Αναζήτηση
Χοιρινό με λαχανικά & αρμπαρόριζα αυγολέμονο
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Χοιρινό με λαχανικά & αρμπαρόριζα αυγολέμονο
Υλικά
1 kg χοιρινό μπούτι
2 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κολοκύθια
2-3 καρότα
3-4 πατάτες
1 κλωνί αρμπαρόριζα
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κ.γλ. κορν φλαουρ
αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν τσιγαριστεί κι αυτό ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό όσο να σκεπάζει το κρέας κι αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν κοντεύει να βράσει το κρέας κι ενώ ακόμη κρατάει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας μαζί με την αρμπαρόριζα και αλατοπιπερώνουμε.
Η αρμπαρόριζα έχει την ιδιότητα να προσθέτει στα φαγητά μια λεμονάτη γεύση και βέβαια ασύγκριτο άρωμα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο αφαιρούμε την αρμπαρόριζα, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό. Πριν αυγοκόψουμε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν χρειαστεί ανακάτεμα το κάνουμε κουνώντας την κατσαρόλα για να μην "σπάσουμε" και "διαλύσουμε" τα λαχανικά μας.
Tips:
Τελευταία διαπίστωσα ότι εξαιρετικό αυγολέμονο, με πολύ απλό τρόπο και χωρίς να κινδυνεύει να κόψει, φτιάχνουμε ρίχνοντας στο μούλτι, τα αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο κορν φλαουρ και ζωμό από το φαγητό. Χτυπάμε μόνο μερικά δευτερόλεπτα και "λούζουμε" το φαγητό μας.
Αν το αυγολέμονο σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να ρίξετε μόνο χυμό λεμονιού και να δέσετε με λίγο κορν φλάουρ.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Χοιρινό με λαχανικά & αρμπαρόριζα αυγολέμονο
Ωδή στην αρμπαρόριζα και προγραμματίζεται για αύριο το μεσημέρι!!!!!!!!!!! Τα σέβη μου!!!!!!!!!!!!
Φιλενάδα θα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις Καλή επιτυχία και τα σέβη μου επίσης
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τέλειο φαίνεται...εγώ λέω να περιμένω μήπως και έρθεις και μας το φτιάξεις με τα χεράκια σου!!!!
Αχ, τι μου κάνετε με την αρμπαρόριζα!
Που να τη βρω εδώ πέρα, καλέ;
Θα δοκιμάσω με τη σιτρονέλα όπως κάνω και με τα γλυκά του κουταλιού και βλέπουμε. Μου αρέσουν πολύ τα φαγητά με αυγολέμονο κι αυτή η συνταγή φαίνεται εξαιρετική και πολύ χρήσιμο το tip για το αυγολέμονο! Ευχαριστούμε Ρένα
Που να τη βρω εδώ πέρα, καλέ;
Θα δοκιμάσω με τη σιτρονέλα όπως κάνω και με τα γλυκά του κουταλιού και βλέπουμε. Μου αρέσουν πολύ τα φαγητά με αυγολέμονο κι αυτή η συνταγή φαίνεται εξαιρετική και πολύ χρήσιμο το tip για το αυγολέμονο! Ευχαριστούμε Ρένα
Παρόμοια θέματα
» χοιρινό με μπύρα και λαχανικά
» Αρμπαρόριζα
» Tσάι Ροδάκινο-φράουλα με δυόσμο και αρμπαρόριζα
» Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
» Κοτόσουπα αυγολέμονο
» Αρμπαρόριζα
» Tσάι Ροδάκινο-φράουλα με δυόσμο και αρμπαρόριζα
» Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
» Κοτόσουπα αυγολέμονο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή