Αναζήτηση
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
Φραγκόσυκο μαρμελάδα
1 πορτοκάλι μεσαίου
3 φραγκόσυκα
1 / 2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Αφαιρούμε τη φλούδα του πορτοκαλιού και κρατάμε τη σάρκα του. Κόβουμε τη φλούδα σε λεπτά στικς. Τα σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στεγνώνουμε τα στικς βάζουμε νέο νερό και ξαναβράζουμε για άλλα 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στεγνώνουμε για δεύτερη φορά.
Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι νερό και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά. Αυτή τη φορά δε στεγνώνουμε. Παίρνουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού αφαιρούμε τις ίνες και τη μεμβράνη και κόβουμε σε κυβάκια.
Ξεφλουδίζουμε τα φραγκόσυκα και αφαιρούμε τα σπόρια τους. (μπορούμε να τα φάμε όταν το φρούτο είναι ωμό αλλά όταν μαγειρευτεί δεν έχει ωραία γεύση).
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάρκα του πορτοκαλιού, τα φραγκόσυκα πολτοποιημένα , το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζουμε.
Έχει μια εξαιρετική και ασυνήθιστη γεύση αλλά διατηρείτε μόνο για 9
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Μαρμελάδα Φραγκόσυκο
Η πιο πρωτότυπη μαρμελάδα που έχω ακούσει γιατί ούτε το φανταζόμουν ότι υπάρχει.
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
Έχει απίθανη γεύση και ταιριάζει τέλεια με κρέας. Αν κάνετε μια τσεπούλα σε καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και βάλετε μέσα αυτή τη μαρμελάδα θα με θυμηθείτε.
antigoni- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 161
Registration date : 05/08/2009
Τι είναι αυτό βρε Ρενούλα? Δε το έχω δοκιμάσει για να μην πω ότι ούτε το έχω ξανακούσει...
Αντιγόνη ναι ε? Για πες εσύ καλό μου, που έχεις και τα πτυχία
Αντιγόνη ναι ε? Για πες εσύ καλό μου, που έχεις και τα πτυχία
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Γλυκό κουταλιού Φραγκόσυκο
Παιδιά γεια σας.
Είμαι καινούργιος στη λίστα η οποία με εντυπωσίασε με την ποικιλία των θεμάτων της.
Κάποτε είχα φάει γλυκό του κουταλιού φραγκόσυκο που μου άρεσε πάρα πολύ και τώρα ψάχνω να βρω κάποια συνταγή, αλλά μάταια.
Μήπως έχει κανείς υπόψη του!!!
Είμαι καινούργιος στη λίστα η οποία με εντυπωσίασε με την ποικιλία των θεμάτων της.
Κάποτε είχα φάει γλυκό του κουταλιού φραγκόσυκο που μου άρεσε πάρα πολύ και τώρα ψάχνω να βρω κάποια συνταγή, αλλά μάταια.
Μήπως έχει κανείς υπόψη του!!!
kyriakos- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 25/05/2010
Κυριάκο καλώς μας ήρθες!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά απ' όσο ξέρω πρέπει τα φραγκόσυκα να είναι άγουρα για να έχουν όσο το δυνατό λιγότερα κουκούτσια. Επειδή δεν γνωρίζω κάποια συνταγή, εάν το έφτιαχνα θα πειραματιζόμουν με μερικά κομμάτια φτιάχνοντας τα όπως το γλυκό ακτινίδιο.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ αλλά απ' όσο ξέρω πρέπει τα φραγκόσυκα να είναι άγουρα για να έχουν όσο το δυνατό λιγότερα κουκούτσια. Επειδή δεν γνωρίζω κάποια συνταγή, εάν το έφτιαχνα θα πειραματιζόμουν με μερικά κομμάτια φτιάχνοντας τα όπως το γλυκό ακτινίδιο.
Rena- Admin
-
Ρένα σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Προσπάθησα να τα φτιάξω όπως το σύκο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πέτυχε το πείραμα. Το άρωμα τους δεν είναι έντονο και επίσης όταν τα μασάς έχεις την αίσθηση ότι μασάς μαστίχα.
Θα ακολουθήσω τη συνταγή σου και θα σε ενημερώσω.
Προσπάθησα να τα φτιάξω όπως το σύκο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πέτυχε το πείραμα. Το άρωμα τους δεν είναι έντονο και επίσης όταν τα μασάς έχεις την αίσθηση ότι μασάς μαστίχα.
Θα ακολουθήσω τη συνταγή σου και θα σε ενημερώσω.
kyriakos- New Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 25/05/2010
Καλή επιτυχία και περιμένω να μου πεις πως πήγε το εγχείρημα
Rena- Admin
-
Παρόμοια θέματα
» Μαρμελάδα Βερίκοκο