delicieuses
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μανιταροπιτα της Καιτης

Πήγαινε κάτω

Μανιταροπιτα της Καιτης Empty Μανιταροπιτα της Καιτης

Δημοσίευση από Rena Την / Το Κυρ Σεπ 18, 2011 10:23 am

Μανιταροπιτα της Καιτης 3007o

Υπέροχη, λαχταριστή μανιταρόπιτα. Θα σας ενθουσιάσει, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μανιταριών.

Υλικά

Για τη ζύμη


1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι λάδι
1/4 ποτηριού τσίπουρο
αλεύρι όσο πάρει ώστε να έχετε μια ζύμη εύπλαστη (περίπου στο μισό κιλό)

Για τη γέμιση


2 κρεμμύδια σε φετάκια
1/4 φλ. τσ. λάδι
1 πακέτο μανιτάρια champignon ή portobello
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι άνηθο (μόνο τα τρυφερά φύλλα, όχι τα κοτσάνια)
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 αυγό χτυπημένο
1 φλ.τσ. ξινομυζήθρα ή τρίμμα φέτας
1 φλ. τσ. τριμμένο κίτρινο τυρί (όχι αλμυρό-π.χ. γλυκιά γραβιέρα, γκούντα, κασέρι)
1 κ.σ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσ. γάλα
πιπέρι
αλάτι με μέτρο αν είναι πολύ αλμυρά τα τυριά

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.

Στο μεταξύ σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε ψιλοκόψει.

Μανιταροπιτα της Καιτης 3155g

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αφήνουμε να σωταριστούν όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατιμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν τα μανιτάρια.

Μανιταροπιτα της Καιτης 3161z

Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τα τυριά μαζί με το γάλα και το γιαούρτι.

Μανιταροπιτα της Καιτης 3162m

Μανιταροπιτα της Καιτης 3165k

Χωρίζουμε το φύλλο μας σε τρία μέρη και πλάθουμε 3 φύλλα. Σε ένα ταψί λαδωμένο στρώνουμε το πρώτο φύλλο και προσθέτουμε τη γέμιση.

Μανιταροπιτα της Καιτης 5267

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο λάδι και από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο. Το λαδώνουμε και το ραντίζουμε με λίγο νερό. Με ένα πηρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία την πίτα για να φουσκώσει ομοιόμορφα.

Μανιταροπιτα της Καιτης 5269

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Μανιταροπιτα της Καιτης 5276

Μανιταροπιτα της Καιτης 5277


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Rena στις Κυρ Ιαν 15, 2012 4:04 am, 4 φορές συνολικά
Rena
Rena
Admin
Admin

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μανιταροπιτα της Καιτης Empty Απ: Μανιταροπιτα της Καιτης

Δημοσίευση από Λίλα Την / Το Κυρ Σεπ 18, 2011 8:56 pm

Yπέροχη...τη φτιάχνω συνήθως με σφολιάτα αλλά με το χειροποίητο φύλλο δείχνει φανταστική!!! flower
Λίλα
Λίλα
Star Member
Star Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 3297
Τόπος : Κρανίδι
Registration date : 12/07/2009

http://lilaspurplethoughts.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μανιταροπιτα της Καιτης Empty Απ: Μανιταροπιτα της Καιτης

Δημοσίευση από Ειρήνη Την / Το Κυρ Σεπ 18, 2011 10:27 pm

Αχ, αυτό το τραγανό ζυμαρένια φυλλαράκι θέλω και τι στο κόσμο!!
Ειρήνη
Ειρήνη
Supreme Member
Supreme Member

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μανιταροπιτα της Καιτης Empty Απ: Μανιταροπιτα της Καιτης

Δημοσίευση από EfiK Την / Το Δευ Σεπ 19, 2011 6:47 am

Αυτό το κρατς που θα κάνει στην πρώτη μπουκιά είναι όλα τα λεφτά!

Μου αρέσουν τα μανιταράκια και σε αυτή την εκδοχή και θα την δοκιμάσω!
EfiK
EfiK
Moderator
Moderator

Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 4318
Τόπος : Αγ. Ανάργυροι
Registration date : 13/08/2009

http://epipantosepistitou-efik.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης