delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά

Πήγαινε κάτω

Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά Empty Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά

Δημοσίευση από Rena Κυρ Μαρ 15, 2015 1:58 am

Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά 0488ab

Μια υπέροχη τούρτα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη. Ανάλαφρη και πεντανόστιμη Καταναλώνεται χωρίς ενοχές. Αν όμως επιμένετε στη ζάχαρη απλά αντικαταστήστε το γλυκαντικό με ίσης ποσότητας ζάχαρη.

Παντεσπάνι


4 αυγά
1 φλ.τσ. γλυκαντικό Natreen
1 κάψουλα βανίλιας
1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 
Φτιάχνουμε παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ ή με αυγοδάρτη τα αυγά με το γλυκαντικό και 1 βανίλια ώσπου να αφρατέψουν.
Κοσκινίζουμε μέσα 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει κι ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 28 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς  για περίπου 20 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι  και αφού κρυώσει το χωρίζουμε στη μέση ώστε να έχουμε δύο βάσεις.

Για την κρέμα
5 κρόκους
½ φλ.τσ. γλυκαντικό Natreen
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 ½ φλ.τσ. γάλα
2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο ή μία κάψουλα βανίλιας
Αμύγδαλο καβουρντισμένο και χοντροτριμμένο
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας  τους κρόκους με το γλυκαντικό. Προσθέτουμε το  κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και όσο είναι ακόμη κρύο ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά συνεχώς, για να μη σβωλιάσει, ώσπου να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν έχει πήξει και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και  την εσάνς ή τη βανίλια. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.

Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά Mwvfhu

Για την επικάλυψη
1 ερμόλ
2 κ.σ. γλυκαντικό Natreen
 
Xτυπάμε τη σαντιγύ με το γλυκαντικό μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Επιπλέον
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο

Tούρτα αμυγδάλου με γλυκαντικά Aczr0n

Συναρμολόγηση
Ενώνουμε τα δυο παντεσπάνια με την κρέμα αφού τα ραντίσουμε πριν με λίγο γάλα.
Καλύπτουμε την τούρτα με την σαντιγύ και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο.
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης