Αναζήτηση
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
+4
anastazie
sofia
Rena
EfiK
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Πεσκέσι με κρητικά καλούδια έφτασε προχθές στο σπίτι μας και μέσα σε αυτά που ήρθαν ήταν και 2 τσουπωτά-τσουπωτά κουνελάκια!
Γενικά κουνελάκι μαγειρεύουμε σπίτι μας μόνο αν είναι από χέρι γνωστό, δεν ζηλεύω του ΣΜ ποτέ! Παραξενιά? Μπορεί ...αλλλά δεν μου κάνει κλικ του εμπορίου για να το πάρω να το μαγειρέψω....τεσπά..Μετά το ..σχετικό δημοψήφισμα αποφασίστηκε να γίνει με κρασάκι και δενδρολίβανο, οπότε φύγαμε :
Υλικά
1 κουνέλι σε μερίδες
Για τη μαρινάδα
3 φλ. κρασί
1 φλ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το σωτάρισμα μετά)
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
1 φλ. κρασί λευκό
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μαρινάρουμε το κουνελάκι μας με τα παραπάνω υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ το ξέχασα εκεί μέχρι την άλλη μέρα.
Από τη μαρινάδα κρατάμε το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Τα υπόλοιπα τα πετάμε. Οταν το κάνω κοκκινιστό δεν πετιούνται όμως, υπόψη αυτό.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο (χώρια από αυτό της μαρινάδας) το κουνελάκι, προσθέτουμε το σκόρδο, το κλαδάκι της ρίγανης και του δενδρολίβανου και όταν πάρει ωραίο χρώμα από παντού, σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για καμιά ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.
*Στα μέσα του μαγειρέματός μας αν θέλουμε, μπορούμε να του προσθέσουμε πατάτες σε χονδρές ροδέλες, να καπακώσουμε και να συνεχίσουμε το σιγανό μας μαγείρεμα κανονικά.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατατούλες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας.
Απλό και πεντανόστιμο. Ετσι θέλω τα αυθεντικά προϊόντα, λυπάμαι να τα περιπλέξω, πιστεύω ότι αναδεικνύονται πιο όμορφα με απλό τρόπο!
Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας!
Απ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Μέχρι εδώ μύρισε το κουνελάκι σου Θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία γιατί πολύ μου άρεσε έτσι με τη μαρινάδα του.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Mε τα κουνέλια έχω ένα πρόβλημα, ενώ μου αρέσουν πολύ δε μπορώ να τα διαχειριστώ στο μαγείρεμα. Ίσως κάνω μια δοκιμή μπας και αλλάξει κάτι. Πεντανόστιμο πάντως.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Πόσο δίκιο έχεις Έφη μου. Τα αυθεντικά προϊόντα πρέπει να τα τιμάμε με τη μαγειρική μας κι όχι να καπακώνουμε τις γεύσεις και τα αρώματα. Εξαιρετικό το κουνελάκι σου. Το κρασάκι σου λευκό?
anastazie- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 790
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Αρωματικότατο το κουνελάκι. Αν και έχω ένα θέμα στο μαγείρεμα του κουνελιού σαν τη Σοφία, όταν το βρίσκω έτοιμο-σερβιρισμένο το απολαμβάνω.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Αχ.. ναχα τη συνταγή εχτές. Είχα ένα κουνελάκι και το έκανα κοκκινιστο με κρεμμυδάκια. Κρατάω τη συνταγή γιατί σύντομα θα έχω και αλλα κουνελάκια στο καταψύκτη.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Παρόμοια θέματα
» Κουνέλι ριγανάτο
» κουνελι στο φουρνο
» Κουνέλι Στιφάδο
» κουνέλι στο φούρνο με πατάτες
» Αρνακι με μπεικον και δενδρολίβανο
» κουνελι στο φουρνο
» Κουνέλι Στιφάδο
» κουνέλι στο φούρνο με πατάτες
» Αρνακι με μπεικον και δενδρολίβανο
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης