Αναζήτηση
Βασιλόπιτα της νταίζης
+4
EfiK
helen
Rena
ΝΤΑΙΖΗ
8 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Βασιλόπιτα της νταίζης
Μετά τις καταπληκτικές βασιλόπιτες της Εφης και της Ρένας και εκείνα τα απίθανα ρόδια της Εφης (είσαι Η χρυσοχέρα με τα 4 παιδιά ) μπήκα στο πειρασμό να φτιαξω κάπως έτσι και τη δική μας βασιλοπίτα. Σας στέλνω τις φωτο καθώς και το χαμό που έγινε στο τραπέζι για να το δουν μέρικές που νομίζουν οτι η μαγειρική είναι απλά ....χόμπυ.
Εχω αρκετές απορίες 1. δε μπορούσα να ανοίξω περισσότερο τη ζύμη γιατί μου έσκαγε στις άκρες και έτσι έγινε πολύ χοντρή.
2. Εβαλα μερέντα για κόληση όμως στα πλάγια δεν κόλλαγε καλά ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
3.Δεν μπόρεσα να το τελείωσω καλά στο κάτω μέρος που το έκοψα με το μαχαίρι και δεν έιχα αλλο κουράγιο για να ανοίξω κορδονι να βάλω κάτω-κάτω.
4. Μετά απο αυτό νομίζω οτι μπορώ να ανοίξω και φύλο για πίτα. Πάντος σήμερα με πονάει το δεξί μου χέρι. (αθριτικα)
Εφούλα ,τώρα είδα τις πληροφορίες σου ,θα τις φυλάξω για το τέλος του μήνα που θέλω να φτιάξω τούρτα για τον άντρα μου.
Εχω αρκετές απορίες 1. δε μπορούσα να ανοίξω περισσότερο τη ζύμη γιατί μου έσκαγε στις άκρες και έτσι έγινε πολύ χοντρή.
2. Εβαλα μερέντα για κόληση όμως στα πλάγια δεν κόλλαγε καλά ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
3.Δεν μπόρεσα να το τελείωσω καλά στο κάτω μέρος που το έκοψα με το μαχαίρι και δεν έιχα αλλο κουράγιο για να ανοίξω κορδονι να βάλω κάτω-κάτω.
4. Μετά απο αυτό νομίζω οτι μπορώ να ανοίξω και φύλο για πίτα. Πάντος σήμερα με πονάει το δεξί μου χέρι. (αθριτικα)
Εφούλα ,τώρα είδα τις πληροφορίες σου ,θα τις φυλάξω για το τέλος του μήνα που θέλω να φτιάξω τούρτα για τον άντρα μου.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Νταίζη τέλεια σου έγινε. Γι αυτά που ρωτάς η γνώμη μου είναι η εξής.
1. Νομίζω χρειαζόταν να βάλεις λίγο βούτυρο στα χέρια, ίσα να γυαλίσουν και να τη δουλέψεις. Έτσι δεν κάνει σκασίματα
2. Χρειαζόταν πατίκωμα με τα χέρια να φύγει ο αέρας.
3. Μπορούσες αντί να κόψεις, να βάλεις το περίσσευμα της ζαχαρόπαστας από κάτω
4. Αφού άνοιξες ζαχαρόπαστα το φύλλο για πίτα θα σου φανεί παιχνιδάκι
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΆΞΕΙΣ!
1. Νομίζω χρειαζόταν να βάλεις λίγο βούτυρο στα χέρια, ίσα να γυαλίσουν και να τη δουλέψεις. Έτσι δεν κάνει σκασίματα
2. Χρειαζόταν πατίκωμα με τα χέρια να φύγει ο αέρας.
3. Μπορούσες αντί να κόψεις, να βάλεις το περίσσευμα της ζαχαρόπαστας από κάτω
4. Αφού άνοιξες ζαχαρόπαστα το φύλλο για πίτα θα σου φανεί παιχνιδάκι
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΆΞΕΙΣ!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Πρώτη δοκιμή κι έγινε έτσι??? Φανταστική. Μπράβο Νταιζη, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Με τι συνταγή την έφτιαξες?
helen- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 728
Registration date : 26/08/2009
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Νταίζη μου πολή καλή για αρχή! Και του χρόνου να σαι καλά να ξανακάνεις! Ασε που μπορείς να πειραματιστείς με τουρτες γενεθλίων ή απλά κέηκ μέχρι να της πάρεις τον αέρα...
Η δοσολογία αυτή που δίνει η Νίκη είναι για δύο χρήσεις πλούσιες, δεν είναι για ένα κέηκ. Μήπως εκεί έγινε το μπέρδεμα?
Εγώ ανοίγω ζαχαρόπαστα με αυτή τη δόση, χρησιμοποιώ όση νομίζω (η μισή για ένα κέηκ είναι εντάξει) και την υπόλοιπη την τυλίγω με μεμβράνη καλά, καλά και την αφήνω για άλλη φορά. Επίσης αν πάω να τη δουλέψω και μου φαίνεται ψιλοξερή, αλείφω με λίγο βιτάμ τα χέρια μου και μια χαρά επανέρχεται. Ελάχιστο, ετσι?
Αυτό που σου γράφει η Ρένα μας για το πατίκωμα ισχύει, και εμένα μου έβγαλε την πίστη λίγο στην αρχή γιατί δεν είχα ξαναπλώσει σε κέηκ, ο μπομπ που είχα κάνει είχε μικρότερες επιφάνειες και δεν δυσκόλεψε. Στη βασιλόπιτα μου γύρισε λίγο το μάτι ανάποδα....αλλά αξιζε τον κόπο..χαχαχα!! Αλλη φορά ανοιγε τη ζύμη μέσα σε πυρεξ για να γλιτώνεις όλο αυτό το χαμό και απλά δουλευε τη στο τραπέζι. Και φυσικά (από οτι είδα το τηρησες) γαντάκια! αχαχααχ!
Για πες πως σου φάνηκε η διαδικασία? Δεν είναι αγχολυτική?
Η δοσολογία αυτή που δίνει η Νίκη είναι για δύο χρήσεις πλούσιες, δεν είναι για ένα κέηκ. Μήπως εκεί έγινε το μπέρδεμα?
Εγώ ανοίγω ζαχαρόπαστα με αυτή τη δόση, χρησιμοποιώ όση νομίζω (η μισή για ένα κέηκ είναι εντάξει) και την υπόλοιπη την τυλίγω με μεμβράνη καλά, καλά και την αφήνω για άλλη φορά. Επίσης αν πάω να τη δουλέψω και μου φαίνεται ψιλοξερή, αλείφω με λίγο βιτάμ τα χέρια μου και μια χαρά επανέρχεται. Ελάχιστο, ετσι?
Αυτό που σου γράφει η Ρένα μας για το πατίκωμα ισχύει, και εμένα μου έβγαλε την πίστη λίγο στην αρχή γιατί δεν είχα ξαναπλώσει σε κέηκ, ο μπομπ που είχα κάνει είχε μικρότερες επιφάνειες και δεν δυσκόλεψε. Στη βασιλόπιτα μου γύρισε λίγο το μάτι ανάποδα....αλλά αξιζε τον κόπο..χαχαχα!! Αλλη φορά ανοιγε τη ζύμη μέσα σε πυρεξ για να γλιτώνεις όλο αυτό το χαμό και απλά δουλευε τη στο τραπέζι. Και φυσικά (από οτι είδα το τηρησες) γαντάκια! αχαχααχ!
Για πες πως σου φάνηκε η διαδικασία? Δεν είναι αγχολυτική?
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Αυτό το μαύρο που φαίνεται αριστερά της φωτο είναι το λαπτοπ της κόρης μου που σε όλη τη διαδικασία το είχα ανοικτό για να μη μου ξεφύγει τίποτα. ¨Οση ώρα ζήμωνα έλεγα απο μέσα μου _ δε θα τον πιάσω τον κ... που δεν άφησε φράγκο σε κανένα ταμείο. και δώστου βαραγα!!!. Μαρεσουν πολυ οι κατασκευες. Ακολουθησα τη συνταγη της Ρένας ,όμως είχα διαβάσει και μια άλλη που έλεγε τα μισά υγρά για 1 κιλό άχνη και φοβόμουν λίγο και κράτησα λίγο υγρό στην άκρη. Η χαζή δεν είχα άλλη αχνη για να είμαι ανετη.Δεν είχα διαβάσει καθόλου για το βιτάμ,όμως και με έλαχιστο νερό (σταγόνα) στο χέρι πάλι μαλάκωνε. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν άνοιγε εύκολα και στο πατίκωμα άρχιζε να σκάει.
Θα μπώ να διαβάσω το site που μου έστειλες και θα έπανέρθω. Τώρα ετοιμάζω τραπέζι για φύλλους και έφτιαξα μια φοβερή μους σοκολα και μια μακαρονόπιτα που στην έμφανιση φαίνεται σπουδαία.
Θα μπώ να διαβάσω το site που μου έστειλες και θα έπανέρθω. Τώρα ετοιμάζω τραπέζι για φύλλους και έφτιαξα μια φοβερή μους σοκολα και μια μακαρονόπιτα που στην έμφανιση φαίνεται σπουδαία.
ΝΤΑΙΖΗ- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 528
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 16/04/2010
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
λιλού και εγω συμφωνώ ,είναι τέλεια
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Πολύ καλή προσπάθεια Νταίζη. Γεια στα χέρια σου. Σας βλέπω όλες και σας χαίρομαι. Εγώ δεν είμαι καθόλου της υπομονής. Μπράβο χρυσοχέρικα κορίτσια του deli.
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Απ: Βασιλόπιτα της νταίζης
Μπράβο Νταίζη. Πολύ καλή έγινε και τα χιονανθρωπάκια ζωγραφιστά
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης