Αναζήτηση
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
Μπισκοτάκια σήμερα και όχι μόνο παγωτού!
Πεντανόστιμα που αν θέλουμε τα αφήνουμε σκέτα βανιλένια, αν δεν θέλουμε τα αρωματίζουμε
ανάλογα με το παγωτάκι μας ή τα κέφια μας.
Υλικά για περίπου 26 μπισκοτάκια σε σχήμα μαντλέν
Αν τα θέλετε στρογγυλά επειδή η ζύμη είναι αρκετά ρευστή θα πρέπει να βάλετε το μείγμα σε μαφινοθηκούλες, αλλά ελάχιστο σε κάθε μία, μη σας βγουν χονδρά και μέσα μείνουν άψητα. Υπολογίστε να είναι το πάχος τους σαν αυτά που μας σερβίρουν πάνω στα παγωτά, μη το αμελήσετε.
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αβγού
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ. γλ. βανίλια ή εσάνς πορτοκάλι (έβαλα πορτοκάλι)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενώνουμε με τα ασπράδια και στο τέλος το αλεύρι και την εσάνς.
Αυτό ήταν!
Αδειάζουμε το μείγμα σε μαφινοταψάκια ή σε φορμίτσες μαντλέν που δείχνουν τα μπισκοτάκια μας ακόμα πιο ωραία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν, είναι ευαίσθητα. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω, μόλις τα βγάλουμε και αρχίσουν να κρυώνουν σφίγγουν και είναι μια χαρά!
Στολίζουμε τα παγωτάκια μας και δεν ξαναγοράζουμε ποτέ μπισκοτάκια παγωτού!
Τη συνταγή την βρήκα στο Radicio.
Καλή απόλαυση!
Πεντανόστιμα που αν θέλουμε τα αφήνουμε σκέτα βανιλένια, αν δεν θέλουμε τα αρωματίζουμε
ανάλογα με το παγωτάκι μας ή τα κέφια μας.
Υλικά για περίπου 26 μπισκοτάκια σε σχήμα μαντλέν
Αν τα θέλετε στρογγυλά επειδή η ζύμη είναι αρκετά ρευστή θα πρέπει να βάλετε το μείγμα σε μαφινοθηκούλες, αλλά ελάχιστο σε κάθε μία, μη σας βγουν χονδρά και μέσα μείνουν άψητα. Υπολογίστε να είναι το πάχος τους σαν αυτά που μας σερβίρουν πάνω στα παγωτά, μη το αμελήσετε.
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αβγού
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
1 κ. γλ. βανίλια ή εσάνς πορτοκάλι (έβαλα πορτοκάλι)
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενώνουμε με τα ασπράδια και στο τέλος το αλεύρι και την εσάνς.
Αυτό ήταν!
Αδειάζουμε το μείγμα σε μαφινοταψάκια ή σε φορμίτσες μαντλέν που δείχνουν τα μπισκοτάκια μας ακόμα πιο ωραία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξουν, είναι ευαίσθητα. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω, μόλις τα βγάλουμε και αρχίσουν να κρυώνουν σφίγγουν και είναι μια χαρά!
Στολίζουμε τα παγωτάκια μας και δεν ξαναγοράζουμε ποτέ μπισκοτάκια παγωτού!
Τη συνταγή την βρήκα στο Radicio.
Καλή απόλαυση!
Απ: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΓΩΤΟΥ
Τέλεια και αυτές οι φορμίτσες με τρελαίνουν. Έχω πάρει κι εγώ αλλά ακόμη δε τις έχω χρησιμοποιήσει.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Παρόμοια θέματα
» Κεκάκια σε χωνάκι παγωτού
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΟΜΙΝΟ
» ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
» Μπισκότα Κανέλλας
» Μπισκοτα σοκολατας
» ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΝΤΟΜΙΝΟ
» ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
» Μπισκότα Κανέλλας
» Μπισκοτα σοκολατας
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης