Αναζήτηση
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
+2
EfiK
ntina
6 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
μια υπέροχη ρεβιθάδα ,θερμαντική και πεντανόστιμη
ΥΛΙΚΑ
Μισο κιλό ρεβύθια
1 κ.γ σόδα
1 πράσο λιωμένο στο μούλτι η 2 φρεσκα κρεμμυδακια
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπερια πράσινη κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
1 κομματάκι τζίντζερ σαν φασόλι
μιση κουπα λαδι
αλατι,πιπέρι
χυμός λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενομε τα ρεβύθια και τα βάζομε απο βραδις να μουλιάσουν σε αφθονο νερό με σόδα και ενα κ.γ αλάτι,Την αλλη μέρα τα ξεπλένομε και τα βράζομε να μαλακώσουν ελαφρά.Τα σουρώνομε.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το σκόρδο με το πρασο και προσθέτω τις πιπεριες και το τζίντζερ και τον κυβο,το αλατοπιπερο και σωταρω για 5-6 λεπτά.Προσθέτω 2 ποτήρια ζεστό νερό και βράζω για 10 λεπτα σε σιγανη φωτιά.Παίρνω ενα πήλινο ταψάκι η πυρεξ με καπάκι και ριχνω μεσα τα λαχανικά και τα ρεβυθια και αν δεν σκεπάζονται απο σαλτσα προσθέτομε λιγο νερό ακόμα.Κλείνομε το καπάκι η σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και ψήνομε στους 180 β για 1 ωρα.Οταν τα βγάλομε απο το φούρνο ρίχνομε το χυμο λεμονιου,ανακατευομε και σερβίρομε
μην σας αποθαρρυνει το πρασο ,στο ψήσιμο λιωνει τελειως και δινει υπεροχη γευση
φωτογραφια αργοτερα γιατι υπάρχει προβλημα στο δικτυο
ΥΛΙΚΑ
Μισο κιλό ρεβύθια
1 κ.γ σόδα
1 πράσο λιωμένο στο μούλτι η 2 φρεσκα κρεμμυδακια
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπερια πράσινη κέρατο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
1 κομματάκι τζίντζερ σαν φασόλι
μιση κουπα λαδι
αλατι,πιπέρι
χυμός λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενομε τα ρεβύθια και τα βάζομε απο βραδις να μουλιάσουν σε αφθονο νερό με σόδα και ενα κ.γ αλάτι,Την αλλη μέρα τα ξεπλένομε και τα βράζομε να μαλακώσουν ελαφρά.Τα σουρώνομε.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το σκόρδο με το πρασο και προσθέτω τις πιπεριες και το τζίντζερ και τον κυβο,το αλατοπιπερο και σωταρω για 5-6 λεπτά.Προσθέτω 2 ποτήρια ζεστό νερό και βράζω για 10 λεπτα σε σιγανη φωτιά.Παίρνω ενα πήλινο ταψάκι η πυρεξ με καπάκι και ριχνω μεσα τα λαχανικά και τα ρεβυθια και αν δεν σκεπάζονται απο σαλτσα προσθέτομε λιγο νερό ακόμα.Κλείνομε το καπάκι η σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο και ψήνομε στους 180 β για 1 ωρα.Οταν τα βγάλομε απο το φούρνο ρίχνομε το χυμο λεμονιου,ανακατευομε και σερβίρομε
μην σας αποθαρρυνει το πρασο ,στο ψήσιμο λιωνει τελειως και δινει υπεροχη γευση
φωτογραφια αργοτερα γιατι υπάρχει προβλημα στο δικτυο
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ntina στις Δευ Ιαν 30, 2012 10:34 pm, 1 φορά
ntina- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1656
Registration date : 13/02/2010
Απ: ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Την επόμενη φορά θα τα κάνω έτσι, το τζίντζερ πρέπει να τα κάνει πολύ νόστιμα!
Απ: ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κρίμα να μην έχω μουλιάσει ρεβύθια, τώρα θα τα έφτιαχνα.
Rena- Admin
-
Αριθμός μηνυμάτων : 8812
Registration date : 08/03/2009
Απ: ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
To τζίντζερ θα τα απογειώνει στη γεύση. Είχα προγραμματίσει ρεβύθια σήμερα οπότε θα δοκιμάσω τη συνταγή σου Ντίνα και θα σου πω εντυπώσεις.
sofia- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1805
Registration date : 13/07/2009
Απ: ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Η εναλλακτική σου πρόταση Ντίνα σίγαυρα θα κάνει τα ρεβύθια λιγότερο βαρετά από τη συνηθισμένη σούπα που δεν τη πάω καθόλου....
Ειρήνη- Supreme Member
-
Αριθμός μηνυμάτων : 1859
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 12/07/2009
Παρόμοια θέματα
» ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥ
» ρεβύθια σαλάτα
» Ρεβύθια με σπανάκι
» Ρεβύθια
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
» ρεβύθια σαλάτα
» Ρεβύθια με σπανάκι
» Ρεβύθια
» ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης