Αναζήτηση
Κοτόσουπα αυγολέμονο
+2
nikolas
Rena
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Κοτόσουπα αυγολέμονο
Υλικά
1 κοτόπουλο ή μέρη (στήθος, μπούτια, φτερούγες)
2 κύβοι βοδινού
4 καρότα
2 αυγά
2 λεμόνια
1 φλ.καφέ ρύζι
Προαιρετικά
1-2 πατάτες
1 κρεμμύδι ολόκληρο
3-4 κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσει, ξαφρίζοντας στο μεταξύ. Μόλις πάρει ένα δυο βράσεις προσθέτουμε τα λαχανικά και τους κύβους και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από την κατσαρόλα κότα και λαχανικά και προσθέτουμε λίγο ρύζι (μπορούμε να βάλουμε και φιδέ, ή πεπονάκι, αστράκι κλπ) Αφήνουμε για 6-7 λεπτά να γίνει το ρύζι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε σιγά σιγά να μη μας κόψει λίγο ζωμό από τη σούπα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια γρήγορη κίνηση ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας γρήγορα. Με αυτόν τον τρόπο δε μου κόβει ποτέ.
Η μητέρα μου αν το δει, θα έχει ενστάσεις. Εκείνη συνήθως χωρίζει κρόκους από ασπράδια και τα χτυπά χωριστά Θα σας πω πως το κάνει κι επιλέξτε καλύτερα ότι σας ταιριάζει.
Χωρίζει τους κρόκους από το ασπράδι. Χτυπά τα ασπράδια να αφρατέψουν και χωριστά τους κρόκους. Προσθέτει τους κρόκους στο ασπράδι και σιγά σιγά το λεμόνι. Στη συνέχεια βάζει ζωμό από τη σούπα, πάντα χτυπώντας και ρίχνει το μίγμα στη σούπα. Ούτε σε εκείνη κόβει ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Νομίζω η διαφορά μας είναι ότι εγώ τα χτυπάω όλα μαζί με νερό κι έτσι έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Ιαν 08, 2017 11:29 pm, 1 φορά
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Κοτόσουπα αυγολέμονο
Nόστιμη και μια χαρά για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες, αλλά εγώ τουλάχιστον θέλω 3 πιάτα για να με πιάσει Αλλά δεν μας είπες το μυστικό..η γριά κότα έχει το ζουμί. Φιλιά μικρή
nikolas- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 910
Registration date : 31/07/2009
χαχαχα Νίκο καλά και είσαι εδώ να μας διαφωτίζεις
Ρενάκι τρελαίνομαι για σουπίτσες. Μπράβο! Εμείς βάζουμε κι ένα δαφνόφυλλο για το άρωμα μέσα.
Ρενάκι τρελαίνομαι για σουπίτσες. Μπράβο! Εμείς βάζουμε κι ένα δαφνόφυλλο για το άρωμα μέσα.
chefoulla- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 259
Registration date : 12/07/2009
Μου έλειψε μια σουπίτσα, μάλλον αυτή πάω για αύριο.
raymonda- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 501
Registration date : 12/07/2009
Ότι πρέπει η σουπίτσα για το χειμώνα και όχι μόνο. Το αυγολέμονο κι εγώ το κάνω σαν τη μανούλα γιατί το ασπράδι χτυπημένο μόνο του δίνει πιο κρεμώδες αποτέλεσμα στις σουπίτσες! Νικόλα η αλανιάρα κότα κάνει το ζουμί είτε νέα είτε γριά!
Παρόμοια θέματα
» Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
» Ψαρόσουπα αυγολέμονο
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
» Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
» Κρεατόσουπα αυγολέμονο
» Ψαρόσουπα αυγολέμονο
» Μαγειρίτσα(αυγολέμονο)
» Αρνάκι με αγκινάρες αυγολέμονο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή