Αναζήτηση
ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
3 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα της Μεξικάνικης κουζίνας αυτά τα πικάντικα μπισκότα ξαφνιάζουν με τη ντελικάτη γεύση τους. Ότι πρέπει με τον καφέ μετά από το φαγητό ή με ένα ποτήρι Πορτ ή και ρόφημα σοκολάτας
Υλικά (για περίπου 24 μπισκότα):
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ανοιχτόχρωμη καφέ ζάχαρη
1 αυγό
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλίνες)
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας σκόνη άγλυκο κακάο
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπαίκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1/8-1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
3/4 κούπας σταγόνες ημίγλυκης σοκολάτας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C-180°C και στρώνετε δυο μεγάλα ρηχά ταψιά με χαρτί φούρνου.
Στο μπωλ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Ελαττώστε την ταχύτητα στο μέτριο, προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη.
Κοσκινίστε σ' ένα μπωλ το αλεύρι μαζί με το κακάο, τη σόδα, το μπαίκιν, το αλάτι, την κανέλα, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Ρίξτε αυτό το μείγμα στο μπωλ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, ελαττώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος προσθέστε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατέψτε απαλά.
Παίρνετε ποσότητα από τη ζύμη και πλάθετε μπαλίτσες μεγέθους περίπου 3εκ. Τις αραδιάζετε στα ταψιά αφήνοντας μεταξύ τους ένα κενό περίπου 5εκ. γιατί θα απλωθούν μόνα τους κατά το ψήσιμο.
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 11-13 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα ίσα ίσα απλώς να σταθεροποιηθούν στο κέντρο τους. Μην τα παραψήσετε!!! Βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να συνέλθουν για περίπου 3 λεπτά στα ταψιά και στη συνέχεια τα τοποθετείτε σε σχάρα για να κρυώσουν πλήρως.
Μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.
Σημ.: Μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του πιπεριού καγιέν ανάλογα με το πόσο πιπεράτα θέλετε τα μπισκότα. Το 1/8 κ.γ. δίνει μια πολύ ελαφριά πικάντικη γεύση χωρίς όμως να τα κάνει καυτερά
Απ: ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Yπέροχα Άννα μου! Άνετα τσάκιζα μερικά τώρα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ρένα μου ευχαριστώ, να' σαι καλά Κρίμα που δεν είμασταν κοντά όσο τα λέγαμε για να σε κεράσω και να τα ευχαριστηθείς!! Καλή Κυριακή
Απ: ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Όλες οι περίεργες συνταγές με προκαλούν να τις δοκιμάσω. 'Εχω δοκιμάσει σοκολατάκια με πιπέρι σε διάφορες εκδόσεις (χωρίς να με ξετρελλάνουν) και έχω την αίσθηση ότι το πιπέρι στα μπισκοτάκια θα είναι περισσότερο ταιριαστό.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: ΠΙΠΕΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Γειά σου Ειρήνη:-) Λοιπόν, κι εγώ έχω την ίδια άποψη. Πριν τα δοκιμάσω (και στη συνέχεια τα φτιάξω πρώτη φορά) σκεφτόμουν ότι δεν θα μου πολυαρέσουν όπως και η σοκολάτα με πιπέρι.... Τελικά, κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει περισσότερο με τα μπισκότα. Καλή εβδομάδα
Παρόμοια θέματα
» Μπισκοτα σοκολατας
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ
» Μπισκότα διπλής σοκολάτας
» Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΟΜΙΝΟ
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ
» Μπισκότα διπλής σοκολάτας
» Μπισκότα σοκολάτας με καραμέλα γάλακτος
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΟΜΙΝΟ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης