Αναζήτηση
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Και η παράκρουση με τα γλυκά του κουταλιού συνεχίζεται! Μάλλον μου ξέφυγε το συγκεκριμένο και δεν σας το έδειξα όταν έπρεπε αλλά ποτέ δεν είναι αργά!
Καταρχάς παντζάρι γλυκό πρωτοείδα εγώ όταν έβαλε η φίλης μας Βασιλική και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως το παντζάρι μπορεί να γίνει γλυκό! Βέβαια, θα μου πείτε, εδώ γίνεται η ελιά και το μανιτάρι, δεν θα γίνει το παντζάρι???
Εψαχνα λοιπόν στο διαδίκτυο να δω τι γίνεται και έπεσα πάνω σε μία συνταγή από το Umami, η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί είχε πιπερόριζα!! Αυτό ήταν, βάρεσε καμπανάκι!
Ετσι για να ξέρετε, έχει ιδιαίτερη σπιρτάδα λόγω του τζίντζερ αλλά είναι καταπληκτική συνταγή!
Υλικά
1 κιλό παντζάρια (κεφάλια μόνο βρασμένα) και μετά κομμένα σε λεπτά κυβάκια
6 ποτήρια ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
χυμός 2 λεμονιών
4 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. τζίντζερ κομμένο ψιλό σαν σπιρτόξυλο
5 φύλλα αρμπαρόριζα (έγραφε 10 η συνταγή)
2 κ. σ. γλυκόζη (έγραφε 3 κ.σ., μου φάνηκε και εδώ υπερβολή)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν, και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το βρασμένο παντζάρι και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Προφανώς κατά τα γραφόμενα στο umami πρέπει να βράσουν και τα λεμόνια μαζί, αλλά μου φάνηκε μεγάλη κουλαμάρα αν και κάτι παρόμοιο αναφέρει και η Βασιλική, οπότε απλά πρόσθεσα το χυμό τους. Επίσης ανέφερε και φύλλα λουίζας που εγώ δεν είχα, οπότε δεν έβαλα.
Εγινε ένα απίστευτα ωραίο γλυκό που θα το ξαναφτιάξω οπωσδήποτε!
Καλή σας απόλαυση!
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Μπράβο Έφη, γεια στα χέρια σου!
Πέρισυ έφτιαξα κι εγώ τέτοιο γλυκό αλλά με καρότο και λόγω ελλείψεως αρμπαρόριζας εδώ που είμαι, βρήκα κάτι παρόμοιο που το ονομάζουν σιτρονέλα. Ήταν πολύ νόστιμο και αρωματικό. Το τζίντζερ τους δίνει εξαιρετική γεύση
Και του χρόνου!
Πέρισυ έφτιαξα κι εγώ τέτοιο γλυκό αλλά με καρότο και λόγω ελλείψεως αρμπαρόριζας εδώ που είμαι, βρήκα κάτι παρόμοιο που το ονομάζουν σιτρονέλα. Ήταν πολύ νόστιμο και αρωματικό. Το τζίντζερ τους δίνει εξαιρετική γεύση
Και του χρόνου!
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Σε ευχαριστώ Αννα μου! Οντως και η σιτρονέλα πρέπει να του πηγαίνει, άσε δε το τζίντζερ ...απίστευτη πιπεράτη...σπιρτάτη γεύση!!!
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ναι, πράγματι όπως την περιγράφεις είναι η γεύση του. Δεν ξέρω για την αρμπαρόριζα αλλά η "σιτρονέλα" έχει και μια πολύ ελαφριά λεμονάτη γεύση, ίσα ίσα που το καταλαβαίνεις. Όλα αυτά κάνουν τα γλυκάκια αυτά αξεπέραστα
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Και η αρμπαρόριζα, αφού να σκεφτείς ότι την βάζουν και στο λεμονάτο κάποιοι...εγώ δεν το έχω κάνει ακόμα αλλά θα την δοκιμάσω και σε φαγητό...τώρα που φούντωσαν οι ριζούλες μου ...!!
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Είσαι απίστευτη! Τι σε έχει πιάσει φέτος με τα γλυκάκια του κουταλιού? Λόχο θα ταϊσεις? Γεια σου βρε "μάνα" με τα ωραία σου!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Μα...το γράφω Ρένα μου....η παράκρουση ...συνεχίζεται! Και τα αντίδια γλυκό του κουταλιού θα τα κάνω...χαχααχα!!! Αυτό άμα βρεις ωραίο πατζάρι που τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει...εχω καιρό να πάρω...φτιάξτο οπωσδήποτε...δεν έχεις ιδέα από γεύση...άλλο πράγμα!
Παρόμοια θέματα
» ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ γλυκό κουταλιού
» ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
» ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ γλυκό κουταλιού
» ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
» Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης