωλ ανακατέψτε την παρμεζάνα με τη φρυγανιά και προσθέστε τόσο βούτυρο όσο το μείγμα να δείτε ότι όταν το πιέζετε κρατάει το σχήμα του, "στέκεται" δηλαδή. Ανακατεύετε τα υλικά καλά για να ενωθούν και, εάν χρειασθεί, προσθέτετε λίγη ακόμα παρμεζάνα ή φρυγανιά ή βούτυρο.
Αλατοπιπερώστε το μείγμα και πιέστε το να καθίσει καλά σε μια στρογγυλή φόρμα με διαμ. 10εκ.-11εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
Σ' ένα τηγάνι σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα. Τραβάτε από τη φωτιά κι αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Στο μπωλ του μίξερ (ή στο μούλτι) χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο, προσθέστε το αυγό και την παχύρρευστη κρέμα κι αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και το σολομό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.
Προσθέστε στο μείγμα το κρεμμύδι με το σκόρδο κι ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα ή το χτυπάτε λίγο ακόμα στο μούλτι εάν το προτιμάτε πιο λείο. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι το τσηζκέικ να σταθεροποιηθεί.
Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσει πλήρως στο ψυγείο πριν το ξεφορμάρετε και κόψετε σε φέτες.
Για τη σάλτσα, απλώς βάλτε σ' ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος, το χυμο λεμονιού, την κάππαρη και το σχινόπρασο, πασπαλίστε με μπόλικο πιπέρι αλλά προσοχή με το αλάτι λόγω της κάππαρης. Χτυπήστε τα υλικά να ενωθούν και κρατήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Αφού έχει κρυώσει καλά το τσηζκέικ, κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Μπορείτε, επίσης, να το σερβίρετε ολόκληρο σε μια πιατέλα γαρνίροντας γύρω γύρω με επιπλέον σολομό σε φετάκια, σφιχτά βραστά αυγά, ντομάτες και κρεμμύδια κομμένα όλα σε ροδέλες και τη σάλτσα ξεχωριστά σ' ένα μπωλ.
Απ: ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Τι μου κάνεις κοπελιά πρωί πρωί!!!!!!! Λατρεύω τον σολωμό, καπνιστό και μη!!!
Απ: ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Τέλεια εμφάνιση και αυτή η σάλτσα από πάνω μμμμμ τέλειο τέλειο. Δεν έχω λόγια
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Λίλα, ακόμα κι εγώ που δεν είμαι καθόλου οπαδός του σολομού (σε οποιαδήποτε μορφή) αυτή η συνταγή μου φάνηκε πολύ πολύ νόστιμη. Ελαφριά και δροσερή.
Σοφία, πράγματι σ' αυτή τη συνταγή εμφάνιση και γεύση πάνε παρέα.
Να προσέξετε μόνο το αλάτι λόγω της κάππαρης.
Καλό Μήνα να έχουμε όλοι!
Λίλα, ακόμα κι εγώ που δεν είμαι καθόλου οπαδός του σολομού (σε οποιαδήποτε μορφή) αυτή η συνταγή μου φάνηκε πολύ πολύ νόστιμη. Ελαφριά και δροσερή.
Σοφία, πράγματι σ' αυτή τη συνταγή εμφάνιση και γεύση πάνε παρέα.
Να προσέξετε μόνο το αλάτι λόγω της κάππαρης.
Καλό Μήνα να έχουμε όλοι!
Απ: ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Αν και δεν είμαι των ψαρικών, ο καπνιστός σολομός (όχι όλοι) μου αρέσει. Μάλιστα τυχαίνει και έχω σπίτι αρκετό, οπότε θα πειραματιστώ με μικρή ποσότητα αρχικά. Η σάλτσα όμως πραγματικά πρέπει να είναι φανταστική.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΤΣΗΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ
Ρενάκι (και υπόλοιπα κορίτσια), αυτή τη σάλτσα την έχω φτιάξει και μόνη της για να συνοδεύσω τηγανητά καλαμαράκια, μπακαλιάρο τηγανητό με χυλό και ψαροκροκέτες. Οπότε ακόμα κι αν δεν σας αρέσει η ιδέα του σολομού κρατήστε τη συνταγούλα για τη σως.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης