Αναζήτηση
μπακλαβας με μελομακάρονα
5 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
μπακλαβας με μελομακάρονα
Τώρα που πέρασαν οι γιορτές τα μελομακάρονα ακόμα στολίζουν τα τραπέζια η τους μπουφέδες μας.Τα βλέπομε και λυπόμαστε να τα πετάξομε η απλά θέλομε να κάνομε αποτοξίνωση και δεν ξέρομε τι να τα κάνομε .Κι όμως γίνονται ωραιότατα μπακλαβαδάκια.
Τα τρίβομε να διαλυθούν τελείως ,τα ανακατεύομε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.Χτυπάμε1 -2
ασπράδια αυγού και ανακατευομε τα μελομακάρονα.Παίρνομε φύλλα κρούστας,τα κόβομε στα 3 ,τα βουτυρώνομε και παίρνομε ενα-ενα και βάζομε στην ακρη απο 1 κ.σ απο το μιγμα ,τυλίγομε σε ρολό και ψήνομε στο φούρνο στους 180 β μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζομε απο τη λαμαρίνα και τα πασπαλίζομε με άχνη και κανέλα
Τα τρίβομε να διαλυθούν τελείως ,τα ανακατεύομε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.Χτυπάμε1 -2
ασπράδια αυγού και ανακατευομε τα μελομακάρονα.Παίρνομε φύλλα κρούστας,τα κόβομε στα 3 ,τα βουτυρώνομε και παίρνομε ενα-ενα και βάζομε στην ακρη απο 1 κ.σ απο το μιγμα ,τυλίγομε σε ρολό και ψήνομε στο φούρνο στους 180 β μέχρι να ροδίσουν.Τα βγάζομε απο τη λαμαρίνα και τα πασπαλίζομε με άχνη και κανέλα
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: μπακλαβας με μελομακάρονα
πολυ ενδιαφέρουσα συνταγή!!!
VIVIAN- Beautiful Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 242
Τόπος : ΑΘΗΝΑ
Registration date : 19/10/2010
Κρίμα...χθες τσακίσαμε και το τελευταίο μελομακάρονο. Όντως ενδιαφέρουσα συνταγή Ντινάκι!
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Ωραία ιδέα!
Πάντως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μου γεννιέται η απορία πως είναι δυνατόν να περισσεύουν τόσα πολλά κουραμπιεδομελομακάρονα σε κάθε σπίτι? Εμείς (ο άντρας μου κυρίως) το λήξαμε το θεμα από τη προηγουμενη εβδομάδα. χιχιχι!
Πάντως κάθε χρόνο τέτοια εποχή μου γεννιέται η απορία πως είναι δυνατόν να περισσεύουν τόσα πολλά κουραμπιεδομελομακάρονα σε κάθε σπίτι? Εμείς (ο άντρας μου κυρίως) το λήξαμε το θεμα από τη προηγουμενη εβδομάδα. χιχιχι!
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης