Αναζήτηση
ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
+3
Rena
sofia
Λίλα
7 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Υπέροχα, αρωματικά και πεντανόστιμα κεκάκια για να ξεκινήσει γλυκά η νέα χρονιά!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΚΕΚΑΚΙΑ
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλυκού σόδα φαγητού
1 κ. γλυκού baking powder
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα άσπρη ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη ή σπορέλαιο
500 γραμμάρια τριμμένη και στυμένη καλά κολοκύθα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα μπαχαρικά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και τα αυγά όλα μαζί. Ρίχνουμε και τα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένες θήκες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για περίπου 30 λεπτά και μέχρι να βγεί καθαρή μια ξύλινη φουρκέτα που θα την μπήξουμε στο κέντρο από ένα κεκάκι.
Τρώγονται σκέτα με το καφεδάκι μας ή μπορείτε να τα γλασάρετε με σοκολάτα την οποία θα λιώσετε σε μπεν μαρί.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ!!
Απ: ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Mα τι ωραία είναι απλά δεν έχει τύχει να βρω μικρή κολοκύθα. Μέχρι στιγμής όλες είναι για να σέρνουν την άμαξα χαχαχα. Τα γλασαρισμένα σου δε, όνειρο.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Χαχαχχαα Σοφία πολύ γέλασα. Λιλού που είναι τα κεκάκια? Έμεινε τίποτα? Στείλε σε παρακαλώ 2-3 κατά δω
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Τέλεια Λίλα. Να σε ρωτήσω επειδή θέλω να τα δοκιμάσω και το έχω δει και σε άλλες συνταγές γιατί βάζουμε και baking και σόδα? Την ίδια δουλειά δεν κάνουν πάνω κάτω? Και επίσης τι διαφορά έχει η μαύρη ζάχαρη από την άσπρη και όταν λες μαύρη εννοείς καστανή? Ευχαριστώ και συγγνώμη που ρωτάω πολλά
Sevasti- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1095
Registration date : 12/07/2009
Και έχω μία κολοκύθα που χαροπαλεύει μία εβδομάδα....θα την τσεκάρω το μεσημεράκι....πάνω στην ώρα το έβαλες...
Sevasti έγραψε:Τέλεια Λίλα. Να σε ρωτήσω επειδή θέλω να τα δοκιμάσω και το έχω δει και σε άλλες συνταγές γιατί βάζουμε και baking και σόδα? Την ίδια δουλειά δεν κάνουν πάνω κάτω? Και επίσης τι διαφορά έχει η μαύρη ζάχαρη από την άσπρη και όταν λες μαύρη εννοείς καστανή? Ευχαριστώ και συγγνώμη που ρωτάω πολλά
Όταν τα γλυκά έχουν μέσα φρούτα είναι βαριά και υγρά οπότε θέλουν περισσότερη βοήθεια για να ανέβουν. Η μαύρη ζάχαρη τους προσδίδει ένα διαφορετικό άρωμα και είναι πιο υγιεινή από την άσπρη γιατί είναι λιγότερο κατεργασμένη! Όσο πιο σκούρα είναι η ζάχαρη τόσο πιο ακατέργαστη είναι. Μπορείς όμως να βάλεις και μόνο λευκή!!!
Νοστιμότατα και με πολυαγαπημένα υλικά. Καταγράφονται!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Είχα πάρει στις γιορτές και φτιάξαμε μια θεϊκή κολοκυθόπιτα. Κρίμα που δεν είχα δει τη συνταγή σου για τα κεκάκια.
anneta43- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 652
Παρόμοια θέματα
» ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
» Κολοκύθα εορταστική
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
» Κεκάκια ροδάκινο
» Κολοκύθα εορταστική
» ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ